Holdjel és a szex – ki hogyan szereti az együttlétet?

Holdjel és a szex

A Hold az érzelmi életünk jellemzőit képviseli. Ha tudod, mely jelben áll a saját vagy kedvesed holdja, képet kaphatsz a mélyben élő, érzelmekkel összefüggő szexuális vonatkozásokról. A Nap- ill. asc. jellel szemben ez mindig a háttérben meghúzódó motivációkat mutatja meg. A holdjel és a szex részletesen a kép alatt olvasható.

Hold a Kosban

Tüzes, aktív, lobbanékony, éppen ezért szalmaláng természetű is. Olyan mértékű az intenzitása, hogy azonnal megperzsel, ha nem vigyázol! Mély érzések helyett, több évre való mennyiséget néhány perc vagy óra alatt kapsz meg tőle. Az igazi latin szerető tüze az, ami mindig benne lobog. A hűséget csak egy eszme szolgálatába állítva ismeri. Ahhoz, hogy egy embert tudjon mindig lángolva szeretni, annak az embernek nagyon sokoldalúnak, izgalmasnak, és talán elérhetetlennek is kell lennie. Amit meghódíthat az már kevésbé foglalkoztatja. Érzéseit szeretkezési vággyal, nagy tettekkel, életmentéssel, fontos dolgok elintézésével fejezi ki. Az egyszerű hétköznapi feladatok felőrlik érzelmeit.

vonal_viz1200

Hold a Bikában

Kitartó, hűséges, éveken át változatlan mértékben szeret. Sőt, a megszokottat még jobban szereti, még ha nem is annyira jó, hiszen arról tudja, hogy az övé, és biztonságot ad a számára. Ami nem az övé, azt nem is akarja szeretni. Így az önzetlenséggel is hadilábon áll. Viszont érzéseire mindig, minden körülmények között számíthatunk. Nem egykönnyen változtatja sem a pozitív, sem a negatív érzelmeit, egy-egy kósza esemény nem rendíti meg a kitartását, hűségét. Vigyázzunk, mert nehéz elveszíteni bizalmát, de akkor aztán kizárólag anyagi vagy birtokkérdések miatt hajlandó szemet húnyni! Ha mással kap rajta, igazi dúvadként csap le arra, aki az ő birtokát megsértette! Gondoskodóan, a testi igényeket előtérbe tartva szeret. Ő ajándékokkal, anyagi áldozatok meghozatalával, masszázzsal, érintésekkel fejezi ki érzelmeit.

vonal_viz1200

Hold az Ikrekben

Valójában azt, amit ért, vagy amit meg akar érteni, azt tudja igazából figyelme középpontjába – így érzelmei középpontjába hozni. Alapjában véve nem bírja az ostobaságot, és csodálja a zsenit. Az ő lelkéhez az értelmén keresztül vezet az út! Ragaszkodó érzelmeket nem várhatunk tőle! A mély szeretetet ő egészen szabadon tudja megélni. Elfogadja, hogy a másiknak máshol, mással van dolga, megérti a racionálisan felfogható okokat, amikkel tökéletesen elrendezi az érzéseit, így teljesen alkalmas egy távkapcsolat fenntartásához is, bár távolról nehezebb érdeklődését folyamatos impulzusokkal fenntartani. Az információ, tudás megadásával, beszélgetéssel, figyelemmel fejezi ki szeretetét.

vonal_viz1200

Hold a Rákban

Itt van a Hold otthon, minden energiáját a lehető legpozitívabb, intenzívebb módon ki tudja adni. Ragaszkodó, gondoskodó szerető, puhasággal, kellemmel, dús keblekkel, dús ajkakkal kényezteti kedvesét. Akkor teljes a lelki békéje, ha szerettei (választott vagy tényleges családja) rendben vannak. Ha bárkinél valami gond van, csupa stresszé válik, egészen addig, amíg nem tud segíteni nekik. Érzéki szerető, nagyon fontosak számára az érintések, víz közelsége, feloldódás lehetősége. Szívesen úszik az érzelmek áradatával, ez létfeltétel a számára, szinte folyamatos szerelemre van szüksége, annak ellenére, hogy családjához nagyon ragaszkodik. Így hajlamosnak mondhatjuk a szerető tartására…Gondoskodással, kényeztetéssel, aggodalommal, őszinte érdeklődéssel és segítési vággyal fejezi ki szeretetét.

vonal_viz1200


Hold az Oroszlánban

Az előkelőség, uralkodói attitűdök itt is megmutatkoznak. Igen jólelkű, adakozó, ragyogó ember, akinek élvezet a közelében lenni. El is várja környezetétől, hogy csodálják és akkor is neki udvaroljanak, ha történetesen ő a férfi…Ő legfeljebb úgy hajlandó kedvesen, odaadóan megnyilvánulni, ha a másik már kifejezte iránta való elragadtatottságát. Ha ez elmarad, inkább nem kezdeményez kapcsolatot, esetleg, ha nagyon tetszik neki az illető, semleges viccelődéssel igyekszik a párkapcsolat, szerelem felé terelni a beszélgetést. Módfelett hiú, nem bírja a visszautasítást, ennek legkisebb jelétől visszahúzódik és megsértődik. Ez akkor lehet nagy kár, ha partnere félénkségből visszakozik, hiszen így nem lesz a kapcsolatból semmi!

Oroszlán Holddal az ember pontosan érzi, ki a legfontosabb élő személy: természetesen ő saját maga! Mivel szereti és elfogadja magát olyannak, amilyen, élvezi az életet, valósággal lubickol benne. Igazán élvezetes társaság, hiszen, akinek neki magának van, az szívesen ad is az életörömből, életkedvéből. Ameddig fenn tudja tartani magában a ragyogást, csodás vele lenni. Játékos, kellemes, nagyvonalú, lovagias, figyelmes, azt az alap mentalitást megtartva, hogy ő a legfontosabb élő személy. Azt, aki ezt az érzést tudja neki nyújtani, nagyon szereti, aki ebben kételkedik, annak bizonyítani akar. A horoszkóp egyéb tényezői mutatják meg, ez mit vált ki valójában az emberből. A kivagyiság viszont biztosan jelen van a mindennapjai szintjén.

Szeretetét azzal fejezi ki, hogy maga mellé emeli a másikat képzeletbeli trónjára. A másik felemelésével, az udvartartásba bevonással, a tenyerén hordozással fejezi ki szeretetét. Vagyis, ha szeret, minden elképzelhetőt meg akar adni a másiknak. Ha ez nem megy, inkább nem vállal kapcsolatot.

vonal_viz1200

Hold a Szűzben

Ragaszkodó, hűséges, kitartó, szolgálatkész, a szerelemben is. Hibája lehet, hogy mindig megméri, vajon a másik megérdemli-e, amit ő ad neki. A feltétel nélküli szeretetet majd egy másik életben építi be…A másik kedvére tevés, a kedvese kiszolgálása jól esik neki, ugyanakkor szolgalelkűsége addig párosul készségességgel, ameddig nem alázzák meg. Szeret ő második lenni, de ne éreztessék vele, hogy ő kevesebb. Épp elég neki a saját kisebbrendűségi komplexusa, nem kell még hozzátenni kívülről.

Mivel alapjában véve kevesebbnek érzi magát, mint mások, ezért hajlamos belemenni az olyan kapcsolatokba, ahol kihasználják. Egy ilyen kapcsolatban sokat szenved, de a legkisebb jóságért, kedvességért is végtelenül hálás. Ha tudjuk, hogy ilyen kedvesünk van, állítsuk fel a sorrendet, amiben ő a második, de igyekezzünk megbecsülésünket kifejezni. Ha fel van magasztalva egy ilyen Hold-állású ember, összezavarodik, és csak akkor tudja jól kezelni ezt a lelkiállapotot, ha más asztrológiai állásai ezt elősegítik (gondolok itt tüzes Nap vagy Mars állásra). Ha nincs ilyen egyéb állása, akkor akár azért is szakíthat kedvesével, mert úgy érzi, nem találja helyét a kapcsolatban. Szeretetét a másik ember maximális figyelembe vételével és kiszolgálásával fejezi ki.

vonal_viz1200

Hold a Mérlegben

Mérleg Holddal az embert távolról felismerhetjük, hiszen kellemes, vidám személyiség, és biztosan a társaság középpontjában találjuk. Nagyokat kacag, csilingelő hangján irányítja rajongótáborát, akik mindenhová követik. Nagy népszerűségének az az oka, hogy kiváló kapcsolatteremtő képességével mindenki a környezetében azt érzi, ő a legfontosabb, ezzel a csodás, ragyogó lénnyel kell együtt lennie. Mindenkivel egyet ért, mindenkihez van egy kedves szava, mindenki érdekeit figyelembe veszi, így tényleg mindenki fontos a számára.

Nagyon szereti pozícionálni magát, ez veszélyforrás is lehet életében, hiszen, ahhoz húz a szíve, aki jobb pozíciót tud neki biztosítani. Ennek ellenére, ha elkötelezi magát, határozottan hűséges, még egy rossz párkapcsolatban is kitart. Szereti a látványos, dizájnos, trendi dolgokat, vonzódik az előkelőséghez, így bármi olyan ami ilyen módon nyilvánul meg, kedvében tudunk járni. Igényli is a kényeztetést, a megkülönböztetett figyelmet, tulajdonképpen el is várja, hiszen ő megérdemli. Szeretetét azzal fejezi ki, hogy megosztja életét a másikkal, megengedi, hogy a másik ápolatlanul és kócosan is lássa, hiszen számára a legszörnyűbb, ha a tökéletesnél kevesebb pillanatában valaki megpillantja. Ekkor szinte leleplezettnek érzi magát.

vonal_viz1200

Hold a Skorpióban

Rendkívül mély, és igen zárt érzelemvilággal rendelkezik az, akinek a Holdja a Skorpióban áll. Bármire képes, az önkínzástól egészen a végtelen szerelem átéléséig. A köztes területeket viszont, ha lehet, kihagyja, szörnyű számára a szürke, vágy nélküli állapot…Alapbeállítottságától függ, hogy inkább szereti vagy gyűlöli az embereket, és ehhez tartja magát új ismeretségek kialakításakor is. A testét, mint eszközt használja, nem törődik valódi igényeivel, ezért hajlamos egyéb érdekek ügyében testét is felhasználni. Igen fontos számára a szex, ennek lelki töltöttsége, de bármikor e nélkül is hajlandó a szexet magáért a szexért űzni.

Ugyanakkor, ha éppen remeteségbe hajló időszakát éli, bármikor, teljes mértékben el tud zárkózni teste igényeitől, vágyaitól is. Ajándékoz és büntet a szexualitás által. Mélybe taszít és magasra emel, éppen a lelki igényei szerint. Így a prostitúciótól kezdve a tantrikus szerelemig bármelyik mérték és módozat. Szeretetét végtelen mértékű ragaszkodással fejezi ki, amit sajnos rátelepedésként élhetnek meg mások.

vonal_viz1200Hold a Nyilasban

Mindig lelkes, energikus, céltudatos az, akinek a Holdja a Nyilasban van. Ha ez elvész belőle, ha épp nincs hegy, amit megmásszon vagy cél, amit elérhetne, depresszióba süllyed. Érzelmei magával sodróak, így nehéz ellenállni az ilyen ember elvarázsoló impulzusainak. Mindig szüksége van a változatosságra, ő maga az izgalmasság. Ennek ellenére hűséges társ, ha már elkötelezte magát valaki mellett. Igyekezzünk elkápráztatni őt újabb és újabb ötletekkel a szeretkezés kapcsán.

A szerepjátékoktól kezdve a “veszélyes” helyszínekig bármiben gondolkozhatunk. Természetesen a változatosság iránti alap igény kiélését a horoszkóp egyéb tényezői igen nagy mértékben befolyásolhatják. Pl. egy Szűz nap mellett hiába van a Nyilas Hold, kedvesünk nem fog velünk extrém sportok közben szerelmeskedni…Ellentétben ezzel egy Vízöntő Vénusz-Mars együttállás esetében akár egy sziklaszirtről kötéllel ugrás közben is…

vonal_viz1200

Hold a Bakban

Stratégiákban gondolkozik, és így is érez. Komolyan megfontolja, kibe mennyi energiát érdemes belefektetni, s pontosan tudja, kit mire akar felhasználni. Távolságtartó, de mindig maximálisan lovagias, úriember/úriasszony. Mindig tudhatjuk, mire számítsunk tőle. Pl. érzelemkitörésekre csak akkor, ha éppen erre van szüksége a szerinte megfelelő hatás elérése érdekében. Hogy mi zajlik szívében, az tudhatja, aki elméjébe bepillantást nyerhet. Arra viszont Merkúrja ad utalást, mennyire ügyel, ki mennyire láthat bele kártyáiba. Ennek ellenére ő is képes szerelmessé válni, bár teljesen természetes számára a szerelem nélküli kapcsolat fenntartása is, ha az az érdeke.

Keménysége, távolságtartása hátterében az önmaga iránti szeretethiány áll. Bőre az átlagnál érzékenyebb, lényeges számára a bőrérzékelés, így, akit szeret, attól szívesen fogadja az érintést, másoktól ezt lehetőleg elhárítja.  Kedveskedni neki finom érintésekkel, a lelkében lévő korlátok szavakkal történő fokozatos felszabadításával tudunk.  Szeretetét úgy fejezi ki, hogy figyel a másikra, segíti céljai elérésében, akár tárgyi, akár anyagi segítséggel.

vonal_viz1200

Hold a Vízöntőben

 Az extra igények, extra fantáziák, és egyetemes emberbarátiság érzése az, ami talán leginkább jellemzi a Vízöntő Holdú embert. Egy emberhez ritkán kötődik, vagy ha igen, az a horoszkóp más tényezői által mutatott módon valósulhat meg. Sokkal jellemzőbb a meggyőződésből hűség, vagy ha az a meggyőződése, hát a hűtlenség… Valójában egészen más keretek között nézi ő a világot. Pl. ki nem állhatja a mások által felállított kereteket, így akkor a legragaszkodóbb, leghűségesebb, legkitartóbb, ha ezt nem várjuk el tőle.

A feltétel nélküli szeretet, szabadság az, ami a legszebb oldalát tudja kihozni. Ha ezt kapja, ezt is fogja nyújtani partnerének. Különös érzelmi kapcsolatokra vágyik. Lehet, hogy olyan embert szeret, akit sosem érhet el, vagy úgy házasodik, hogy partnere rácsok mögött él, vagy ha épp az a különös egy társadalomban, hogy 40 évig kitartanak egymás mellett, akkor ezt éli meg szívesen. Tehát igazából a megszokott környezete nagymértékben meghatározza, mi lesz az, amit ő megvalósít, mi az extra a számára. Ezen belül igen nagy igénye van a változatosságra. Ő az, aki talán leginkább hajlamos a szado-mazo együttlétekre, vagy az orgiákra, hiszen, ha ez számára az extra, akkor ez lesz az, amit át akar élni, újabb és újabb különlegességeket hajkurászva. Ugyanakkor ő lehet az, aki beáll szerzetesnek, papnak, és tényleg, teljesen szexmentes életet tud élni, az Úr szolgálatába állítva testét (de sajnos előfordulhat az is, hogy ez csak a látszat, és közben kisgyermek iránt érdeklődik…).

Hangsúlyozom ismét, bármi előfordulhat nála, ami ennek a bizonyos Vízöntő Holdú embernek különlegesség. Szeretetét az együtt töltött idővel fejezi ki, hiszen az újabb és újabb változatosság iránti igénye számára a legnagyobb áldozat, ha ugyanazzal az emberrel sokat törődik.

vonal_viz1200

Hold a Halakban

A legérzékenyebb Hold-helyzet ez. Az egyén csordultig van érzelemmel – akár szeretet, akár egyéb érzések is legyenek ezek. Remélhetőleg, a szeretetet tovább fenn tudja tartani, hiszen árasztja ezt a környezetére folyamatosan. Ez az érzés teljesen maga alá tudja gyűrni, amit természetesen a horoszkóp egyéb részei mérsékelhetnek. A lelke igazi mimóza, de nem riad meg olyan könnyen a keménységtől, és szeretetlenségtől, mint a Szűz Hold esetében, csupán még intenzívebben tud tőle szenvedni.

Igazi mártír vagy művész alkat, akinek a lelkére érdemes hatni, akinek élete csupa dráma, mélység és magasság, búbánat és eufória. Ezt fejezi ki szexualitásában is. Vagyis, ha jókedvű, fantasztikusan képes a Mindenséget megadni a másiknak, tökéletes eggyéolvadást, mennyei beteljesülést hozni az együttlétbe. Ha szomorú, akkor nem egyszerűen kelletlen, hanem szinte belehal az együttlétbe, ezt a szenvedéssel teli energiát hozva a kapcsolatba. Ő lehet az, aki a mártír lelkibeállítottság miatt a megerőszakolást könnyen bevonzza az életébe, ráadásul még terhes is marad az erőszaktevő által.

Csodás színész, hiszen tökéletes az empátiája, és éppen ezért csodás szerető is, hiszen partnere minden egyes rezdülését érzékeli, és leghőbb vágya, hogy a Mennyekig emelje őt. Szeretetét az együttérzéssel, együtt rezdüléssel fejezi ki.

Az egyes jelek szexuális életét ezen az oldalon találod. A párkapcsolati és egyéb kapcsolati vonatkozásokat pedig itt.

Derita mNemos

Ez is érdekelhet:

Beszélgessünk kicsit a magmegtartó orgazmusról!

A TANTRA esszenciája – Mi valójában a tantra, és mi nem?

vonal_viz1200Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük