Az asztrológiai házak jelentése

Hogyan értelmezhetőek az asztrológiai házak jelentése -i?

Az asztrológiai házak jelentése röviden: életsors területek. A felsorolás a teljesség igénye nélkül készült. Az itt leírt példák alapján kis intuícióval bárki tovább bővítheti az analógiákat a saját gondolataival.

I. ház: Analóg a Kos jeggyel. Az Én, az egyéniség és személyiség háza. Az egyén karaktere, külseje, temperamentuma, testi és lelki “megnyilvánulása” a külvilág felé, ahogyan mások látnak minket.

2. ház: Analóg a Bika jeggyel. Az anyagi eszközök, pénzügyi kérdések háza. Az anyagi javakra váltható, és azok megszerzésére irányuló képesség, tehetség. Tulajdon, főleg ingatlan, jövedelem a pénzhez való viszony, nyereség – veszteség. Az anyagi biztonsággal összefügő érzések.

3. ház: Analóg az Ikrek jeggyel. “Az Én első kapcsolatbalépése a külvilággal” (Baktay Ervin). A kommunikáció általában, a gesztusok, maga a beszéd. A mozgás és közlekedés. Testvérek, szomszédok, hogyan viszonyulunk hozzájuk. Észbeli képességek, az írás, kisebb utazások, kapcsolat a médiákkal.IV. ház: Analóg a Rák jeggyel. Az eredet, és a múlt, ez elsősorban a szülői házra, az édesapára vonatkozik. Az otthon, a származás, kapcsolat a hazával, hazafiasság, az örökklött dolgok, az élet utolsó szakasza, és annak minősége.

5. ház: Analóg az Oroszlán jeggyel. Az élet élvezetének háza. A szórakozásra, az öröm érzésére való képesség. A szerelem, szex, fogamzás, a terhesség, a szülés, és ezek lefolyása. A gyermekek, a gyermekek száma és nemük, nevelésük. Játékosság, szerencsejátékok, és az abból várható nyereség. Kreativitás, a különböző alkotó tevékenységek. A művészetek általában, főként azonban a színjátszás. Tanítás, tanulás, nevelés. Vállalkozások, ezek kockázata.

6. ház: Analóg a Szűz jeggyel. A Karma háza. Kötelezettségek és nehézségek, sorsszerű korlátozások. A munka, munkaviszony és a szolgálat háza. Az egyén hogyan viszonyul a beosztottjaihoz. Nemcsak munkatársi szinten, hanem pl. a bejárónőjével, vagy a háztartási gépeivel illetve azok szerelőivel. A test szolgálatát is jelenti, tehát az egészséget vagy betegséget, a táplálkozást. Ide tartoznak a kisebb testű állatok is.VII. ház: Analóg a Mérleg jeggyel. A Te háza. Társulások, tartós párkapcsolat, főleg a házasság. Szerződések, polgáriperes ügyek, ezek kimenetele. Nyilt ellenfelek, ellenségek. Általában a nyilvánosságot jelenti.

8. ház: Analóg a Skorpió jeggyel. A halál háza, az Én alárendelése a világ magasabbrendű törvényeinek. A halál körülményei, oka. A tudattalan, az ideálképek, az álom, misztikum, a lelki átalakulás, okkult érdeklődés és képesség. A házastárs anyagi javai, örökség, végrendelet.

9. ház: Analóg a Nyilas jeggyel. Az Én és a Világ, a hit, vallás, filozófia, világnézet, politikum háza. Felsőfokú tanulmányok, magasabb színvonalú irodalom. A belső fejlődés, elmélyedés, elvont érdeklődés. Az “igazság”, jogi dolgok, hatóságok. Hosszabb utazások és külföldi tartózkodás. A szélesebb külvilággal lévő kapcsolat.

X. ház: Analóg a Bak jeggyel. Az Én érvényesülése a világban. A jövő, az irány, “a hajó orra”. Az egzisztencia, a felemelkedés háza. Hivatás, életcél, amit létrehozni képesek vagyunk. Az elérhető hatalom mértéke. Kitüntetések, a nyilvánosság elismerése, sikerek, közszereplés. Az édesanya.

11. ház: Analóg a Vízöntő jeggyel. A barátok, támogatók, összeköttetések, az életben várható segítség háza. Közösségek, egyesületek, különféle társaságok, az ezekben elfoglat hely. Vágyak és remények és ezek megvalósulásának a lehetőségei. A szabadság érzése, “nyílt pálya az élet útján”.

12. ház: Analóg a Halak jeggyel. Az Én lebontásának, a Nagy Egységben való föloldódásnak a háza. Korlátozások, életpróbák, csalódások. A nyilvánosságtól elzárt területeket mutatja. Kórház, fegyház. remete, szerzetesrendek. Titkos ellenségek, bűnperek és büntetések. Lényege a bezártság, de ide tartozik a száműzetés, a menekülés az igazságszolgáltatás elől is. Okkult képességek. Amikor az ember egyedül érzi magát vagy a tényleges magány. Önkéntes áldozatvállalás, a világ dolgairól való lemondás. Az eltitkolt dolgok. Kapcsolat a nagytestű állatokkal.

Az Asztroangyal Facebookos oldalán az Üzenet gombra kattintva bővebben tájékozódhatsz online asztrológiai klubunk indulásáról és működéséről. Kezdők és rutinos asztrológusok is jelentkezhetnek.

Szeretettel: Derita mNemos

Asztrológia oktató videóinkat, az AsztrOkost megtaláljátok a Youtubon. Itt az Asztroangyal lejátszási listánkat mutatjuk be.

Ez is érdekelhet:

Asztrológia rovat

Morin 10 pontja – az asztrológiai házak értelmezéseComments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.