A Kos párkapcsolatai, emberi kapcsolódásai

A Kos párkapcsolatai

Ismert Kos születésnapú emberek, párkapcsolatuk, kapcsolataik

Keira Knightley Russel Crowe Lady Gaga Robert Downey J.

Kos a Kossal

Ez az igazi latin szerelem. Csupa veszekedés, csupa indulat és rengeteg érzelem, így féktelenül nagy szerelem. Az állatöv két legharcosabb embertípusa vagytok. Kos emberként azt hiszitek, hogy a partner a legfőbb ellenfél, akit le kell gyűrni, akivel szemben győzni kell. Ugyanakkor mindketten azt szeretitek, ha pezseg az élet körülöttetek, ha lángol a szerelem bennetek, ha a vérnyomásotok az egekbe száll a sok indulattól. Ezért képesek vagytok nagyon-nagyon sok vitatkozás után is együtt élni, egymás ellen harcolni.

Akkor a legjobb nektek egymással, ha egy közös célért tudtok küzdeni, mert egyesített erővel bármit elérhettek. Tudnotok kell magatokról: a gyermeki lélek igen erősen jellemző rátok, éppen ezért pontosan annyi dicséretre, kedvességre és önálló fejlődési lehetőségre van szükségetek, mint a gyerekeknek. A szeretetteli, elnéző kedvesség az, amivel bármire rá lehet venni titeket, így ezt ajánlom az egymással való harcolás helyett.

Mivel ezt a bennetek feszülő rengeteg érzéstől nagyon nehéz megtenni, ezért lehet, hogy elég, ha tudjátok egymásról és magatokról, hogy egyformák vagytok, és amit a másikban nem szerettek, azt biztosan jelen van bennetek is, legfeljebb egy más formában! Mindketten őszinték vagytok, sokszor a sértésig csak azért, mert az úgy igaz szerintetek, és optimisták is vagytok a végtelenségig. Azonban az őszinteség, nyíltság, optimizmus olyan tulajdonságok, amik igenis szilárd alapjai lehetnek egy életre szóló kapcsolatnak is, tehát érdemes lehet próbálkozni egymással.

A Kos alaptulajdonságai – Beszélgetés (Derita mNemos és Mészáros Zoltán)

Kos a Bikával – Bika a Kossal

Ti ketten meglehetősen más ritmus szerint éltek. Ez a mindennapi életben nagyon sok konfliktus forrása lehet. A Kos folyton siet, a Bikához képest kifejezetten rohan. Fél, hogy lemarad valamilyen izgalomról, a Bika pedig nem is vágyik arra az izgalomra. Ennek következtében igen sokszor távol lehettek egymástól, amit a Bika nagyon rosszul visel el. A Bika hajlamos tulajdonának tekinteni a másikat, a Kosnak viszont a legfontosabb, hogy a saját feje után mehessen, és tehesse, amit akar.

Természetesen sok türelemmel – ami a Bikának van-, és nagy akaraterővel – ami pedig a Kos jellemzője-, meg lehet egymást szelídíteni annyira, hogy mindkettőtöknek jó legyen. Ehhez viszont rengeteg alkalmazkodási szándékra van szükség, mindkét részről. A Kosnak türelmet kell tanulnia a Bikától, elsősorban azokban az esetekben,amikor az megmakacsolja magát. A sürgetésre, noszogatásra a Bika első válasza az, hogy akkor nem akarja, nem csinálja, amit a Kos szeretne, így a diplomáciai érzékedet is jelentősen fejlesztheted, kedves Kos a Bika partnered mellett!

A Bikának is előnyös lehet ez a párosítás, hiszen a mindig mozgásban levő Kos nem engedi eltespedni, eltunyulni, így idősebb korában is fittebb és energikusabb marad, mint más Bika társai. A Kosnak le kell adnia függetlenségi törekvéseiből, és el kell fogadnia a Bika biztonságra való vágyakozását érzelmi és pénzügyi téren egyaránt. Ezeket betartva hosszútávú kapcsolat is kialakulhat közöttetek, amiben a Kos a férfiasabb, energikusabb, a Bika pedig a nőiesebb, finomabb partner. Kos az Ikrekkel – Ikrek a Kossal

Ez a tűz és a levegő párosítása. Egyértelmű, milyen jól tudjátok egymást éltetni, így jól ki is tudtok jönni egymással. Mindketten érdeklődőek, valamilyen szinten törtetőek vagytok. Itt kell egyeztetni, hiszen a Kos mindenben az első akar lenni, elsősorban a különösen nagy kihívások érdeklik, az Ikrek pedig inkább a szellemi életet választja. Ha mindenki a saját területén marad, akkor nagyon sikeresek tudtok lenni.

Az a fontos, hogy a Kos ne akarjon mindenáron az Ikreknél okosabbnak, műveltebbnek látszódni, mert ugyan lehet, hogy az, de könnyen lehet, hogy ezen a téren kár versengeni, mert csak a kapcsolatot tudjátok elrontani evvel. Inkább a közös programok szervezésével és minél élvezetesebbé tételével foglalkozzatok, és amiben csak lehet segítsétek egymást. Nagyon jó hasznára tudtok lenni egymásnak, éppen az eltérő érdeklődési területek miatt, egyikőtök nem ért annyira ahhoz, amihez a másik igen. Mindkettőtöknek fontos a szabadság, a Kosnak elsősorban olyan módon, hogy szabadon mehessen, tervezhessen, intézkedhessen.

Az Ikrek a szellemi szabadságot igényli, amibe bele tartozik a kapcsolatok kötetlen teremtése, kedve szerinti barátkozás, és hogy azt tanulhasson és akkor, amikor neki az a legjobb. Tehát ezek a dolgok azok, amiket a másiknak feltétlenül meg kell adnia ahhoz, hogy boldogan tartsatok ki egymás mellett.

Kos a Rákkal – Rák a Kossal

Ez a tűz és víz kapcsolat tipikus esete. Ugye, ha valamelyikből nagyobb mértékben van jelen, mint a másikból, akkor elpusztítják egymást, viszont ha sikerül a kellő arányt eltalálni, akkor akár mozdony méretű gőzgépeket is képesek hajtani. Vagyis kettőtök között mindig ügyelni kell a kényes egyensúly megtartására. A Kos természeténél fogva intenzívebb, minden, amit csinál sokkal látványosabb, és gyorsabb, mint a Rák tettei. Viszont a Ráknál jobb hátteret, biztonságot adó, kedves otthonteremtő lényt elképzelni sem lehet.

Itt is érezhető az ellentét, viszont, ha mindenki azzal foglalkozik, amihez ért, és hagyjátok egymást érvényesülni, akkor mindkettőtöket teljesen kielégítő szerelmes párkapcsolatban lehet részetek! Társadalmilag elfogadottabb lehet a helyzet, ha a férfi a Kos, a nő pedig a Rák, hiszen akkor a kedves feleség otthon lehet a gyerekekkel, apuci pedig mehet felvenni a harcot az életben maradás és előretörés hadszínterén.

Így mindenki könnyen és természetesen a helyén lehet. Fordított esetben már nehezebb elfogadni a helyzetet: amikor a nő a Kos és a férfi a Rák. De, ha mindketten elfogadjátok saját képességeiteket, akkor az lehet a legjobb megoldás, ha a baba megszületése és az elválasztás időszaka után az apuka marad otthon vele. Ehhez ugyan még nem nagyon szoktunk hozzá, de mivel mindkettőtöknek így kellemesebb, ezért ez a felosztás a boldogság záloga lehet számotokra. Addig is, ameddig nincsen baba, a Rák szeretettel gondoskodik kedveséről, a Kos pedig szívesen elviseli azt, és cserébe megvédi a Rákot az élet minden viszontagságától.

 Kos az Oroszlánnal – Oroszlán a Kossal

Mivel mindketten tele vagytok tűzzel, energiával, ezért igen hasonlóak vagytok. Ez egy alapvető baráti érzéshez tökéletesen elég. Ahhoz, hogy a szerelmetek tartós is legyen több kell, mint a másik megértése. A Kos túlzottan heves lehet, és figyelmetlenségében könnyen belegázol az Oroszlán méltóságába. Az Oroszlán nagyon hamar meg tud bocsátani, főleg, ha nem nyilvánosan hozzák kellemetlen helyzetbe. Nagyon erősek vagytok mindketten, éppen e miatt már képesek vagytok gyengédek is lenni egymással.

A Kos az erőfitogtatással igyekszik megvédeni magát a külvilág támadásai ellen, és ezt az Oroszlán nagyon is jól érzékeli. Így felfedezi azt, hogy mennyire gyermekien sérülékeny tud lenni az öntudatosság álcája mögé bújt Kos, aki pedig csak attól tudja elfogadni a gyengédséget, védelmet, akire feltétlen büszkeséggel tud felnézni. Az Oroszlán legfőbb álcája az öntelt mosolya, aminek mélyén pedig a Kos az, aki képes meglátni a szinte vajból levő, csupaszeretet szivet.

Így tökéletesen látjátok egymás gyengeségeit, és méltósággal tudtok ezzel élni, egymásnak megadni azt a jót, amire szükségetek van. Ehhez azonban mindkettőtöknek el kell ismernie a másik nagyságát, és vigyáznotok kell, nehogy egymás riválisaivá váljatok. Tudnotok kell, a partner az, akiben feltétlenül meg kell bízni, akivel egymásért kell küzdeni, és nem egymás ellen harcolni!

Kos a Szűzzel – Szűz a Kossal

Nagyon mások vagytok, ezért biztosan sok energiátokba fog kerülni egymás másságának elfogadása. Nem egyszerű a dolog, de természetesen ez is megoldható. A legfőbb hasonlóság az, hogy amilyen lendülettel tudja a Kos valakinek a képébe vágni a saját véleményét, a Szűz éppen olyan bántóan kritikus. Ebből következően veszekedni elsőosztályúan tudtok. Mégis, ha a Kos türelmesebb partnerével, és a Szűz nem hánytorgat fel minden apró, jelentéktelennek tűnő hibát a tévedhetetlen Kos számára, akkor már jó úton haladtok egymás megtalálása felé.

Az igazi ellentét abban lakozik – és éppen ez az, ami összehozhat titeket -, hogy a Szűz csak vágyódik arra az önbizalomra, ami a Kosnak sajátja, a Kos pedig nagyon szeretne olyan alapos, türelmes, kitartó lenni, mint amit kedvesétől lát. Ha ezt nem ismeritek be magatoknak, akkor jönnek a veszekedések, és a nagyon csúnya bírálatok. Éppen abból fakadóan lehet jó ez a kapcsolat, hogy annyira mások vagytok, így teljesen kiegészíthetitek egymást. Az élet színpadán, ha képesek vagytok egyesíteni erőiteket és tudásotokat, akkor közösen nagyon sikeresek lehettek, hiszen a Kos megadhatja minden újításhoz a lökést, a kezdeti energiát, a Szűz pedig alaposan utána tud járni, hogy mi az, amivel érdemes egyáltalán foglalkoznotok.

Így ketten más-más területen, de közösen egy jól működő vállalkozást tudtok működtetni. Ehhez azonban el kell fogadni – főleg a Szűznek -hogy mindketten mások vagytok, ezért nem csinálhatjátok mindketten ugyanazt a jellegű munkát. A Kosé a kezdet, a Szűzé pedig az összes többi.

Kos A Mérleggel – Mérleg a Kossal

A Zodiákuson szemben vagytok egymással, éppen ezért itt a legnagyobb a feszültség, a különbségek és a vonzódás. A Kos az igazi férfi, a Mérleg pedig a tökéletes nő – és ez akkor is igaz, ha történetesen fordítva van nálatok. A Kos az, aki mindig az első akar lenni, aki elsősorban saját magával foglalkozik, akinek a saját ötletei, vállalkozásai a legfontosabbak. A Mérleg ezzel szemben mindig a másikra figyel, de nem feltétlenül azért, mert érte él, hanem mert a másik tükrében akarja saját magát meglátni.

Vagyis, kedves Kos, ha nem vagy elég figyelmes kedveseddel, azt fogja látni, hogy nem fontos számodra, és életed egyik nagy lehetőségét veszítheted el vele együtt! A Mérleg akkor érzi jól magát, ha nincsenek konfliktusok, ha szépnek, jónak és kedvesnek, illetve nagyon reprezentatívnak érezheti magát. Ehhez azonban oda kell rá figyelned, kedves Kos, mert ha mindig csak saját magaddal foglalkozol, akkor azt gondolja, ő nem elég értékes, és más hódoló után néz.

Ebben a kapcsolatban még az is igen lényeges, hogy a Mérleg nagyon érzékeny, sértődékeny, miközben ő maga anélkül, hogy észrevenné vérig sérthet másokat. Ezen kívül bosszantó lehet a Kos számára, ha azt tapasztalja, hogy szerelme nem olyan egyenes és őszinte, mint ő maga, hanem inkább sumákol. Ez csak azért fordulhat elő, mert a Mérleg mindig kiegyensúlyozott, finom modorú akar lenni, és ha attól tart, nem így nyilvánulna meg, akkor inkább nem is mond semmit. Nem szereti a konfliktusokat, és ezért lehet, hogy nem mindig vállalja a saját véleményét, vágyait, de azért annyira akaratos hogy megtegye, amit szeretne!

Mitől lehet tökéletes ez a kapcsolat? Egymás éltetésének képességétől, egymás képességeinek közös kibontakoztatásától. A sok csodálatos szerelmi együttléttől, ami közben mindketten úgy érzitek, nem kell semmilyen tabutól tartani, minden gátlásotokat felszabadítva szerethetitek egymást.Kos a Skorpióval – Skorpió a Kossal

Veszélyes vizeken hajóztok, mind a ketten! Mindkettőtök ura a Mars, harciassá és erőssé tesz titeket. Csakhogy ezt másképpen fejezitek ki. A Kos nyílt sisakkal, őszintén, a tőle megszokott gyermeki naivitással, a Skorpió pedig mindig egy erős fal, vagy inkább jégpáncél védelme mögül kiszúrkálva. A Skoripó is tud őszinte lenni, de ehhez a Kosnak nagyon türelmesnek és óvatosnak kell lennie, vigyázva arra, hogy ne sértse meg a Skorpió már-már láthatatlannak tűnő lelkét. A Skorpió rejtegeti az érzéseit, de minden egyes szóra emlékezik, amit kapott, és vissza is adja azokat, akár jót, akár rosszat kell tükröznie. Ugye, kedves Kos, máris belátod, hogy ha kedvességet adsz a szerelmednek, akkor Te magad is jobban jársz!

Ebben a kapcsolatban a Kosnak nem az őszinteségét kellene levetkőznie, hanem sokkal inkább a stílusán kellene finomítani, hiszen a nyíltság nagyon is vonzó a Skorpió számára (talán azért, mert ez nem az erőssége). A Skorpiónak pedig a méregből elkövetett direkt bántásról kellene leszoknia ahhoz, hogy a végtelennek tűnően erős testi vonzalmatok mellett képesek legyetek az éppen szexmentes pillanatokban is elviselni egymást. A tüzes érzések és az óriási ragaszkodás az, amit nyújtani tudtok egymásnak, ennek megőrzése érdekében szükséges némi kompromisszumot kötnötök.

Kos a Nyilassal – Nyilas a Kossal

Kalandvágyóak, naivak, és tüzesek vagytok mind a ketten. Ez, ha kedves őszinteséggel párosul, kész is van a tökéletes szerelem receptje. A kezdeti testi vonzalom, és a közös érdeklődés miatt érzett öröm után elmélyült barátság következhet, ami már szétválaszthatatlanná teszi a nagyon is szabadságvágyó embereket is. Vagyis itt nem kell attól tartanotok, hogy a külön társaság miatt el fogtok szakadni, mert amint újra találkoztok, szívesen megosztjátok egymással élményeiteket, és egyikötök sem akar eltitkolni a másik elől semmit sem.

Mindig nyílt lapokkal játszotok, és meg tudjátok bocsátani egymásnak az esetleges tévedéseket is, hiszen mindketten tudjátok, nem ellenetek tett a másik valamit, hanem a saját kíváncsiságának engedett csak. Ez nem azt jelenti, hogy hűtlenek lennétek, de azt igen, hogy a csalfaság árnyéka sokszor rátok vetülhet, mert mindketten szívesen ismerkedtek, és szerettek hódítani, idegen szíveket megdobogtatni. Mindketten igen erősen elismerésre vágytok, és ha a partner egy kicsit kevesebbet dicsér, mint igényelnétek, akkor bizony mástól gyűjtitek be a szükséges kedveskedést, magasztalást.

A Kos féltékenyebb, a Nyilas talán kalandorabb természetű, leginkább ebből adódhatnak közöttetek veszekedések. Ezek végén azonban szerettek közösen nevetni, így azonnal meg is tudtok bocsátani egymásnak.

Kos a Bakkal – Bak a Kossal

Annyiban mindenképpen hasonlítotok, hogy szerettek az élen járni. A Kos ténylegesen úttörő szeret lenni, a Bak pedig inkább az irányító személy, neki végülis nem jelent godnot, ha a háttérből is kell kormányoznia. A Bak lényegesen bölcsebb, higgadtabb, mint a Kos, így biztosan előre engedi a törtetőt. Közös vállalkozásoknál – így a házasságnál is – ez a kapcsolat akkor tud jól működni, ha mindenkinek megvan a maga területe, ahol irányíthat, ahol önmaga dönthet, és ha megegyeztek, hogy miket akartok közös erővel elérni.

Ha nem osztjátok fel egymás között a világotokat, akkor bizony kemény harcok lehetnek ennek az ára, amiben rövid távon, a kis csatározásokban lehet, hogy a Kos tűnik a győztesnek, de jobb, ha tudjátok, a Bak sokkal kitartóbb, úgyhogy övé a háború megnyerése. Ezen túl igen lényeges a párkapcsolatban az, hogy a Kos könnyebben és főleg indulatosabban fejezi ki az érzelmeit, mint a Bak. A legjobb, ha a Kos kevésbé ömlengősen, csöpögősen nyilvánul meg, a Bak pedig legalább időnként kimutatja a másik iránti vonzalmát.

Sajnos a Bak hajlamos arra, hogy bebújjon a pókerarca védelmébe, és sem arckifejezéssel, sem szavakkal nem nyilvánítja ki az érzéseit. Ez a Kos önbizalmát teljesen letiporhatja, aminek a vége vagy egy boldogtalan Kos, vagy pedig egy új kapcsolat lehet. Tehát mindenképpen a Bak stratégiákat kedvelő életmódjába be kell építeni azt a gondolatmenetet is, hogy a partner számára érzelmeket kell nyilvánítania!

 Kos a Vízöntővel – Vízöntő a Kossal

Mivel mindketten imádjátok a felfedezést, ezért az egész világ egy nagy feltárásra váró csoda lehet kettőtök számára. A lényeg, hogy legalább közel egy irányba induljatok. A másfajta élethez való hozzáállásotok igen sokat tud segíteni, ha elfogadjátok ennek létezését. A Kos mindent azonnal akar, és teljes erőbedobással, a Vízöntő ennél sokkal óvatosabb. Ő alaposan előkészíti a terepet, mert biztosat akar.

Ha ezeket a “kis” különbségeket egyeztetitek, akkor eljuthattok oda, hogy amikor gyors reagálásra, és azonnali tettekre van szükség, akkor a Kos lép előtérbe, mikor fontosabb a bölcsesség, megfontoltság, akkor pedig a Vízöntő jut döntő szerephez. Ha így egymásnak átadjátok a marsall-botot, akkor minden akadályt leküzdő erős, ütős csapatot tudtok alkotni. A szellemi és a szerelmi közös tevékenységek is igazán jól működnek nálatok, mert amikor az egyik kifogy az ötletekből, vagy a megoldásokból, akkor jut a másiknak éppen eszébe valami nagyszerű tennivaló vagy újítás.

Mindenben nagyszerű, egymást éltető partnerek lehettek. Arra kell igazából vigyázni, hogy mindketten elvakultan, teljes odaadással tudtok a céljaitokért küzdeni, a Kos fanatikus törtet a célja felé, a Vízöntő pedig éppen olyan, mint a tudós professzorok: kizárja a világ más részeit, nem létezik más, csak a felfedezésre váró dolog. Néha azért ennetek is kellene…

Kos a Halakkal – Halak a Kossal

Ez a kapcsolat egy indulatos és egy már-már földöntúlian érzékeny ember egyesülése. Ha kellőképpen odafigyeltek egymásra, akkor tényleg tökéletes harmóniát lehet itt teremteni, hiszen az erőviszonyok annyira mások, hogy teljességgel kiegészíthetitek egymást. Ehhez azonban a Kosnak nem elég felszínesen kutakodnia, hanem le kell szállnia a Halak mélységesen mély lelkébe, és igyekeznie kell megérteni, átérezni őt. A Halak érzi, s talán érti is a Kos minden megnyilvánulását, de ha az nem eléggé finom a Halakhoz, akkor komoly, mély sebeket ejthet érzékeny partneren.

Vagyis a Kosnak érzékenységet, a Halaknak pedig lelki önvédelmet, megerősítést kell tanulnia a közös boldog jövő érdekében. Meg kell értenie a Halaknak, hogy a Kos egy egészen más érzékelési rendszerrel rendelkezik, s az ő kedves, gyengéd szólásait talán meg sem hallja. A Halaknak fel kell bátorodnia ahhoz, hogy Kos kedvese tudatáig eljussanak a kérései, mert ő nem tudja a Halak minden egyes érzelemhullámzását és gondolati változását követni. Vagyis a Halaknak igyekezni kell letisztázni magában, mit is akar, mi is a célja, mi a vágya, és azt határozottan közölnie kell a Kossal.

A Kos a konkrét, nyilvánvaló, egyenes célokat szereti, a szétfolyó összevisszasággal nem tud mit kezdeni. Ezért, ha a Halak óránként, vagy naponta váltogatja a vágyait, akkor a Kos nem fogja tudni teljesíteni azt. Így mindenképpen hasznos lehet ez a kapcsolat, mert alapvetően a Kosnak a gyengédség, a Halaknak pedig a határozottság az, ami a legkevésbé megy, de egymástól nagyszerűen meg tudjátok ennek kifejezését tanulni.

Érdekelhet még a Kos szexuális világa is.

A Kos emberek alaptulajdonságairól itt hallhatsz asztrológiai elemzést.

Derita mNemos

Ez is érdekelhet:

A többi zodiákus kapcsolata egymással

Boldogság és Szenvedély rovat

BDSM – kell ez neked vagy nem kell neked?
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük