Rizskása variációk

tej- és gluténérzékenyeknek is!

A DM-ben kapható rizskása variációk adta az ötletet. Rájöttem, ilyet én is tudok, ráadásul féláron. Az összetevőket szabadon variálhatsz. Érdemes egyszerre nagyobb mennyiséget elkészíteni SZÁRAZON, víz nélkül, amit jól lezárható üvegben hosszasan el tudnál tárolni – ha el nem fogyna. De a lányom úgy rákapott, hogy ez nálunk hamar el fog tűnni…

Javasolt összetevők kb. 7 dl-es üveghez

3 ek Chia mag
1 tábla étcsoki (én Schogetten-t tettem bele, 1 kockát négy felé vágva)
100 grm (1 zacskó) diákcsemege
4-5 ek cukor (kiválthatod másra, amit Ti szerettek)
kukoricapehely (figyelve, hogy mit ehettek, gluténes vagy sem)
10-20 dkg por alakú növényi tej (én SINLAC-ot és Humana SL tejmentest használtam, ami szentjánoskenyér-, rizsliszt- és szója-por)
10-20 dkg rizsliszt
1 csipet tengeri vagy himalája só

Készítheted csoki nélkül, valamilyen aszalt vagy friss gyümölccsel, ekkor vaníliával vagy szörppel ízesítve.

Az egészet az üvegbe téve rázogasd, míg nagyjából egységessé válik.

Kipróbálhatod megfőzve, vagy főzés nélkül is, csak meleg vízzel összekeverve. Én forrásban levő vízbe szoktam önteni, elkeverés után 5-8 perc pihentetést követően szedem ki tányérba.

Egy adag kb. 150 ml víz és 5 ek a keverékből. Nekem elég édes magában is, a lánykám Nesquik kakaóporral szereti igazán.

Vaníliás rizskása 

3 dl növényi tej

3-4 ek rizsliszt

1/2 csomag vaníliáscukor

kukoricapehely, ízlés szerint

cukor (édesítő, xilit, eterit, szokás és igény szerint)

csipet só

Figyelj az összetevőid arányára! A Sinlac erősen vaníliaízű. Ha más növényi tejet használsz, több vanília kellhet! Én szokás szerint a növényi tejet Humana SL tejmentes és Sinlac 50-50%-os keverékéből készítettem. Ez sűrít is! Ha mást használsz, vedd figyelembe annak sűrítőképességét!

A kukoricapelyhen kívül beleöntöm az összetevőket egy kislábasba. A rizsliszt megfőléséig kell főzni. Ennek ideje a rizsliszt darabosságától függ. Van, amit annyira megőrölnek, hogy elég épp megmelegíteni. Másik fajtát pedig akár 5-6 percig is kell főzni, míg simává válik. Kóstolgasd, hogy minden megfelelő arányú legyen. Így megérzed, mikor van kész a rizsliszt is. A kukoricapelyhet csak akkor öntöm bele, amikor már nem kell főzni.

Végül kakaóval vagy teagranulátummal, aszalt vagy nyers gyümölcsökkel is díszítheted. A képen látható kása tetejére Milupa málna ízű instant teát szórtam.

Isteni lett ez is!

Mészárosné Kis Edit / Derita

Ez is érdekelhet:

Fűszeres burgonya héjjában

Diétás csokitorta karamellás körtével

Mákos-zabos süti

Diétás receptek – mentes és fogyókúrás ételek

Hogyan neveld vegán szülőként gyermekedet?

A függőség nem a józanság hiánya, hanem a kapcsolatok hiánya

Multiverzumban élünk

A lovad a TE tüköd – TE is lósuttogóvá válhatsz

A tudattalanunk nyelve, a geometriai formák világa

Epigenetika és emlékezés

A férfiak is sírhatnak

Önsajnálat – nincs ennél nagyobb ellenséged az életben!

SZER-ETET

Az élet élvezetére való tudatos törekvés

Öröklött családi minták – és amit kezdhetünk velük

Családi átok – hogyan bocsáss meg szüleidnek?

A Teremtés üzenete

A Jin-Jang engergia kicserélődésének pszichológiája

Szerelem és párkapcsolat rovat

Boldogság és Szenvedély rovat

Csillagszerelem rovat

Vénusztangó +18

Prenatális emlékek – őszinte gyermeki megnyilatkozásos videó az ikerlelkéről!

Minden nap energiahiánnyal küzdesz? Hogyan lehet ezen segíteni?

Jól nevelem a gyermekemet?

A babafejlesztés a szülőfejlesztéssel kezdődik

Cölibátus szindróma – amiért több felnőtt pelus fogy, mint gyerekre való

Prenatális emlékek – őszinte gyermeki megnyilatkozásos videó az ikerlelkéről!

Minden nap energiahiánnyal küzdesz? Hogyan lehet ezen segíteni?






Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.