A fényszögekről

A fényszögekről a kezdő, az asztrológia iránt érdeklődő egyszerűen értelmezhető ismertetőt viszonylag ritkán talál. Megkísérlünk egy kis alaptudást létrehozni. Tehát kezdjük az elején!

Látszólagosan az Ekliptikán ( Nappályán ) haladó két bolygó a Földdel, egy egyenessel összekötve szöget zárnak be egymással. Ezt nevezi az asztrológia fényszögnek. Két -vagy több bolygó kapcsolatának, a minőségét mutatják meg analógiáik értelmében. Hagyományosan harmonikus, és diszharmonikus fényszögeket különböztetünk meg. A valóság azért ettől természetesen sokkal árnyaltabb, kiindulásnak azonban megfelelő. Minden attól függ ugyanis, hogy az egyén miként éli meg a jelzett eseményeket.

A fő -és egyben az életünkre a legjobban “ható” fényszögekről:

Együttállás (konjunkció) = 0 fok; a szimbólumok átszínezik egymást, keveredik a jelentéstartalmuk. Harmóniát (H.), ill. diszharmóniát (DH.) a bolygók jelentéstartalma alapján kell megítélni.
SzövegbeSzextil = 60 fok; (H.), valamit azért az egyénnek is tenni kell, hogy a jelzett dolog simábban menjen.

Kvadrát = 90 fok; (DH.), a legnehezebb fényszög, akadályoz, nehézségeket teremt, mégis állandóan foglalkoztatja az egyént a témakör, amit összekapcsol. Nagy kitartással, akarattal legyőzhető mert “a hatalom a tiétek”.

Trigon = 120 fok; (H.), a sima út, a két témakör olyan jól működik, hogy esetleg észre sem vesszük a létezését, ezért még az unalom fényszöge is lehet.

Szembenállás (oppozíció) = 180 fok; (DH.), két szembenálló, ám egymást kiegészítő témakört köt össze, a feszültség, a késztetés fényszöge. Mindig fenntartja az érdeklődést, sokszor azonban ezt inkább nehézségként éljük meg.

Az Asztroangyal Facebookos oldalán az Üzenet gombra kattintva bővebben tájékozódhatsz online asztrológiai klubunk indulásáról és működéséről. Kezdők és rutinos asztrológusok is jelentkezhetnek.

Szeretettel: Derita

Ajánlom figyelmedbe az Asztrológia rovatunk többi írását is.

Ez is érdekelhet:

Öröklött családi minták és amit kezdhetünk velük.

A stressz és az érzelmek “fertőzőek” lehetnek
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.