Miért érdemes szex során inkább a nő igényeihez alkalmazkodni?

Hangsúlyozom, hogy a mostani gondolatmenetem nem való minden párnak, így nem tekinthető egyetemes jó tanácsnak sem. Mindazonáltal mégis úgy gondolom, hogy sokak számára hasznos lehet, akár a szexuális életük maradandó javulását is eredményezheti. A nő igényeihez alkalmazkodva sikeresebbek lehetünk!

A saját tapasztalataim szerint a férfiak (engem is beleértve) a szexualitásnak szélesebb spektrumában képesek az orgazmusig eljutni, mint a nők. Úgy is fogalmazhatnék, hogy a férfiaknak szinte “mindegy” a póz, a tempó, a szög, a lágyság vagy a keménység, ők akkor is el fognak tudni jutni a csúcsra. Ez persze nem teljesen igaz, mert egy férfinak is megvan az aktuális hangulatához köthető preferenciája, de mégis úgy tapasztalom, hogy a férfiak általában rugalmasabbak a szexuális ingerekre adott reakcióképesség tekintetében, mint a nők.

Ugyanakkor viszont mégis a nőkben szokott nagyobb lenni a “megfelelési kényszer”, hogy elkápráztassák a partnerüket, mint a férfiakban. Sokszor a férfi azt hiszi, hogy azt csinálják, ami a nőnek jó, pedig közben a nő azt akarja csinálni, ami szerinte a férfinak jó. Hogy mi sül ki ebből? Az, hogy a problémában érintett nők lényegesen nehezebben tudnak eljutni a csúcsra, mint a férfiak.

Amennyiben ti egy olyan pár vagytok, akikre bármilyen mértékben jellemző ez a probléma, akkor a személyes jó tanácsom az, hogy legyen a fókusz inkább a nő igényein. Milyen és mennyi előjátékot igényel, mi az a póz, tempó, behatolási szög, vehemencia, stb, ami a lehető legjobban tudja emelni az ő izgalmát az adott pillanatban.

Amennyiben kipróbáljátok ezt a trükköt, hogy inkább a nő szabja meg az irányt, jószerivel lényegesen sűrűbben fog tudni eljutni a csúcsra, ami pedig a férfinak is doppingolni fogja az élményeit és az önértékelését. Az iránymegszabás alatt nem (feltétlenül) domináns-szubdomináns felállásra gondolok, meg lehet ezt oldani egyenrangú felekként is.

És mi a teendő olyankor, ha a férfinak valamikor nagyon nem jön be, amit a hölgypartner kér és úgy érzi, hogy hazavágná az ő izgalmát? Akkor ezt természetesen jelezni kell és módosítani az eredeti elképzelésen. Ennek a módszernek csak akkor van értelme, ha valóban mindkét fél az örömét leli benne. A kulcs természetesen a megfelelő kommunikáció és az a szándék, hogy a nő jusson el előbb az orgazmusához, mert neki több feltétel egyidejű teljesülése lehet szükséges, mint a férfinak.

Összefoglalás: Egy férfinak (általában) akkor is jó, ha A típusú szex van és akkor is ha B vagy C. Egy nőnek viszont ha nem az aktuális hangulatára szabott koncepció történik, akkor jó eséllyel megette a fene az egészet. Ezért fontos (szerintem) inkább a nő felé haladni a koncepcióval.

Újfent hangsúlyozom, hogy ez a gondolatmenetem nem való minden párnak. Ha te úgy érzed, hogy rád és a párodra mindez nem vonatkozik, azzal természetesen nincsen semmi baj.

Amennyiben érdekelnek más ötleteim és gondolataim is, amikkel talán javítani tudtok a párkapcsolatotok vagy a szexualitásotok minőségén, ajánlom a figyelmedbe a könyvemet, melyben elég jól összefoglaltam a tapasztaltaimat.

Gilján János

Gilján János életmód-, párkapcsolati és szexuál coach írásait a Boldogság és Szenvedély rovatunkban olvashatod.

Ez is érdekelhet:

BDSM – kell neked vagy nem kell neked?

Békére csak az lelhet, aki önmagával is megbékél

Szenvedéllyel élni minden nap, egész életedben

Share Button

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.