MIRON program tanácsadó – Szabó Emese és lovad

„Vezesd a lovad a pályán egy körön keresztül és megmondom ki vagy.”

Persze, ez nem így néz ki a gyakorlatban, nem ilyen egyszerű bárkiről megmondani a lovad alapján, milyen személyiségű és milyen ember lehet. Legalább két kör kell hozzá 🙂. Neem!

A lovakkal való kapcsolatunk sok mindent elárul rólunk, a személyes hatásunkról, befolyásolóerőnkről, döntéseinkről, értékeinkről, félelmeinkről, problémakezeléseinkről, tanulási-alkalmazkodási hatékonyságunkról.
A ló asszisztált tréningek és a coachingok során párhuzamokat keresünk a lovak és az emberek között és ezekkel a tanulságokkal segítünk új nézőpontokat találni, magabiztosságot nyerni, konkrét módszereket, eszközöket megismerni és a megakadásokon túllépni.
Sok állattartó mondja azt, hogy „ő az állatait jobban szereti, mint az embereket.” Bizonyos napokon ez számomra is teljesen jól érthető, ugyanakkor a mindennapjainkban nem tudjuk elkerülni az emberekkel való találkozásokat, az ügyintézést, a közösségben munkálkodást, a vásárlást, a közlekedést. Ezért hasznos megtanulni bánni az emberekkel is.

A ló asszisztált tréning és coaching ebben segít és bár története nem olyan régi Magyarországon, a lovakat régóta használják az emberek terápiás vagy tanulási célra, így nem egy felkapott és múló divatról beszélünk, hanem egy régóta ismert folyamatról, amit az utóbbi évtizedekben háttérbe szorítottak, de napjainkban újraélesztjük és újraértelmezzük.

Miért jó a lovad -tól tanulni?

 •  Mert nem érdekli őket az öltözetünk, a rangunk, a státusunk, az, hogy mit szeretnénk sugallni magunkról, egyszerűen átlátnak a bennünket körülvevő falakon és – szakképzett lovastréner/coach segítségével – segítenek megtalálni valódi énünket, kiaknázni erőforrásainkat. Megmutatják pl.,
  • a kommunikációnk egyértelműségét vagy annak hiányát,
  • azt, hogy hogyan tudunk bizalomteli légkört kialakítani vagy épp elrontani egy alakuló bizalmi kapcsolatot,
  • hogy igazságos és következetes vezetők vagyunk vagy zsarnokok,
  • hogy milyen konfliktuskezelési stratégiákat használunk,
  • hogy hogyan fejezzük ki az érzelmeinket,
  • hogy milyen gyorsan tudunk egy új helyzethez alkalmazkodni,
  • hogy mekkora sebességgel tanulunk és építünk be új információkat vagy cseréljük le a régieket,
  • hogyan dolgozzuk fel a sikereinket és kudarcainkat.

Ezek a tanulási helyzetek nem igényelnek semmilyen lovastudást, lovas előtanulmányokat, hiszen kinek-kinek az élethelyzeteivel, problémáival foglalkozunk vagy képességeit fejlesztjük és nem lovaglást oktatunk.
Az sem baj, ha valaki fél a lovaktól, hiszen az életben is számos helyzet van, amitől félünk, szorongunk, így ez is egy tanulási, megtapasztalási – ráadásul védett – lehetőség. Felismerése annak, hogyan küzdjük le a blokkjainkat.

Hogy ez félelmetes?

Sokak számára idegen és ijesztő az, hogy megismerjék önmagukat, ezért hárítanak és nem foglalkoznak vele. Saját magunk megértése ugyanakkor megkönnyíti az életünket, segítségével elkerülhetünk olyan helyzeteket, amiben nem vagyunk jók vagy sikeressé formálhatjuk az életünket.
A XXI. század a változások, a kiszámíthatatlanság időszaka, így azok lesznek benne sikeresek, akik a lehető leggyorsabban képesek a változásra, az alkalmazkodásra. Ezek a tulajdonságaink nemcsak a lókiképzés során és nemcsak a lovas embereknek fontosak, hanem a mindennapi életünkben, a családunkban, a munkahelyünkön is.

A fejlesztő munka során a lovas tréningeken csoportban, a lovas coachingban mi a TiMe-nél egyénileg dolgozunk emberekkel, lovakkal, helyzetekkel és ezenközben tanulják meg a résztvevők a lovaktól azt a titkot, amit ők 5o-6o millió éve ismernek és amit a tréningeken a feladatok végrehajtása közben megsúgnak.
Nekünk „csak” meg kell(ene) hallanunk….

Ló asszisztált tréning és coaching

Kiknek ajánlom:

• szülőknek
• családoknak
• házaspároknak
• nagyszülőknek, akik jobb kapcsolatot szeretnének unokáikkal.

Mikor lehet szükség ló asszisztált tréningre, coachingra?

megváltozó élethelyzetek (válás, születés, sérült gyermek)
• elakadások, ismétlődő problémák az életben
• korábbi megoldási módok sikertelensége
• gátló minták, sémák felismerése

Hogyan segítenek a lovak?

A tréningek/coaching során a résztvevők földről, egyre nehezedő feladatokban dolgoznak a lovakkal. 
A lovak ezekben a helyzetekben szimbólumok. Az illető életét, problémáit, párját vagy épp saját magát szimbolizálják és a gyakorlatok során azt nézzük meg, hogy hogyan kezeli a problémáit, párját, gyermekét, életét a résztvevő. Párhuzamokat keresünk a lóval, mint szimbólummal végzett munka és az életben alkalmazott megoldások között.
A programokat tréneri és lókiképzői gyakorlattal rendelkező szakember vezeti.

Szabó Emese 

Információk és jelentkezés ITT

Ha ezen a linken regisztrálsz, akkor egyedi kedvezményben részesülsz! A regisztráció is ingyenes, és a későbbiekben sem kötelez semmire.

E-mail: szemese9@gmail.com (Szabó Emese Hajnalka)

Szívesen ajánlom figyelmedbe könyvemet:

Nézd meg Szabó Mesi videósorozatát itt, ahol bemutatja, milyen érzés, ha van egy lovad:

Ez is érdekelhet:

Mi a baj a felnőttekkel – lovas szemmel

Önbizalom és párkapcsolat-építés lovak segítségével

Emberlelkek

MIRON holisztikus életmód-program – gyermekfejlesztés epigenetikai alapokon

Fejlesztések kicsiknek

Ara Rauch – logopédia, meditáció (gyermek és felnőtt), nevelési tanácsadás

Gál Rita – humán gyermek-terápia, rajzelemzés, gyermekmeditáció

Fejlesztések nagyoknak és felnőtteknek

professzor Bókkon István – ősök mintáinak tudatosítása, kapcsolatok megértése és harmonizálása, tudományos előadások közérthetően

Szabó Emese – lovas coaching, önismeret, motiváció, lóval asszisztált tréningek

Gilján János – életmód-, párkapcsolati és szexuál coach

Varga Zsolt Myrddin – kapcsolat helyreállítása a természet és ember között

Derita mNemos – asztrológia, motiváció, párkapcsolat és életfeladat


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.