A Szűz párkapcsolatai – akit szívesen szolgál

A Szűz párkapcsolatai

Ismert Szűz születésnapú emberek

Beyonce Michael Jackson Cameron Diaz Matt Damon

Szűz a Szűzzel

Ti mindketten csupa szorgalom, csupa kötelességtudat vagytok, és rendkívüli módon tudtok – főleg együtt – aggódni. Ha mennek a közös tennivalók, akkor eléldegéltek együtt, de nagyon kérlek Titeket, hogy tegyétek élvezetesebbé a saját és a kedvesetek életét is! Szép dolog a felvállalt dolgok elvégzése, de nem állhat ebből minden napotok, hogy csak teszitek meg teszitek a feladataitokat. Kell mindkettőtöknek a társasági élet, hiszen szerettek új dolgokat megtudni, új ismeretségeket kötni, imádjátok a természetet járni és védeni is. Kettőtöknek együtt biztosan az a legfőbb feladatotok, hogy megtaláljátok az egyensúlyt a munka és a szórakozás között. Fel kell hívnom arra a figyelmeteket, hogy ha valamelyikőtök bőven túlzásba viszi a munkát, akkor a másik oly módon is tükröt tarthat neki, hogy nem hajlandó semmilyen kötelező tevékenységet elvégezni! Tehát ügyelni kell a munkamegosztásra is. Egy kis lazaságra mindkettőtöknek szüksége lehet.

Egymás legjobb barátai lehettek – ha el tudjátok fogadni a bennetek, saját magatokban levő hibákat. Ha ez nem megy, akkor bizony nagy gondok lehetnek közöttetek, mert akkor a másikat hibáztatjátok akkor is, ha közben tudatában vagytok annak, hogy saját magatokkal veszekedtek. Csak mivel az unalmas, meg mégis hogy néz ki, ha az ember önmagát szidja egyfolytában, hát inkább azzal az emberrel kötekedtek, akit még a legelején a legjobban szerettetek. Meg kell tanulnotok elfogadni a saját hibáitokat, és EZEKKEL A HIBÁKKAL EGYÜTT szeretni önmagatokat. Akkor tudjátok a párotokat is feltétel nélkül szeretni.A Szűz alaptulajdonságai – Beszélgetés (Derita mNemos és Mészáros Zoltán)

Szűz a Mérleggel – Mérleg a Szűzzel

Ha kellőképpen elfogadóak vagytok egymással, akkor ez egy jó kapcsolat lehet, hiszen sok közös tulajdonságotok van, amire már érdemes egy kapcsolatot alapozni. Mindketten szeretitek a társaságot. A Szűz az új ismeretek beszerzése miatt, a Mérleg elsősorban azért, mert így van minek a középpontjában lenni. Szórakoztató, és elvarázsoló kíván lenni, lehetőleg minél nagyobb tömeg előtt. Hát, ez bizony bosszanthatja a Szüzet, aki inkább szeret meghúzódni az árnyékban, mint feleslegesen feltűnősködni. Mindketten érdeklődtök az emberek iránt. A Szűz őszinte segítő szándékkal és tudásvágyból, a Mérleg pedig azért, hogy még eggyel több embernek elmondhassa, ő maga milyen csodálatos lény. Mindketten szerettek tanulni. A Szűz azért, mert a vérében van az a mindent megismerés szükségessége, a Mérleg ezzel is inkább csak villogni akar.

Gyakorlatilag csak annyi a különbség közöttetek, hogy a Szűz mélyebben szeretné megismerni és megérteni az összefüggéseket, a Mérleg pedig inkább csak a felszínen mozog. Ebből a kicsi ellentétből viszont nagyon sok minden következhet. A Szűznek rettenetesen éles, kritikus beszédstílusa van. A Mérlegnek pedig nagyon érzékeny és igen sértődékeny lelke. Vagyis a Szűz legkisebb ellenkezésére is megbántódik a Mérleg, és a Szűz kis csipkelődésekkel igen ritkán éri be. Kár, pedig tényleg sok dologban hasonlítotok… És még egy fontos dolog. A Mérleg mindig annyira szép és elvarázsoló, amilyen a Szűz csak szeretne lenni. Ő maga is szép és elvarázsoló, de sosem érzi magát annyira jó külsejűnek, mint a Mérleget, és ez, ha nem büszkeséggel, akkor sajnos féltékenységgel tölti el.

Szűz a Skorpióval – Skorpió a Szűzzel

Ha ez a két éles nyelvű, szurkálódós ember összekerül, érdekes dolgok alakulhatnak ki kettejük között. De ha már megszerettétek egymást, nézzük meg, mit lehet tenni a békés és szerelmes együttélés érdekében. A Szűz (sajnos gyakorlatilag kivétel nélkül mind) önbizalomhiányban szenved, és önmaga megerősítése érdekében mindent alaposan meg akar ismerni, mert amit már ismer, azzal magabiztosabban tud együtt élni, és ügyesebben tudja azt felhasználni. A Skorpió alapjában véve egy lényegesen erősebb ember, vagy legalábbis a végtelenségig terhelhetőnek tűnik az idegrendszere és a teste is. Persze ez nem tökéletesen igaz, és általában többet is bevállal, mint kellene, így máris jó alapot vet a depressziónak, az pedig a féltékenykedésnek és az önbizalomhiánynak. Ebből máris tudhatjuk, hogy valahol mindketten azért támadtok, azért kötekedtek, mert többet várnátok el magatoktól, és mivel ezt különböző okokból nehéz megvalósítani, egyszerűbbnek, természetesebbnek tűnik a másik hibáztatása, a kötekedés és a vitatkozás.

Alapvető nehézségként ott van még az élethez való különböző hozzáállásotok is. A Skorpió is okos, de ő inkább az érzelmi intelligenciáját helyezi előtérbe, a Szűz viszont ennek létéről nem nagyon akar tudomást venni, hanem a logikát tartja a legfontosabbnak. Vagyis két különböző nyelven beszéltek, így nem csoda, ha nem értitek, mit is akar a másik mondani. Ha ezeket a nehézségeket le tudjátok küzdeni, nagyszerű kiegészítőivé válhattok egymásnak, éppen a nagy különbségek miatt. Ehhez viszont olyan mértékű elfogadási képesség kell legyen mindkettőtökben, ami már önmagában is nagyon dicséretes dolog. Sok szerencsét kívánok egymáshoz, és kérlek, ne bántsátok meg egymás lelkét, higgyétek el, mindketten nagyon érzékenyek vagytok, még ha ez nem is látszik a felvett érzelmi páncélok takarásában!Szűz a Nyilassal – Nyilas a Szűzzel

Ez a tökéletes racionalitás és a teljes hittel való élés ellentétje. Hát, van min vitatkoznotok, kétség kívül. Azonban, ha tiszteletben tudjátok tartani a másik világát, és nem akarjátok feltétlenül meggyőzni a másikat a saját igazságotokról, akkor nagyszerű közös beszélgetésekre, közös világfeltáró elmélkedésekre számíthattok. A társaságot, sportot mindketten szeretitek, szívesen járjátok a természetet, így bőven van olyan program, amit közösen sok örömmel tudtok végezni. Vagyis, ha nem piszkálnátok egymást folyamatosan, nem gázolnátok egymás lelkébe sűrűn, akkor örömmel és az átlagnál jóval többet szeretkezhetnétek. A Nyilas lelkesen, lendületesen áll neki ennek a témának, szinte bármikor, a Szűz, pedig hagyja magát megfűzni. Ez így van akkor is, ha a fiú a Szűz, így udvarolni, dicsérni kell ahhoz, hogy legyen elég bátorsága a testének mutogatásához, és az élvezet átéléséhez. Mivel mindketten mozgékonyak vagytok, ezért az akrobatikus pózok is szóba jöhetnek…

Szűz a Bakkal – Bak a Szűzzel

A Szűz és a Bak is földies jegy, ezért nagyon sok hasonló jellemvonásotok van. Mindketten józaneszű emberek vagytok, a Szűz inkább társasági, a Bak pedig visszavonultan élő ember. Kitűntök a munkában, a Szűz a tényleges munkavégzésben és a gyógyításban úgy általában nagyszerű, a Bak a munka levezetésében ragyogó, illetve ahhoz ért nagyon, hogyan kell a munkát másokkal elvégeztetni. Az anyagi világ megismerése és kutatása fontos mindkettőtök számára. Az aprólékosság inkább a Szűznek fontos, a Bak jobban képes átlátni az egészet, ezért könnyebben megérti, minek hol a helye a világban. A Szűzre jellemző a kielégíthetetlen tudásszomj, a legaprólékosabb árnyalatokig terjedő pontosság iránti vágyat érezhetjük benne (amitől azért néha ellehetetlenedik a beszélgetés!).

A Bak már nem kérdez annyit, ő lényegesen bölcsebb – legalábbis annak mutatkozik, és a tudását igyekszik könyvekből vagy nagy mesterektől beszerezni. Jobban szereti, ha tőle tanulnak, mintha neki kellene valakit meghallgatni. Ha a neveltetése és a környezeti hatások miatt nem éri sok csalódás, akkor állja a szavát a Szűz és a Bak is, mindkettő megbízható partner, az erkölcsi normákat tiszteletben tartják. Egyikőtökre sem jellemző az, hogy első pillantásra beleszeretne valakibe, vagy hogy barátságot kötne mindjárt ismeretségük elején – először mindig távolról kell szemügyre venni az embereket, mielőtt kapcsolatba lépnétek velük. Ezt azonban ellensúlyozza az a humor, ami a Szűznél inkább kedves, a Baknál inkább szarkasztikus. A Szűz sohasem áll az élen az élet színpadán, jobban érzi magát, ha a második helyen lehet, a Bak viszont mindig az első akar lenni. Így, ha nem is egy lángoló szerelem, de kiegyensúlyozott boldogság mindenképpen lehet a Tietek.

Szűz a Vízöntővel – Vízöntő a Szűzzel

Az emberi kapcsolatok, és a tudás megszerzése olyan terület, amin nagyon kellemes közös kirándulásokat tehettek. Mindig van miről beszélgetnetek, csak arra kell ügyelnetek, hogy ne zárkózzatok el egymástól, hanem igazi érdeklődéssel figyeljetek arra, amit a másik mesél, ami a másikat foglalkoztatja. Ugyanis hajlamosak vagytok – főleg a Vízöntő – elmerülni a saját világotokban, a saját társaságotokban, baráti körötökben, így, ha nem vigyáztok egymásra, akkor egy békés, de unalmas egymás mellet élést nagyon hamar ki tudtok alakítani. Mindketten barátkozásra hajlamosak vagytok, de nézzük meg az alapvető érdekeket. A Szűz új információkat és szeretetet keres az emberek társaságában, a Vízöntő, viszont egy-egy csoportban mindig a nagyszerű kísérleti terepet látja. Így az élmények megbeszélésénél megdöbbentő lehet az, mit tartott érdekesnek a másik. A Szűz megbántódhat azon, hogy akikben ő a szerethető személyeket látja, a kedvese egy kísérleti terepet néz, a Vízöntő, pedig ugyanezért kinevetheti szerelmét, mert marhaságnak tartja ezeknek a barátságát keresni. Ne ítéljétek el egymást az alapvető tulajdonságaitokért, ha az összes többi dolog kellemes együtt, akkor kár lenne ezen fennakadni.

Mindenkire igaz a mondás: Nem adhat mást, csak mi lényege. A szexben – ameddig a lelki dolgok rendben vannak, addig minden jól mehet. Kíváncsiak, játékosak, mozgékonyak vagytok. Mindkettőtökből előbújhat azonban az az oldal, amelyik a testiséget ha nem is bűnösnek, de feleslegesnek ítélheti. Ezért ez egy nagyon kényes téma, ügyelni kell arra, hogy egyikőtöknek se legyen túl sok, de túl kevés se az együttlét, illetve ennek változatossága. Eléggé beszédesek és nyíltak vagytok, tárgyaljátok hát meg, ki mit, hogyan és mikor szeretne

Szűz a Halakkal – Halak a Szűzzel

Ez egy újabb, egymást remekül kiegészítő páros. A Szűz a racionális ész bajnoka, a Halak a maximális önátadás és érzelmesség. Mivel annyira mások vagytok, ezért lehetnek feszültségek, ellentétek közöttetek, mégis jól érzitek magatokat a másikkal. Éppen az van meg neki, ami belőletek hiányzik. Ha ezt fel tudjátok fogni, és igyekeztek tisztelni és szeretni azt, amit a másik képvisel, akkor önmagatokkal is könnyebb lesz kibékülni. Rátok mindenképpen igaz az a mondás: A kettő lényegesen több, mint két egyén, hiszen egy harmadik dolog, a MI születik meg. Vigyázzatok egymásra! A Szűz legfontosabb tanulnivalója az, hogy ne legyen annyira kötekedő, kukacos, szőrszálhasogató, hiszen az igazságot olyan nehéz kideríteni. Mindenkinek megvan a maga valósága, a maga igaza, és a Halak lényegesen lazábban, kötetlenebbül áll a konkrét dolgokhoz, mint a kedvese.

A Halaknak a Szűz nagyon sokat tud abban segíteni, hogy a hétköznapi valóságban tudjon létezni. A gyakorlati élet dolgaiban elláthatja nemcsak élelemmel, de tanácsokkal is, amik által könnyebben elboldogul akár a munkájában, akár a háztartási tevékenységekben. A Halaknak éppen az az egyik feladata, hogy ne csak a felhőkben járjon, hanem igyekezzen megállni a helyét a racionális világunkban is, illetve az együttérzés és az emberbaráti szeretet lényegét át tudja adni másoknak is. A Szűz is szeret gondoskodni, de igényli a törődést ő is nagyon nagy mértékben. Így egymás szeretgetése, tanítgatása közben mindketten teljesnek érezhetitek életeteket.

Érdekelhet még Csillagszerelem rovatunk többi kapcsolati leírása is.

A Szűz emberek alaptulajdonságairól itt hallhatsz asztrológiai elemzést.

Itt is keresheted:

Szűz és a szex, Szűz párkapcsolatai

A szűz gyermekekről ebben a hanganyagban hallhattok többet:

Derita mNemos

Ez is érdekelhet:

Boldogság és Szenvedély rovat

A boldogság kockázatos

Még több asztrológia az Asztroangyal lejátszási listánkban
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük