Szülés után különösen legyünk türelmesek egymással!

A szülés hatására, a szülés után, a női test jelentős változásokon megy keresztül, és természetes módon ilyenkor a pici baba kerül a figyelem központjába. Azt javaslom, hogy ilyenkor a férfiak csak a szeretgetést és az intimitást forszírozzák, aztán ha a nő teste regenerálódik és a szeretett párunk úgy érzi, hogy kész továbblépni, csak akkor kerüljön újra fókuszba a nemi aktus kérdése.

Azt viszont butaságnak tartom, ha ilyenkor a férfi teljesen magára van hagyva és nincs “kezelve” a helyzete. Javaslom, hogy a nő ilyenkor se hanyagolja el a párját, hanem orális, vagy manuális módon igyekezzen segíteni rajta, amennyiben nyitott rá. Én a szülés után is elég gyakran kaptam kényeztetést, hogy ne szenvedjek hiányt. Igaz, hogy a párom itt javarészt csak adó fél volt szexuális értelemben, de az ő libidójának is nagyon jót tett a szexuális energiák életben tartása a szülés utáni időszakban. Folyamatosan fenntartotta azt az érzést, hogy amellett, hogy anya és apa lettünk, továbbra is egy szerelmes pár maradtunk. A kedvességét természetesen viszonoztam simogatással, ölelgetéssel, figyelmességgel, hiszen a feleségemnek akkor arra volt szüksége.

Úgy gondolom, hogy egyáltalán nem probléma ha a szülés után rövidebb időre, pár hétre vagy hónapra kicsit takarékra kerül a szexualitás kérdése, de ne hagyjuk évekig aludni a lángot, mert könnyen előfordulhat, hogy végleg kiég a kapcsolatból. Nem győzöm eléggé hangsúlyozni a megelőzés fontosságát! A lángot megőrizni sokkal könnyebb feladat, mint a kialudt lángot újraéleszteni több évnyi eltávolodás után, a semmiből…

Gilján János

Gilján János párkapcsolati- és szexuál coach írásait a Boldogság és Szenvedély rovatunkban találhatod.

Ez is érdekelhet:

A Jin-Jang engergia kicserélődésének pszichológiája

Szerelem és párkapcsolat rovat

A férfiak is sírhatnak

Önsajnálat – nincs ennél nagyobb ellenséged az életben!


Share Button

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.