Szűz és a szex (Nap, Ascendens, 5. ház, Hold a Szűzben)

Szűz és a szex (Nap, Ascendens, 5. ház, Hold a Szűzben)

Szinte minden Szűz ember kapott gyermekkorában szüleitől egyetlen egy kritizáló mondatot, ami a szerencsétlent egész életében nyomasztja, és azt figyeli a másikon, hogy az is úgy látja-e. Általában okot is adtak rá gyermekként… Vagyis, a Szűz és a szex … sokszor bajos! Ettől függetlenül is a leggátlásosabbak ők. Ezzel a tudattal együtt rettenetesen nehezen képes magát átadni a másiknak és az érzéseinek. 

Ez a típus, akinek havonta egyszer is elég lehet a szex. Az is is lehet, hogy be van írva a képzeletbeli naptárjába pl: minden szombat este 10 órakor szeretkezés,  akkor is  csak abban az esetben kezdődhet, ha szerinte rendben van minden rajta, és körülötte. Fürdés, tisztaság, és egyáltalában bármi, ami a higiéniával összefügg. Szégyenlős, gátlásos szinte biztos, hogy a villanyt le kell kapcsolni (főleg mert nem tartja magát szépnek). Őket is fel lehet szabadítani a gátlásaik alól, de elképzelhető, hogy több évbe telik.

A nők messze elkerülik a hüvelyüket,  mivel nehezen oldódnak, az orgazmust is nehezebben érhetik el. Kerülik a változatos, kitárulkozó pózokat, és aggódnak, hogy elég jók-e az ágyban. Ez utóbbi a férfiakra is jellemző, talán még inkább. Gyakran a péniszméretük miatt aggódnak. Az ilyen lelki bizonytalanságoknak a következménye lehet kisebb-nagyobb merevedési zavar. Alapvető fontosságú, hogy a Szűz ember megszeresse és elfogadja önmagát, megtapasztalja, hogy milyen testélményei vannak, megtudja, hogy mi esik jól neki, mely területek az érzékenyek a testén. Ha ezt tudja már, akkor számoljon be erről partnerének is!

Tehát, ha Szűz kedvest szemeltünk ki magunknak, legyünk nagyon udvariasak, lovagiasak, kedvesek, mégis határozottan jelentsük ki, hogy ő az egyetlen és legfontosabb számunkra. Mondjuk el neki, mennyire tetszik, mennyire elragadó valami a jelenségében, s hogy amin ő aggódik, az számunkra nem lényeges kérdés. Engedjük meg neki, hogy problémázzon a gátlásaival, de biztosítsuk róla, más dolgok, amik neki simán mennek, lényegesen jobban foglalkoztatnak minket. Legyünk fittek, tiszták, és egy szenvedélyes csókkal a kellő pillanatban vegyük le kedvesünket a lábáról.Innentől már nyert ügyünk van, hiszen szívesen szolgálja a Szűz partnere minden kívánságát, míg el tudjuk vele hitetni, hogy fontos a számunkra. Ha sikerül megtanulnia az ellazulást, nagyon alkalmazkodó, jó szerető, szívesen megy bele vidám, érzéki élményeket fokozó játékokba, főként, ha meg tudjuk neki ennek pszichológiai hátterét magyarázni. Komoly testi kezdeményezést jobb, ha nem várunk tőle, írásban, esetleg szóban viszont néhány kellemes meglepetést okozhat :). 

A megélhetési és egyéb gondok nagyon le tudják törni egész életkedvét. Ekkor biztassuk, hogy együtt mindent meg tudunk oldani, közösen megtaláljuk a megoldásokat, és másnap már tényleg foglalkozzunk is ezek megvalósításával. Tartsuk meg bizalmát, jól járunk vele!

Hold a Szűzben

Ragaszkodó, hűséges, kitartó, szolgálatkész, a szerelemben is. Hibája lehet, hogy mindig megméri, vajon a másik megérdemli-e, amit ő ad neki. A feltétel nélküli szeretetet majd egy másik életben építi be…A másik kedvére tevés, a kedvese kiszolgálása jól esik neki, ugyanakkor szolgalelkűsége addig párosul készségességgel, ameddig nem alázzák meg. Szeret ő második lenni, de ne éreztessék vele, hogy ő kevesebb. Épp elég neki a saját kisebbrendűségi komplexusa, nem kell még hozzátenni kívülről.

Mivel alapjában véve kevesebbnek érzi magát, mint mások, ezért hajlamos belemenni az olyan kapcsolatokba, ahol kihasználják. Egy ilyen kapcsolatban sokat szenved, de a legkisebb jóságért, kedvességért is végtelenül hálás. Ha tudjuk, hogy ilyen kedvesünk van, állítsuk fel a sorrendet, amiben ő a második, de igyekezzünk megbecsülésünket kifejezni. Ha fel van magasztalva egy ilyen Hold-állású ember, összezavarodik, és csak akkor tudja jól kezelni ezt a lelkiállapotot, ha más asztrológiai állásai ezt elősegítik (gondolok itt tüzes Nap vagy Mars állásra).

Ha nincs ilyen egyéb állása, akkor akár azért is szakíthat kedvesével, mert úgy érzi, nem találja helyét a kapcsolatban. Szeretetét a másik ember maximális figyelembe vételével és kiszolgálásával fejezi ki.

Mire figyeljünk egy Szűzzel kapcsolatban hosszútávú kapcsolat esetén?

Derita mNemos

Ez is érdekelhet:

Boldogság és Szenvedély rovat

Önmagunk szeretete és ennek hatása szexuális életünkre
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük