Az Oroszlán párkapcsolatai – Kit tűr meg a trónon?

Az Oroszlán párkapcsolatai

Ismert Oroszlán születésnapú emberek

Jennifer Lopez Antonio Banderas Madonna Arnold Schwarzenegger

 Oroszlán az Oroszlánnal

Két erőteljes, uralkodásra termett egyén vagytok. Az egyén lényeges szó itt, hiszen ki akartok tűnni, ki akartok emelkedni a tömegből, ehhez azonban valamilyen szinten el kell határolódni másoktól. Jellemző Rátok a “Két dudás egy csárdában…” mondás is, bár Ti mindig előkelően, méltóságteljesen hadakoztok egymással. Nagyon nagy akaraterő és önuralom szükséges számotokra ahhoz, hogy ne akarjátok a másikat bántani. Az alapvetően jóindulatú lelketek teljesen fel van háborodva attól, amit a nagyra nőtt egótok megkövetel Tőletek: mindketten a másikat akarjátok irányítani, mindketten elsőbbek akartok lenni a másiknál, mindketten fényesebben akartok ragyogni kedveseteknél. Ez nem egy felhőtlen szerelem.

Ha sikerülne az egyenlőségben megegyeznetek, s nem akarnátok tovább már felülmúlni a másikat, akkor még szép is lehetne ez a kapcsolat. Szeretet, kedvesség, hízelkedésre vágyódás mindkettőtökben van, s mindenféle módon képesek vagytok kifejezni a másik iránti szerelmeteket. Ha már nem akarnátok erősebbek lenni párotoknál, akkor érnétek el életetek legnagyobb sikerét: az Igaz Szerelmet, ami által az egyénekből egy erős közösség, a MI alakulhatna ki. Képesek vagytok-e erre? Hát mire nem képes a Világ két ura?Az Oroszlán alaptulajdonságai – Beszélgetés (Derita mNemos és Mészáros Zoltán)

Oroszlán a Szűzzel – Szűz az Oroszlánnal

Milyen lehet a király és legkedvesebb szolgálója kapcsolata? Ha mindketten elégedettek a saját sorsukkal, saját pozíciójukkal, akkor csodálatos elégedettség jellemezheti minden napjukat. Ez úgy tud jobban működni, ha az Oroszlán a férfi, a Szűz pedig a nő, de még ilyen esetben is – ha mondjuk a király nem eléggé körültekintő és nem becsüli meg a szolgálóját -, előfordulhat a lázadás. A Szűz jéghideg logikával, tökéletesen szívtelennek mutatkozva képes a királyt megfosztani uralmától, amitől az nem csak rövid ideig tartó szomorúságot szerezhet, hanem akár egész életére szólóan is megrokkanhat lelkileg. Meg kell szoknotok, hogy az Oroszlán dicsérje, becsülje meg a Szüzet, a Szűz pedig legyen szíves őszintén elmondani kívánságait, gondjait, félelmeit az Oroszlánnak. Az Oroszlánnak is nagy szüksége van a magasztalásra – ettől él ő igazán, s a Szűz is maximálisan igényli az Oroszlántól telhető legnagyobb őszinteséget – egyébként képes minden mást hazugságnak ítélni. Az Oroszlán nagyvonalúnak született, nem is veszi észre, ha nem stimmel minden állítása tökéletesen logikusan egymáshoz. A Szűz viszont mindig mindent kielemez, s ha valami a legkisebb mértékben sem passzol az összes eseményhez, az összes állításhoz, akkor már valótlanságot, vagy direkt rosszindulatú hazugságot feltételez. Ez így biztosan nem tud sokáig menni, ezért a Szűznek meg kell erősítenie az emberek iránti bizalmát. El kell tudnia hinni, hogy ő maga jó, és van annyira szeretni való, hogy az Oroszlán nem akarja becsapni, nem akarja megrövidíteni vagy megcsalni. A boldogságotok kulcsa egészen röviden: a BIZALOM.

Oroszlán a Mérleggel – Mérleg az Oroszlánnal

Még ha a VIII. kerület egyik sötét zugában is jár ez a két ember olyan, mintha Párizsban a legelőkelőbb negyedben élnének. Fennköltek, finomak, udvariasak egymással és másokkal egyaránt. Persze csak addig, ameddig megadják nekik a kellő mértékű tiszteletet. Éppen ezért a legfontosabb, hogy a mindkettőtökben meglévő sznobság miatt ne bántsátok egymást. Mindkettőtök számára létfontosságú a jólét érzete minden körülmények között, és az, hogy fontosnak érezhessétek magatokat. Ezt meg is tudjátok adni egymásnak, társaságba is mindketten szerettek járni, és a játékot is szeretitek, főleg a szerelmeiket. A külvilág meg nem érzése és a sikertelenség az, ami megronthatja kettőtök idilli kapcsolatát. Ha egyikőtök azt gondolja, már nem olyan nagyszerű, mint régebben volt, akkor a saját sikertelenség-érzete miatt a másikat kezdi el bántani, ami által természetesen eléggé könnyű elűzni a szeretett kedvest. Vagyis nálatok igazán lényegi kérdés, mennyire tudjátok önmagatokat szeretni, mert éppen annak megfelelően fogtok bánni a másikkal. Ha önmagatokat nem szeretitek, ezt talán nem is veszitek észre, csak az tűnik fel, hogy a másik milyen hideggé vált mellettetek. Hát ezt nem szabad engedni! Éljetek azzal a különleges képességgel, ami mindkettőtökben meglévő dolog: ez pedig az élet élvezetének képessége. Ha valamelyikőtök elszontyolodik, akkor a másik ne vegye magára az akkori viselkedését, hanem inkább igyekezzen segíteni kedvesének és próbálja meg felvidítani a helyzetben meglévő pozitívumok kiemelésével. Ha a játékosságotokat meg tudjátok őrizni, megmarad a kettőtök közötti önfeledt szerelem érzése is. Egész életen át.

Oroszlán a Skorpióval – Skorpió az Oroszlánnal

Nem túl egyszerű a helyzet! Egy maximálisan egyenes, őszinte szívű ember, és valaki, akinek szenvedélye a titoktartás, és mások titkainak kifürkészése. Valószínűleg számtalan alkalommal nem értitek, miért kell a másiknak úgy cselekednie, ahogyan az teszi. Miért kell mindig mindent mások orrára kötni? – mondja a Skorpió, pedig már az Oroszlán is meg tudja szűrni, kinek mit áruljon el. Hogyan lehet őszinteséget várni, ha Te magad mindig titkolózol és félrebeszélsz? – értetlenkedik az Oroszlán. Az a baj, hogy mindkettőtöknek igaza van a maga szemszögéből. Ez a kapcsolat akkor lehet boldog, ha csodálni tudjátok a másikban levő igazi másságot. Ha nem akarjátok a kedveseteket a saját képetekre formálni, akkor nagyon sok öröm forrása lehet több tíz éven keresztül is ez a nagy ellentét. Kapcsolatotokban mindvégig megmarad egy kis feszültség, ami éppen elég ahhoz, hogy izgalmasnak tartsátok egymást, a közös életet – de csak akkor, ha nem veszitek személyes sértésnek a másik másságát. A szexben biztosan remekül megértitek egymást, hiszen az Oroszlán az örök játékos, a Skorpió pedig az érzéki élvezetek nagymestere, így akár 50 évi házasság után is szórakoztatónak élhetitek meg a szeretkezést.Oroszlán a Nyilassal – Nyilas az Oroszlánnal

Csodálatos, tartalmas és igen mozgalmas szerelemben lehet részetek. Az Oroszlán szívesen pártfogolja a Nyilast, a Nyilas viszont nagyon örül annak a gyermeki szabadságnak, amit csak az Oroszlán mellett élhet át. Az örök jó barátság minden körülmények között megmarad, akár együtt éltek egy életen át, akár nem. Ehhez csupán arra van szükség, hogy a Nyilas megkapja a neki szükséges szabadságot és bizalmat, az Oroszlánnak pedig az elismerés és tisztelet az, ami feltétlenül kell. Az őszinte barátságon kívül – mivel mindketten tele vagytok energiával – egy igazán lángoló, mégis kiegyensúlyozott szerelem a Tiétek. A Nyilas újra és újra feltüzeli párját, az Oroszlán megadja azt a szilárd, kitartó alapot, ami által hosszú távon is működhet a kapcsolat a hétköznapok szürkeségében is. Egymás mellett sosem érezhetitek unalmasnak az életet, mert valamelyikőtök mindig kitalál valami érdekeset, amitől egy másik oldalatokat is bemutathatjátok egymásnak, és jobban megismerhetitek önmagatokat is. Így az élet csupa változás (amúgy is az), de Ti együtt tudjátok úgy alakítani, hogy élvezetes megújulások sorozata legyen. Ha nem telepedtek nyomasztóan egymásra, s nem álltok neki hatalmi harcot vívni, akkor ez egy példa értékű kapcsolat lehet a környezetetek számára, mert egyenlő társak, tökéletes barátok és forró szerelmesei tudtok lenni egymásnak – egy egész életen át.

Oroszlán a Bakkal – Bak az Oroszlánnal

Két nagyon erős egyéniség áll itt egymás mellett – reméljük, nem szemben! Az Oroszlán a kitartásban, állhatatosságban talán jobb a Baknál, de ezekben a témakörökben a Bak is nagyszerű. Talán neki mégis a mások irányítása, a munka kiosztása megy a legjobban. Ha fel tudjátok osztani, hogy melyik területet ki uralja, akkor nem lesz gond, de ha mindketten vezetni akartok, és a másikat dolgoztatni, az még rövid távon sem tud működni! A Baknak nagyon diplomatikusnak, nagyon rafináltnak kell lennie, mert az Oroszlán ki nem állhatja, ha őt akarják irányítani. Egyértelmű számára, hogy vezető csak ő lehet, így a Baknak észrevétlenül kell vezetgetnie az Oroszlánt. A Bak nagyon hűvös, rideg lehet az Oroszlán számára. Ha nem udvarol kedvesének, akkor nem fog előjönni belőle az alapjában véve meglévő, hízelkedős kiscica, csak a távolságtartó, kimért uralkodó. Az Oroszlánt kedvességgel, hízelkedéssel kenyérre lehet kenni, de ez az, ami a Bak számára nagyon nehezen megy, s életének legnagyobb feladata ennek a párkapcsolatnak a megőrzése és boldoggá tétele lehet. Feltétlen pozitívuma ennek a kapcsolatnak a hűség és megbízhatóság minden téren. Azért a Baknak itt is rugalmasnak, leleményesnek és megfelelő helyzetfelismerő-képességűnek kell lennie, mert ha nincs elég tűz a kapcsolatban, akkor az Oroszlán (bármennyire is egyenesség- és őszinteségkedvelő) elmehet olyan helyre, ahol megkapja a neki szükséges rajongást, és kedvességet.

Oroszlán a Vízöntővel – Vízöntő az Oroszlánnal

Ez ismét egy tökéletes kapcsolatot rejtő lehetőség! Már csak ki kell bontakoztatnotok. A hibázás lehetősége igazán minimális, mert viszonylag higgadtak, kitartóak és őszinték vagytok. Arra kell ügyelni leginkább, hogy az Oroszlánnak nagyon fontos a méltósága megőrzése, a Vízöntő viszont nagyon szeret bohóckodni, de nem szabad a királyból udvari bolondot csinálni! Viccelni, játszani lehet, viszont nagyon sok helyzet adódhat közöttetek, amit kettesben szórakoztatónak, mókásnak és érdekesnek tart az Oroszlán, de amint mások is látják máris megalázó helyzetté válik a szemében. Ezen kívül a Vízöntő hűvös magatartása megrémítheti az Oroszlánt, aki lehet, hogy nagy és erős, mégis igen könnyen elbizonytalanítható, ha nem kap elég szeretetet és visszajelzést arról, jól teszi-e a dolgait. Az ágyban kettőtök között minden tökéletes. Izgalmas, változatos és meghitt perceket egyaránt tudtok egymásnak szerezni, így ha eléggé vigyáztok az Oroszlán érzékenyebb lelkére, akkor akár életetek végéig is szerelemben élhettek együtt.

Oroszlán a Halakkal – Halak az Oroszlánnal

Ha ügyesek vagytok, akkor jó kapcsolatot kovácsolhattok magatoknak, akár egész életetekre. Ehhez arra van szükség, hogy az Oroszlán lehessen egyértelműen a vezető, s a Halak legyen szíves minden erejével azon dolgozzon, hogy az Oroszlán testi-lelki harmóniáját biztosítsa. A Halak nagyon szeret gondoskodni valakiről, főleg egy olyan személyről, aki őt a magasba emelheti, akit tényleg lehet imádni és isteníteni. Mivel ezt az Oroszlán is igen jól bírja, már csak meg kell valósítanotok! Egy másik felállás is elképzelhető, ha a Halak szabadon élhet művészetének, és az Oroszlán lehet a legfőbb mecénása, akkor ismét egy nagyon kellemes együttműködésre van lehetőségetek. Arra kell ügyelni mindkét esetben, hogy a Halak ne szálljon el teljesen a valóságból, mert az Oroszlán a Földön szeretne uralkodni, s nem a túlvilágon, így némi visszatartó erőt is képvisel a kapcsolaton belül. Ezt a Halaknak nem szabad zokon venni, hanem meg kell értenie, milyen fontos a mindennapi túlélés és boldogulás szempontjából némi racionalitás is. A Halak hajlamos arra, hogy nyafogjon, sajnáltassa magát, és így hívja fel a figyelmet a ki nem elégített vágyaira, vagy egyszerűen törődést csikarjon ki másoktól. Ennek természetesen az az előzménye, hogy az Oroszlán nem figyel kellőképpen szerelmére. Akkor van igazán baj, ha ez az önsajnálat és -sajnáltatás túlzott méreteket ölt, és lelkiismeret-furdalást igyekszik kelteni ezzel az Oroszlánban. Ezzel örökre el is lehet zavarni a királyt, aki egy boldog nép ura kíván lenni, nem mártíroké.

Érdekelhet még a Csillagszerelem rovatunk többi kapcsolata is.

Az Oroszlán emberek alaptulajdonságairól itt hallhatsz asztrológiai elemzést.

A kapcsolatok jellemzőit itt is keresheted:

Oroszlán és a szex, Oroszlán párkapcsolatai

A gyermek Oroszlán nevelési módjai

Derita mNemos

Ez is érdekelhet:

Boldogság és Szenvedély rovat

Asztroangyal lejátszási listánkban még több asztrológiai infót kaphatsz 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük