Érzelmek és örökség – ahogyan tényleg tudsz teremteni 4.

Érzelmek és öröklött minták – ahogyan tényleg tudsz teremteni 4. rész

Az érzelmek és a tudattalan a teremtés szolgálatában

Az előzőekben említettem, hogy mennyire fontos a rezgésszintünk magasan tartása. Ennek előfeltétele az érzelmek tudatos “szabályozása”. Ez úgy érhető el, hogy

  • olyan környezettel vesszük körül magunkat, ami felemelő.
  • kerüljük a negatív hatású embereket,
  • nem hallgatunk híreket és
  • nem panaszkodunk,
  • nem bosszankodunk,
  • nem veszekszünk.

Nem, ez nem utópia. Ez önkontroll.

Nyilvánvalóan, minél jobban kerülni akarod, annál inkább betolakszik az életedbe.

Jönnek a számlák, idős szüleid a szokottnál is jobban aggódnak sorsod miatt, és még a szomszéd is követeli, csináld meg, amit már ezerszer kért tőled.
Nyilvánvalóan ez nem megy máról holnapra. Ez egy jól kialakult szokás kérdése. A szokásokat viszont minimum 21 napig kell napi szinten gyakorolni, hogy tényleg működni kezdjenek az életünkben.

Érzelmek a tudatosság szolgálatában

Az érzelmeinket igenis meg kell élni. Nem elnyomni, nem elfolytani, hanem felismerni:

  • Jé, ez a fazon már megint engem csesztet! Ez bosszant engem!

vagy

  • Ah, már megint egy számla, amit biztos, hogy nem tudok kifizetni! Ez számomra kétségbeejtő!

Amint odáig eljutsz, hogy képessé válsz megállapítani, milyen érzés kezd hatalmába keríteni, máris az önmagad megfigyelése által el tudsz távolodni ettől az érzéstől.

Innentől kezdve van egy adott pillanat, amikor még tudsz dönteni:

Belemerülsz az önsajnálatba, és nekiállsz kiabálni (mint aki fél egyedül),

vagy

Elgondolkozol azon, hogyan is lehetne megoldani az adott helyzetet.

Ha ezt az érzelmi-gondolati manővert elvégzed, életed egyik legnagyobb sikerét könyvelheted el magadban. Ez által válsz önmagad urává!

Érzelmek és öröklött minták

Vannak helyzetek, félelmek vagy kellemetlenségek, amiken könnyebben úrrá tudunk lenni. De vannak olyanok is, amik azonnal sokkolnak, és bizony akár éveken át is gyakorolnunk kell, mire uralkodni tudunk felettük.
Általában ezek olyan félelmek, amik akár saját magunkat, akár a múltban reinkarnálódott énünket, vagy felmenőinket egyszer-többször elérték már.
Professzor Bókkon István több írása erről szól, általuk te magad is könnyebben megláthatod az erre vonatkozó mintákat az életedben. Itt olvashatsz ilyen megtörtént eseteket.

Az ilyen mély félelmeken nem tudunk segítség nélkül uralkodni. Ekkor érdemes egy terapeutát felkeresni, aki a mélytudati szinteken képes feloldani ezt a félelmet bennünk. Itt kereshetsz általam kipróbált, hiteles szakembereket.

Ösztönös reakciók és a genetikai kódok, megteremthető jövő

A felmenőink által megélt meghatározó élmények beleivódnak az ő genetikai kódjukba, amit aztán gyermekükbe (belénk) átadnak. Így érthető, hogy az a gyermek, aki soha nem látta édesanyját, nem ismerte az apját, miként mutathatja ugyanazokat a szokásokat, tüneteket, miért érezheti azokat a félelmeket, amiket szülei is éreztek.

Ezeket még erőteljesebbé teszi, ha együtt is él a gyermek szüleivel. Az általuk megélt rosszról talán soha nem beszélnek, mégis egy-egy aprócska reakcióval kifejezik a hasonló esetekhez való tapasztalatukat. Ezt a gyermek tudattalaunl is megfigyeli, elraktározza, majd a mindennapjaiban, hasonló helyzetben a szülei reakciói szerint reagál ő maga is.

Ezeken a megszokott/ellesett reakciókon aztán nagyon nehéz túllépni.
A mai nap tettei és gondolatai/érzelmei határozzák meg, hogy milyen lehet a holnapi energiaszintünk, s az általános energiaszintünk határozza meg életünk eseményeit, jövőnket, de még a gyermekeink lehetőségeit is. Ebből egyértelműen látszik, hogyan öröklődik a szegénység, a jóllét, a férfi – vagy éppen a nőgyűlölet, hogy adódik át apáról fiúra a hazafiasság vagy anyáról lányára a szolgalelkűség.

Ha nem akarod szüleid, nagyszüleid nyomorát tovább vinni, majd gyermekedre örökíteni, akkor saját magad szokásain és gondolatain kell változtatnod.
Ez kizárólag az érzelmi hozzáállás megfigyelésével és megváltoztatásával érhető el!

A még mélyebb megértés érdekében olvasd el a Mi az oka, ha beteg baba fogan című írást is. Ez is a megélt traumák, érzelmi szinten keletkezett genetikai kódok és a rejtett félelmek, születési fejlődési rendellenességek, pszichés nehézségek, allergiák vagy genetikai betegségek kialakulásáról szól.

A magas rezgésszint felelősséggel jár!

A rezgésszint magasan tartása keveseknek megy. Ez nem is baj, hiszen a folyamatosan magas rezgésszint arányosan fokozott teremtési képességet hoz. Vagyis, ha magas a rezgésszinted, akkor intenzívebben tudsz teremteni, nem áthágva, de erőteljesebben érvényesítve másokon a saját elképzeléseidet. Tehát a magas rezgésszint felelősséggel jár. Attól függ, valaki a FÉNY vagy a Sötétség útját szolgálja-e, hogy az EGÉSZ érdekeit szem előtt tartva szükség esetén feladja-e a saját érdekeit teremtésével, VAGY kizárólag a maga érdekeit nézve, a saját egoja növelését tartja szem előtt.

Te döntesz.
Bárhogy is döntesz, meg kell adnod magadnak is a fejlődéshez szükséges időt, s a világnak is, hogy Te és a világ körülötted olyanná alakulhasson, amit TE el tudsz képzelni.

Előbb-utóbb mindig olyanná válik. Olyanná, amilyennek TE el tudod képzelni.

Emlékeztetőül olvasd el a Rezgésszint emelése a mindennapokban című írást, itt. 

Olvasd el a teljes megértéshez az Ahogyan tényleg tudsz teremteni sorozatom összes megjelent részeit is:

A teremtés 5 összetevője

Sorsdöntő évek

Tudatosan/ösztönösen

Érzelmek és örökség

Mindennapi teremtés

A következő részben megnézzük, mik segíthetnek a teremtés tudatosabbá tételében!

Derita mNemos

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük