Öregedés a zodiákusban 2. rész – mindenki öregszik

Hogy viseli a tényt, hogy ő is öregszik, a Rák, Skorpiói, Halak, illetve az Ikrek, Mérleg és a Vízöntő?

Az előző cikkemben megláthattuk, hogyan öregszik a tüzes és a földies jelű ember. Ők, ugye a Kos, Oroszlán, Nyilas, illetve a Bika, Szűz és a Bak. A továbbiakban elmondom, mi jellemző a víz és a levegő jelűek öregedési érzéseire, és fizikai változásainál mire kell ügyelni, hogy a lehető legtovább jól legyenek.

Itt is kiemelem, hiszen nagyon fontos: az írásomat kétféleképpen értelmezheted, az ascendens jelére gondolva a fizikai megjelenést, a test állapotát olvasd, és a Nap jelére gondolva pedig az egyén általános kisugárzását vedd figyelembe.

Akkor jöjjenek a víz jellegű emberek.

A VÍZ jellegű ember is öregszik

Mivel ők nagyon erősen lelki befolyásoltságúak, ha elfogadják ezt, ha nem, így számukra nagyon fontos a megfelelő mennyiségű víz fogyasztása. Ugye, a víz az érzelmek szimbóluma, tehát a szervezetükben a vízmennyiséggel kapcsolatos problémák – akár a kiszáradás, akár a vizesedés – egyértelműen a lelkiekre utalnak. Vagyis, ha valakit a kiszáradás fenyeget, ott bizony komoly szeretethiányra kell gondolni! 

Fotó: Unsplash

Ha családtagunk az illető, igyekezzünk több figyelmet fordítani rá, hogy érezze a törődést. Aki pedig vizesedéssel küzd, annak bátrabban ki kell mutatnia az érzelmeit! Az idősek amúgy is hajlamosak kevés vizet fogyasztani, a napi megfelelő mennyiséget így kell kiszámolni: testsúlykilogrammonként MINIMUM 30 ml VÍZ / nap. Nem leves, nem gyümölcslé, inkább víz, vagy cukormentes tea legyen ez. Szokjon rá a gyógyfürdőkre, és a masszázsra! Nem szabad csak a családért élni! Mindig keresse az életében a közös, de az egyéni örömök lehetőségét is!

A RÁK a családi kapcsolatok rendezetlenségétől betegszik meg. Akár saját felmenőivel, akár gyermekeivel vagy házastársával (esetleg ex házastársaival) kapcsolatos fájdalmak, félelmek okozhatnak egészségügyi problémákat. A megoldás nem csupán a jó kapcsolatra törekvés, az önkifejezés egyenletes megvalósítása, hanem a gyakorlati szinten meg- vagy feloldhatatlannak látszó feszültségekre igazán hatékony módszer a családállítás, a kineziológia vagy a TENGELY módszer, amiről a linkre kattintva olvashatsz is. 

A Rákokat az öregedés ténye csak akkor zavarja, ha testi működésük kárt szenved. Azt kifejezetten örömmel szemlélik, ahogy gyermekeik, unokáik felnövekednek és szaporodik a család. A Rák férfiak és nők is szépen öregednek. Romantika, szeretet iránt sóvárgó szemük idős korban is felcsillan minden kedvesség hatására.

A Skorpió hajlamos az egyre intenzívebb bezárkózásra, ahogy idősödik. Ha sikerül beépíteni életébe a kis dolgokért is hálásságot, akkor nagyon szívós teste ugyan lesoványodik, de mozgékony és erős marad. Jellemzően egészségesek, vagy fel sem veszik betegségeiket. Lelőni is alig lehet őket 🙂 Ha családtagunk egy Skorpió, szüksége lehet elnéző szeretetünkre. A morgásait, csípős megjegyzéseit hagyjuk elmenni a fülünk mellett, mert minden viszonzott csípést és kedvességet is ezerszeresen meghálál. Tehát, ha jók vagyunk hozzá, sokszorosan azt kapjuk vissza.

A Halak ahogy idősödik, egyre hóbortosabb és feledékenyebb. Egyre inkább feloldódik az Univerzum szeretetében, hívővé válik, mégha addig ateista is volt. Sokszor eltéved, és képtelen dolgokat beszél. A gyakorlati élettől egyre távolabb kerül. Így esélyes, hogy gyermekei, unokái támogatására fog szorulni. Időben érdemes erről a lehetőségről gondoskodni! A Halak, hacsak nem valamilyen segítő, gondoskodó foglalkozása van, vagy valamilyen módon nem osztja szét a benne lévő szeretetet napi szinten, akkor egészen valószínű, hogy vizessé válik. Ha súlya hirtelen felszaporodik, mindenképpen át kell nézni étrendjét, a sós és túl cukors ételek, vagy amiket esetleg már nem tud megemészteni, azok fokozhatják szervezetében a vízvisszatartást. Mindenkinek ajánlott az enzim komplexek fogyasztása, de a Halaknak kifejezetten szükséges lehet.

Foto: Unsplash

A LEVEGŐS ember is öregszik

A levegő elem emberei alapból mozgékonyak, szellemileg frissek, szeretik a társasági életet. Amíg ez megy nekik, valójában fel sem veszik az öregedést. Ügyelniük kell arra, hogy tényleges, valódi emberi kapcsolatokra van szükségük, a TV nézés kevés ehhez. Legalább a különböző közösségi oldalakon ismerkedjenek, ha esetleg karantén idején otthon kell maradniuk, ne legyen annyira elviselhetetlen. 

Szellemi frissességük és mozgásképességük megőrzése érdekében hetente több alkalommal is járjanak klubokba! Töltsenek időt ismerőseikkel, barátaikkal, még akkor is, ha már idegesek tőlük 🙂 Egyedül rosszabb lesz, mint a bosszantó haverokkal. Értelemtől csillogó szemük 80 évesen is csillogó, bár kicsit fakul az évek folyamán. De az az életszeretet, aktivitás, ami belőlük árad, örökké fiatalosan tartja őket. Arcuk megráncosodik, de lelkük sokkal kevésbé! Ahogy nevük is mutatja: a LEVEGŐ elem emberei, vagyis a lehető legtöbb időt kell tölteniük a levegőn! Ha egy 10 emeletes ház 10. emeletén élnek bezárva, akkor sokat kell az ablak mellett levegőzniük. Ez a lételemük.

Az Ikrek az, aki a legnyüzsgősebb a levegős emberek közül. Idős korában is jön-megy, szervezkedik. Valamilyen bizniszben utazik állandóan. Csak azt veheted észre, hogy kicsit feledékenyebb, kicsit lassul, persze közben a homlokán a sok csodálkozástól mély ráncok is keletkeznek. Nagyon fontos, hogy ahogy idősödik, egyre inkább foglalkozzon testi állapotával is. Ne csak mindig elmélkedjen, gondolkozzon! Akkor tud majd 80 felett is aktív életet élni, ha nem hagyagolja el testét! 40 felett egyre inkább jelzi a szervezete, hol nem figyel eléggé rá. Hallja meg a teste szavát!

A Mérleg számára az életben megjeleníthető szépség az, ami végig foglalkoztatja. Nem akar öregedni. Ágál és tiltakozik ellene. Komoly önértékelési válságokat él meg teste szépségének hanyatlását látva. Ha a saját életkorabeliekhez hasonlítaná magát, vagy a 10 ével fiatalabbakhoz, meglátná, mennyire gyönyörű, bárhány éves is. Hát, nem 20 éves. Az már elmúlt… 20 évesen a 20 évesek között volt kiemelkedő! 60 évesen még az 50-eseket is simán lekörözi! A Mérlegnek a társadalmi élet és a párkapcsolat a gyenge pontjai. Ezekkel kell foglalkoznia, itt adódnak élete drámái. Ezek feloldásához párkapcsolati terápiát, csoportos terápiákat vagy éppen kineziológiát és a Tengely módszert ajánlom szívesen. Éljen úgy, keressen annyit, hogy mindig fussa szépségszalonokba járásra, vagy különböző szépítő terápiákon való részvételre. Szüksége van erre, hogy teste-lelke feltöltődhessen!

A Vízöntők is a Bakhoz hasonló pókerarcot vesznek fel magukra, bár ők általában végigmosolyogják az életüket. Még akkor is, ha gondban vannak… A felvett álarc, a külvilág felé mutatott szerepszemélyiség rájuk ragad, nehezen mutatják ki valódi érzéseiket. Az érzelmek ki nem mutatása pedig mindig érzelmi blokkokat hoz létre, ez a szervezetben hol cukorbetegségként, hol reumatikus fájdalmakban, hol pedig vizesedésben nyilvánul meg. Egyszerű azt mondani: Maradjon rugalmas! Szeresse meg a változásokat! – megvalósítani jóval nehezebb. A Vízöntő újabb és újabb ötletei hol sikeresek, hol nem. Soha nem adja fel, mindig lesz egy újabb ötlete, de egyre kisebb hittel áll neki. Jót tesz a Vízönőnek, ha hasonló szellemiségű emberek társaságában át tudja rágni, meg tudja beszélni elképzelései helyességét vagy éppen tervei buktatóit. Sokszor ehhez a család nem elég objektív. Neki érzelemmentes, logikus társakra van szüksége, akik kizárólag az ügy érdekeit nézik. Az internet világa a Vízöntőnek való, tanulja meg minél előbb a közösségi oldalak használatát, de gondolja meg, hogy legjobb terveit kivel osztja meg!

Most már láthatod, ki hogyan öregszik meg. Minden idős ember számára a beszűkülés, visszahúzódás, a testi lét feladása a “feladat” és a legnagyobb nehézség is. Igazi szellemi örökséget idős korban is lehet hagyni az utókor számára. Mai társadalmunk kevéssé becsüli meg az időseket, pedig mindig rájuk támaszkodva juthattak hatékonyabban előre a fiatalok.

Szeresd, tiszteld az idős embert! Remélhetőleg belőled is az lesz egyszer! Itt is érvényes: azt add, amit majd egyszer te magad is szívesen kapnál vissza.

Sok szeretettel: Derita mNemos

Érdekelhet még: 

Betegségek lelki háttere

Reinkarnáció – Inkarnációs gondlatok prof. Bókkon Istvántól

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük