Gluténmentes palacsinta Emese porból

Szívesen ajánlom az Emese palacsinta port, nagyon finom palacsinta készíthető belőle. Nekem egy csomagból 14 db készült. Viszont, ha éppen nincs ilyen otthon, érdemes az Emese kenyérport is kipróbálni. Nekem úgy tűnik, ebből még több palacsinta is kijön. Viszont ebből nem tudtam olyan vékony palacsintákat készíteni. De, ha szereted a vastag palacsintát, akkor hajrá!

Tehát az Emese kenyérporból vastag, puha palacsinta készíthető.
Egyszerre egy fél csomagot kevertem ki, mi a lányommal ennél többet nem tudunk egyszerre megenni. A gluténmentes tészta pedig másnapra sosem olyan jó, így mindig inkább frissen keverem ki.

Gluténmentes palacsinta Emese porból:

Hozzávalók
Kb. fél csomag kenyérpor
3-4 dl. szódavíz (bubis ásványvíz)
növényi tejpor
2 ek cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 tojás

Próbáltam tojás nélkül is. Úgy is működik, csak akkor szakadósabbá válik.

Tehát, a hozzávalókat sorra összekeverjük kézi habverővel. Én kevés vízzel kevertem először össze a kenyérport és a növényi tejport, aztán hígítottam. A csomók folyamatosan tűntek el, ahogy egyre több vizet adtam hozzá.

A kisütést általában 2 palacsintasütővel végzem. Amíg nem elég barna, addig szétesik, elszakad! Tehát ügyelni kell, hogy jól megsüljön, de még ne égjen meg! A második oldalt jóval kevesebb ideig kell sütni! Én úgy nézem meg, kész van-e , hogy ha már csúszkál az edényben, akkor jó 🙂

Tölteléknek ehhez a cukrozott változathoz inkább édes dolgokat ajánlok. Nagyon finom! Ha cukor helyett valamilyen más édesítőt használtok, az ADHD és autista gyermekeknek is bátran adhatjátok!

Sikeres palacsintasütést kívánok Nektek!

Kérdéseitekkel keressetek bátran:

Mészárosné Kis Edit / Derita

Nézd meg többi gm finomságunkat is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük