öregedés

Öregedés a zodiákusban – ki hogy viseli az öregedést?

Az állatövi jelek és az öregedés – ki hogy fog kinézni, és testileg, lelkileg hogyan viseli azt?

Az öregedés egy természetes állapot. Mind tudhatjuk, aki vagy ami megszületett, annak az a sorsa, hogy hanyatlásnak induljon és fel is adja földi létét. Mégis, a mai külsőségekre hajazó társadalmunk azt sugallja, örökké fiatalok maradhatunk. Ráadásul csak akkor vagyunk jók, ha ennek az elvárásnak meg is felelünk. Ez határozottan ostobaság! A testünk állapotának megőrzése, fejlesztése, egészségünk védelme, és a számunkra előnyös külső és stílus megtalálása az önbizalmat növelő tényező, így támogatandó. De azon stresszelni naponta 20-30 évesen, hogy lett a sok nevetéstől egy újabb ráncom?! Ez aztán valóban értelmetlen önkínzás!!!

A zoodiákus tagjai különböző módon reagálnak az öregedés gondolatára, ebből következően igen különböző módon és tempóban öregednek. Az ascendensünk az, ami a fizikai megjelenésünket mutatja a horoszkópban, így az itt leírtakat elsősorban erre vonatkoztatva kell értelmezni. Ugyanakkor a Nap jel a lelkiséget fedi fel előttünk, tehát az írásomat kétféleképpen értelmezheted, az ascendens jelénél a fizikai megjelenést, a test állapotát olvasd, és a Nap jelére gondolva pedig az egyén általános kisugárzását tudhatod meg.

A TŰZ jellegű emberek és az öregedés

Általában elmondható, hogy a tüzes jellegű embereket kevésbé foglalkoztatja mások véleménye, nem is idegeskednek azon, milyen módon változik a testük. Inkább az a jellemző problémájuk, hogy a Kos és a Nyilas hajlamos túlhasználni a testét.

Főleg a Kos nem kíméli magát, rengeteget sportol, ami egy bizonyos szintig jó lenne, de az ő legfőbb célja legyőzni saját határait. Így akkor is erőlteti a sportot, amikor a teste jelzi: Ne tovább! Így rengeteg sérülést szerezhet, elsősorban a fejsérülésekre hajlamos. Arca sokáig fiatalos, látszik rajta az a gyermeki kíváncsiság, ami elkíséri 80 felettig is. A benne lobogó állandó versenyszellem és rengeteg sport gyönyörűvé edzi testét az idők folyamán. Élete folyamán mindig energikus és fiatalos. Amikor kihullik a férfi Kos haja, akkor a legszexibb :). 

A Kos nők viszont nem akarják hajukat veszteni. Így nekik érdemes fejmasszázst többször igénybe venni, és amint nagyobb mértékű hajhullást tapasztalnak, érdemes egy hajklinikát felkeresni a fizikai ok felkutatására.

öregedés 1
Foto: Unsplash

Az Oroszlán a tüzes jelek közül a leginkább hiú. Neki fontos a szépsége megőrzése. Mindent elkövet, drága kezeléseket is igénybe vesz, hogy bája, sármja ne szenvedjen csorbát. Az Oroszlán férfinak szerencséje van, határozottan széppé idősödik. Arca egyre karakteresebben férfias, jól áll neki az ősz sörény is! Az Oroszlán hölgyek is gyönyörűek maradnak, de ők ezt nem bízzák a véletlenre. Igénybe veszik a tudomány és kozmetika minden ajánlott lehetőségét, nem sajnálják a pénzt önmagukra. Szívesen sportolnak, bár gerincük hajlamos lehet a sok stressztől a sérülésekre. Vigyázniuk kell, hogy az önmaguk iránti elvárások terhe ne nyomja össze őket! Fiatalosan és elegánsan öltözködnek minden életkorban, így alig látszik rajtuk az idő múlása. 40-50 éves kor között a leginkább sugárzóak, még akkor is, ha idősnek érzik magukat. Az Oroszlán, amíg a szép kiállása megvan, amíg tudja élvezni az életet és van pénze költeni magára, addig a magas életerő-szintje határozottan fiatalosan tartja.

A Nyilas is az örök fiatal kategóriába tartozik. Általában koránál jóval fiatalabbnak látszik, kivéve gyerekkorban, mert akkor hamar koraérett hatást kelt. Nyilast egészen kis mértékben érinti csak meg az öregedés. Ha hajkoronája kezd kopni vagy mozgása gyengül, az érdekli. De néhány ránc… csak az élet élvezetének egy újabb bizonyítéka számára! A Nyilas hajlamos a testi tejeszkedésre, így figyelnie kell, hogy mennyit és mit eszik. A cukor és zsír fogyasztását igényelheti, de ez nagyon meg is hízlalja. Ki kell találnia, mit akar a sok bevitt cukorral pótolni (talán a csökkent energiamennyiségét fokozná?), illetve valamilyen hormon termeléséhez kellhet a sok zsíros/olajos étel? Minden esetre a Mikuláshoz hasonló fazon válhat belőle, ha nem vigyáz a súlyára. Ha ezek bevitelére nem ügyel, akkor egész életében küzdhet a súlyával. Ha az felszaporodik, nehéz a mozgás, elsősorban csípőtáji fájdalmak miatt, az pedig már az életöröm rovására mehet.

A FÖLD jellegű emberek és az öregedés

A föld jelleggel mindig együtt jár az anyagi sík fontossága. Így a földies emberek sokat törődnek testük állapotával, vagy azért mert felfogják ennek fontosságát, vagy azért, mert az élet rákényszeríti őket erre.

A Bika ura a Vénusz, a szépség és testi szerelem bolygója. Természetesen kiemelkedő fontosságú számára, hogy mindig szép legyen. Fiatalon nagyon szép kerek idomai gyermekvállalás után hamar nagy szép kerek idomokká alakulnak.

öregedés 2
Foto: Unsplash

Nagyon könnyen rajta marad minden kis feleslegesen elfogyasztott finomság. Pedig az édességet nagyon szereti, s a legkisebb sikertelenség esetén is édességgel vigasztalja magát. Jellemzően testesedik élete folyamán, és a duci pofi sokáig sima marad. Akkor van baj, ha 50 felett egy betegség miatt hirtelen lefogy, akkor nagyon gyorsan látható rajta az öregedés. Így, a jobb taktika, amit a szorgalmasabb Bikák tudnak inkább megvalósítani: egészséges életmódra kell törekedni, sportolni, és masszázsra is járni, mert a test folyamatos karbantartásával sokáig meg tudja őrizni szépségét. Arca idős korban is bájos, szinte minden Bika pofiján ott a gribedli, ami még kedvesebbé teszi mosolyát.

A Szűz ember alapvetően háromféle. Először a jellegzetes számítógépes figurát említem, aki egész nap a gép mellett nassol. Nem eszik sokat, csak folyamatosan. Bőre a sok elfogyasztott élelmiszeripari adalék anyagtól sebhelyes, és ápolatlan összhatást okoz. Nem kell mondanom, hogy amíg ezt az életmódot folytatja, rossz benyomást kelt, és nem lesz nagy az önbizalma, hiszen okos, és alaptalanul nem hitegeti magát semmivel.
A másik fajta Szűz, ami általában jellemzőbb a Szűz hölgyekre: mindig csinos, nagyon ad magára, megjelenésére. Sosem elégedett, pedig átlagon felüliek az adottságai. Ez a fajta Szűz (legyen nő vagy férfi) vékonyka testalkatával, finom mozdulataival mindig kellemes összhatású, és nagyon sokára öregszik.
A harmadik fajta Szűz a túlzottan visszafogott. A “Bocsánat, hogy élek”- érzés hatja át mindennapi megnyilvánulásait. Igyekszik elbújni, láthatatlannak maradni. A háttérben kiskori bántalmazás vagy abúzus van sokszor jelen. A Szüzek általában eszes emberek. De aki ilyen kis szürke veréb akar lenni, az az esetek nagy részében nemcsak külsejét, de kiváló belső adottságait sem meri a világ szeme elé tárni. Ők állandó apátiás lelkivilágukkal, folyamatos sikertelenségeik terhe alatt valahogy mindig is öregek. Kívánom nekik, hogy önbizalmukat, önszeretetüket legyenek képesek egyre inkább beépíteni életükbe!

öregedés bak

A Bakok talán a leginkább érdekesek öregedés szempontjából. Valahogy mindig is egy bölcs idős úr lelke lakik bennük, akkor is, ha történetesen lánynak születtek. Sokszor megviseli őket az élet, így vizsgáztatva őket, és ez által kihozva belőlük a szívósság, kitartás és bölcsesség magasfokát. A Bak férfiak hamar gumiarcot öltenek, és hatalmas, mély ráncokat, vagy karikás szemeket hoznak létre. Ez az állapot aztán megmarad szinte az öregkorukig, változatlanul. Így a 28 éves és a 60 éves Bak férfi legfeljebb színeiben változik, és szikárabbá válik!!!

A Bak lányok közül egyre többet látok oly gyönyörűt és tökéleteset, mint a Barbie babák. Viszonylag hamar, de nagyon szépen öregednek ők is. A Bakok általában nem rettennek vissza a fiatalító kezelésektől, és szeretik a tetoválásokat is. A Bak hölgyek hajlamosak “fapofát” vágni, jobban szeretik, ha érzelmeik nem ülnek ki az arcukra. Így jóval később válik arcuk ráncossá, és akkor is sima, kissé merev hatású, ha nem voltak botox kezelésen. A Bakok számára természetes dolog az öregedés. Az ésszerűség határozza meg inkább náluk azt, hogy ez a magától értetődő folyamat mennyire zavarja őket.

Itt olvashatod a levegős és a víz jellegű emberek öregedéssel kapcsolatos tudnivalóit is. Ezek a Rák, Skorpió, Halak illetve az Ikrek, Mérleg és a Vízöntő öregedésének fontosabb momentumai.

Addig is ajánlom figyelmedbe asztrológiai rovatomat, amit ide kattintva érhetsz el. 

Szeretettel: Derita mNemos

Bátran keress meg Facebook oldalamon, ha nem tudod pontosan, mi az ascendens vagy a Nap jeled!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük