Mi az oka, ha beteg baba fogan – holisztikus szemlélettel

Az szülő és a gyermek felelőssége egy születési vagy fejlődési rendellenesség esetén

Könnyű másokat hibáztatni azért, amiben mi magunk tehetetlennek érezzük magunkat. Ez egy természetes emberi reakció. Ugyanakkor, ha jobban végiggondoljuk, megtaláljuk a helyzetben a saját felelősségünket. Ha pedig megtaláltuk a felelősségünket, képesek vagyunk megtalálni a megoldást és a lelki feloldozást egyaránt. Ha beteg a baba, a szülők kétségbe esnek. Főleg első gyermek esetén. Sokszor felmerül, ők maguk valyon mit tehettek volna jobban, másként? Csak kevés esetben jutnak el a valódi megoldásig. Nézzük akkor, mik is lehetnek ezek!

Ősanyáink lányainak gyermeke vagyunk – a beteg baba is
Tények a petesejttel kapcsolatban

 • Anyukájának méhében fejlődő lánynak magzatként van a legtöbb petesejtje, kb. 2 millió petefészkenként.
 • Születés után, újszülöttként már csak 500 ezer petesejt-kezdemény van.
 • A menstruáció kezdetekor ez a szám tovább csökken 200 ezer alá.
 • Minden egyes menstruációs ciklusban 100-200 petesejt kezd el fejlődni, ezek közül havonta 1-2 petesejt érik meg.

“Sokkal gyorsabb a petesejtek elvesztésének üteme, mint azt korábban hitték volna” – összegzi az Edinburgh-i Egyetem kutatói által közzétett tanulmány eredményeit az ABC News.

“Harmincadik évüket átlépve a nők petesejtjeinek nagy része, akár 90 százaléka is végleg eltűnhet” – derült ki az Edinburgh-i Egyetem és a St. Andrew Egyetem kutatóinak eredményéből.

Mit tartalmaz a petesejt a genetikai kód szintjén?

Az a petesejt, ami a felnőtt nőben megérve új élet adására hivatott:

– már a NAGYMAMA pocakjában fejlődő
– ANYA petesejtjéből kialakuló
– LÁNY petéje.

Vagyis fizikai szinten már a NAGYMAMA adta a petesejt alapjait! Ezt a NAGYMAMA genetikai kódját ANYA az életmódjával tovább befolyásolta. 

Amikor a LÁNY megfogant, már azt a kódot kapta, ami az ANYA életmódja által epigenetikailag módosult. A LÁNY pedig ismét életmódjával alakított rajta, s a fogantatás alkalmából ennek eredményével adta át az új élet lehetőségét gyermekének.

APA felelőssége a genetikai kód átadásakor

Apa is anyából és nagymamából származik. Őt is a nagyszülők életmódja, gondolatai, érzelmei alakították ki! Annyiban másabb a helyzet, hogy APA a JELENLEGI állapotát adja át igen intenzíven. A spermiumok kialakulásuk után legfeljebb 3 hónapig életképesek. Közülük is a leggyorsabb, legerősebb jut el a petesejtig. Tehát, a spermiumot nézhetjük úgy, mint APA aktuálisan hozható legjobb formája 🙂

ÍGY APÁNAK RENDKÍVÜLI A FELELŐSSÉGE A FOGANTATÁS SZEMPONTJÁBÓL AZ ÉLETMÓD TERÜLETÉN!

Apa életmódja és a baba egészsége

Az apa részéről az elmúlt 3 hónap lenyomata a kiemelkedően fontos időszak. Ugyanakkor legyünk azzal tisztában, hogy egy adott szervezet éppen olyan spermiumot képes létre hozni, amilyenné az a férfi az ADDIGI élete folyamán VÁLT.

Ez két dolgot jelent. Egyrészről, ha valaki folyamatosan pusztítja önmagát, akkor egyre selejtesebb spermiumokat termel. Ami megnyilvánulhat kisebb fogamzóképességben vagy rosszabb genetikai kódban is. Tehát, ha valaki 20 éve rombolja magát, az csak kicsit tud javítani az extra figyelemmel ellátott 3 hónap alatt! Míg, ha egy olyan életmódot vesz fel, ami az általános egészségi állapotán javít, és ezt már évek óta folytatja, akkor növekedik a fogamzóképessége, és egészségesebb babát képes nemzeni.

Ugye, apa ezek után már csak a jó példával, szeretetteljes törődéssel tud a babára hatni.

Anya felelőssége a baba egészsége szempontjából

ANYA a NAGYMAMA által adott, és saját életmódja szerint befolyásolt petesejttel a méhében várja APA spermiumát. Jó esetben.

Anya testi szinten is sokat tehet a baba fejlődésének befolyásolásáért, de legalább annyit a lelki szinten.

A beteg baba kialakulásában az alábbi tényezők sokat számítanak. Amennyit ezek rontanak, ezek feloldozása, megváltoztatása annyit javít is!

Ami ront az egészségén lelki szinten

 • ha nem fogadjuk szívesen a gyermeket.
 • ha stresszes a kapcsolatunk, bizonytalanok vagyunk az apa személyét vagy szándékát illetően
 • ha nem tudjuk, hol fogunk vele lakni, vagy megélhetési gondjaink vannak
 • ha úgy érezzük, az apa nem szeret minket
 • ha féltékenyek vagyunk más nőkre
 • ha bármikor bántalmazzák Anyát testileg vagy lelkileg (a durva beszédtől kezdve a tettlegességig)
 • ha szolgasorban, alantas személyként kezelik az anyát
 • ha anya jövőképe önmagával vagy a babával kapcsolatosan zavaros
 • ha bármilyen okból sötét gondolatok keringenek a fejünkben
 • főleg, ha mindez akár öngyilkosságig menően kétségbeejtő lelkiállapotot jelent

Ami javít az anya és baba állapotán 

 • Ha szeretettel fogadjuk érkezésének hírét.
 • Ha apa is örömmel fogadja bejelentésünket érkezéséről.
 • Biztonságban tudhatjuk őt magát, lakhatását és jövőjét.
 • Ha kapcsolatunk apával szeretetteljes, elfogadó.
 • Ha Anya tudja, Apa őt szereti legjobban a világon és más vágya sincs, mint egy édes gyermekkel megpecsételni a kapcsolatot
 • Ha Anya örömmel tervezgeti a baba érkezését, elhelyezését, ruhácskáit stb.
 • Ha Apával együtt, akkor külön boldog a baba és anya is 🙂
 • Ha Apa extra figyelmességgel gondoskodik Anyáról. Elvégez helyette olyan dolgokat, amit lát, hogy neki nehezére esik, vagy hagyja pihenni, megmasszírozza, finomságokkal halmozza el.
 • természetesen minden más figyelmesség, kirándulások, közös időtöltés is javít .

A baba állapotán a várandósság idején Anya a táplálkozásával és egyéb bevitt anyagokkal is nagyon sokat javíthat vagy ronthat. Úgy gondolom, ezekről bőven ad felvilágosítást a neten ezer cikk, de néhányat azért említsünk meg, amikre talán kevesebb hangsúlyt szoktak fektetni, pedig fontosak:

Ami ront az állapotán:

 • ha nem vesszük figyelembe az ételérzékenységünket és pillanatnyi vágyaink szerint mindent összeeszünk
 • ha olyan dolgokat viszünk be vagy érintkezünk, amit nehezen dolgoz fel a szervezetünk (drog, alkohol, túlzásba vitt koffein, túl sok cukor, vegyszerek)
 • frissen festett lakás
 • a tunyaság, túlzott elhízás rontja a vérkeringést

Ami javít az állapotán:

 • egészséges ételek, sok zöldség, gyümölcs fogyasztása
 • a szükséges baba- mama vitaminok, ásványi anyagok TERMÉSZETES formában
 • tiszta levegő
 • anya boldogsága
 • anya izmainak, ízületeinek jó állapota, ami elérhető terhestornával és masszázzsal
 • a pozitív stressz, ami alkotókészségből, tettvágyból fakad

Összességében amiért beteg baba születhet

Természetesen minden ember esetében vannak hibák. És talán nem is mondható normálisnak, ha minden tényezőt tökéletesen akar megoldani a szülő. A görcsösség bármilyen szinten inkább ront, mint használ. Ha néhány tényezőben hiba van, még tudja kompenzáli a kicsi.

De a szeretetlenség, el nem fogadás vagy a sötét gondolatok éppúgy életveszélyesek, mint egy lassan ölő méreg. Ezek jelentik a legnagyobb rizikófaktort érzelmi téren, ami aztán akár egy fejlődési rendellenességet is képes kialakítani.

A születési terv és a beteg baba saját felelőssége

Ahhoz hogy egy beteg baba foganjon meg, legalább 3 lélek akarata szükséges. Ez nem jelenti azt, hogy a szülők felnőttként ezt akarnák!
Születésünk előtt egy tervet készítünk, amiben meghatározzuk az irányvonalakat, merre haladunk, és milyen főbb eseményeket élünk meg. A terv lenyomatát tartalmazza a horoszkóp. Egy beteg baba megéléséhez a szülők terve éppúgy kellett, mint a babáé! Tehát lehet szidni a kórházat, az orvost, a mérgező várost, a bármit, akár egészen a gonosz barátnőig! A tervet a szülők éppúgy megkapták, mint a gyermek! 

Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy nincs szabad akaratunk. De magát a helyzetet megkapjuk, akár akarjuk, akár nem. JAVÍTANI, VÁLTOZTATNI PEDIG KÖTELESSÉGÜNK.

Az emberi szervezet csodálatos. Ha képesek vagyunk változtatni hozzáállásunkon, életmódunkon, elengedjük fájdalmainkat, igen közeli a segítség mindkét fél számára! 

A méhben a baba vérproteint kap az anyjától a placentán keresztül, ami megvédi őt többféle betegségtől is egész élete folyamán.

Amikor az anya belső szervei sérülést szenvednek, akár szívrohamot is, a baba őssejteket küld a placentán keresztül, hogy meggyógyítsa a sérült szervet.

Jól látható, a baba és mama EGYMÁST gyógyítják!

Ha rossz hírt kapunk, minden erőnkkel arra kell koncentrálni, hogy távol tartsuk a kétségbeesét! Amint ez megvan, távolról szemlélve a helyzetünket megláthatjuk, mit is tehetünk. Így, viszonylag érzelemmentesen át lehet gondolni, kitől érdemes segítséget vagy tanácsot kérni.

A legfontosabb, hogy legalább 3 napig elmélkedjünk, és ne szakítsuk meg azonnal a terhességet, ha pl. azt a hírt kapjuk, hogy down szindrómás a gyermekünk. Gondoljuk át érvekkel, vagy egy tanácsadó segítségével, mik az esélyeink. 

A CSVSZ védőnő is sokat tud segíteni, de úgy gondolom, a hivatalos úton túl is érdemes keresni valakit, aki már átment hasonló helyzeten, mint amiben mi magunk vagyunk.

Igen lényeges, hogy NE MONDJUK el mindenkinek, aki szembe jön velünk, mi a bajunk! Ebből ugyanis csak egy panaszáradat válhat, és azt láthatjuk meg, hogy tényleg végtelenül szerencsétlenek vagyunk! PEDIG MINDIG MEGVAN EGY BORZALMAS HELYZETNEK IS A HASZNA!

Olyan embert kell felkeresni, aki meg tudja mutatni a helyzet adta lehetőségeket. Aki nem a tragédiát, hanem a megoldásokat keresi. Aki képes velünk megláttatni a helyzet jó és rossz oldalát egyaránt. Csak így tudunk olyan döntést hozni, ami évek múltán, visszatekintve is helyesnek fog látszani.

Segíthet egy, a problémánknak megfelelő Facebookos csoport, de ha csak panaszkodnak, hagyjuk ott őket. Minden esetben kérdezzünk rá a családsegítőnél, tud-e segítő csoportot ajánlani, nem csak neteset.

Mi is szívesen fogadjuk jelentkezésedet! Szakembergárdánk nem csupán megért Téged, de hozzásegít ahhoz a döntéshez is, ami Számodra a leginkább megnyugtató lehet!

A könnyebb döntés vagy a helyzet túlélése érdekében olvasd el a

Down szindómás küldetés 

és a Gyermeked betegsége a Te lelkedet tükrözi című írásaimat is, bármely rendellenesség fennállása esetén!

Szeretettel: Mészárosné Kis Edit

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük