Transzgenerációs minták – érzelemből genetika

Transzgenerációs minták kialakulása és megjelenése a horoszkópban – ahogyan az érzelemből genetika válik

Elárulhatom, egyik legkedvesebb téma számomra a transzgenerációs minták megfigyelése és kutatása a horoszkópokon belül. Ehhez természetesen legalább 3 generációnyi egyén személyi horoszkópjának ismerete szükséges.

Ahogy a genetikai kutatásokból is tudhatjuk, az embereket ért nagyobb érzelmi stresszhatások eltárolódnak a sejtmemóriában, és öröklődnek az utód számára. Erről itt olvashatsz bővebben. 

Transzgenerációs átokvírus – hogyan szabadulhatunk? Prof. Bókkon István írása

illetve itt arról, hogy Mi az oka, ha beteg baba fogan – a “véletlen” kicsit tudományosabban. Mészárosné Kis Edit írása

Ez az evolúciónkban egy igen fontos tényező, hiszen így az egyik generáció hibáját a következők már kisebb valószínűséggel követik el, és megnövekedik a túlélési arányuk. Ugyanakkor ezek az élmények nem tudatosan felismerhető emlékekként raktározódnak el, mint amikor a saját életében éli meg, hanem a következő generációnál a tudattalanban, illetve a sejtmemóriában tárolódnak, megérzések, félelmek formájában. Az unokák pedig már általában testi szinten neurózisok, allergiák vagy születési rendellenesség alakjában szembesülnek a nagyszülők traumáival.

Fontos tudni, hogy ezek nem csupán érzelmi vagy fizikai szinten öröklődnek. Ezek a traumák mindig ott maradnak az utódok morfogenetikus mezejében “útjelzőként”, s közel azonos életkorban hasonló témában váltanak ki eseményeket.

Az egyes egyének megélve ezeket az “útjelzőket” képesek változtatni a maguk életfelfogása és rezgésszintjük alapján. Tehát döntéshelyzet elé állítja őket az élet: ugyanabba a hibába esik-e bele, tud javítani a sorsán vagy sem?

Tehát, ha egy nagy szegénységben élő család gyermeke felnövekedve nem képes elég ételt adni a gyermekének, a gyermek felnövekedve eldöntheti, keményen dolgozva változtat a sorsán, vagy biztos utat választ a bűnöző életformára?

Ha a szegény család gyermeke már önmaga is egy támogató, biztató környezetben növekedik fel, el tudja hinni, hogy neki több is jár. Így az ő gyermekének már jut elég étel, és nem kell feltétlenül a bűnözésig eljutnia. Azért az élet meg szokta próbálni, vajon a nagyszülők mintáját vagy a szülőkét viszi-e tovább? De ha őt is sikerült egy ösztönző családban felnevelni, akkor nem lesz kérdés, inkább a szegények támogatását fogja választani, már egy jobb módú emberként!

Hogyan mutatkoznak meg a transzgenerációs minták a horoszkópokban?

Volt szerencsém már több családnál megfigyelni ezeket a mintázatokat. Az igazán “maradandó” nyomokat, generációkon át öröklött, feldolgozásra váró témákat a külső bolygók és a Lilith mutatják. Természetesen sok esetben ezek belső bolygókkal kapcsolódva tudnak jól beépülni a személyiségbe. A Chiron pedig az egyén gyógyulási esélyeit mutatja.

Az 5. ház vonatkozása mindig a mintázat okozta életminőségi lehetőségeket vázolja.

A 6-12-es ház pedig az általa okozott betegségeket hozza.

A IV. ház kulcsfontosságú, hiszen itt laknak az “öröklött dolgok”, akár tehetségről, akár problémáról legyen is szó.

A 8. ház megmutatja, milyenek az egyén túlélési esélyei, illetve, hogy mennyire képes transzformálni az adott problémát az egész család számára hasznos tanulsággá.

Az I. ház jeleníti meg, milyen személyiségi vonások segíthetik, illetve gátolhatják a transzgenerációs minta kiteljesedését.

A VII. ház természetesen a társat ábrázolja, illetve azt, hogy miként reagál a világ az egyén “problémájára”.

A társsal kapcsolatosan igazán érdekes dolgot figyeltem meg.

Az öröklött minták elsősorban az anya traumáit örökítik meg, és anyai ágon mennek tovább. DE fontos tudni, hogy a férfi, aki apává lesz majd, olyan nőt választ, aki a saját öröklött mintáit képes visszahozni az életébe! Vagyis az anya az, aki testileg-érzelmileg örökít, az apa pedig a megfelelő mintázatot hordozó nő által éli meg a saját maga számára fontos mintázatot, s adja a gyermek felneveléséhez a szellemi erőt. 

Hogy lesz a transzgenerációs íven egy érzelmi konfliktusból genetikai hiba?

Nézzük akkor a példahoroszkópjainkat és a 3 generáción átívelő vagyis transzgenerációs öröklést mutató állásokat. Csak gondolatébresztőként írok róluk, mindenkinél bővebben megnézhetjük a saját családjának elemzését. Ilyen transzgenerációs elemzést itt kérhetsz.

Elsőként nézzünk egy egyszerűen fellelhető mintát. Náluk nagyon jól fellelhető a 3 generáció hölgytagjainál a megfelelési vágy – szabadságvágy érzete miatti belső feszültség. Jóllehet, így van ez a női emancipáció óta, vagy akár még régebb óta is náluk, ami a 2. generáció fogantatásának idejére már genetikai hibává fejlődő érzelmi konfliktussá fejlődött. Ennek eredete legfeljebb történelmi kutatásokkal vagy családállítással lenne felfedhető.

transzgenerációs minták nagyi
1. generáció, nagymama
  1. generáció, nagymama

Oroszlán ascendenssel és I. házas Pútóval és a Mars ascendensre vetett fényszögével egy önálló, öntudatos, erőteljes hölgyről beszélünk. Az egész horoszkópját a 3-as házas Jupiter uralja, ami szintén a Marssal áll együtt. Ettől a harcias kommunikáció igazságossá és törvénytisztelővé válik. Ugyanakkor szinte minden planétája az alsó térfélen helyezkedik el, így a benne élő igazságos harcos lélek csendben munkálkodik. Itt a Mérlegben torlódás a kapcsolatok sokszínűségén, szeretetteljes barátokon túl a saját igények feladását is jelenti a béke érdekében.

IV-es házas Neptunusz és Holdcsomópont együttállással a családi háttér érzelmes, de megfoghatatlan. Valahogy a nagymama mindig szabadulni akart ettől a közegtől, ami érzést tovább vitt felnőtt korára, saját családjára is. Nem sikerült a régi sebeket begyógyítani, így a leukémia hamar elvitte, ez volt a szabadulás legjobb módja számára.

A Szaturnusz az 5. házban az 5-ös társura, 6-os ás VII-es uraként a társat és gyermeket korlátozza, őket teszi felelősség a saját belső feszültségéért. Ennek biztos következménye volt egy genetikai hiba, amit átadott lányának, a 2. generációs anyukának.

2. generáció, anyuka
  1. generáció, anyuka

Nála az Oroszlánba kerül a Nap, a Mérlegbe az ascendens (cseréltek nagymamával, mert nála a Nap volt a Mérlegben és az Oroszlánban az ascendens.) Az I. házas Plútó egyezik, ahogy a 3. házas Jupiter is.

Itt már a nagymamánál látható társsal és gyermekkel kapcsolatos korlátozás és szigor önmagával kapcsolatban jelenik meg az I. házas Szaturnusszal, illetve a testvért, és egész családi hátteret a 3-as és IV-es ház uraként szaturnuszinak éli meg. Ez a családi háttér lehet határozott, kemény vagy akár rideg is, de magában hordozza mindenképpen a biztonság érzését is.

Ahogy nagymamánál is jelen volt a szabad akaratból visszafogottság, vagy a mások véleménye miatti “rendesen viselkedés” vagy a “látszatházasság” fenntartása, úgy ez az érzés az anyukánál is megjelenik. Leginkább az I. házas Plútó és Szaturnusz mutatja, de az 5. házas Hold-Lilith együttállás Uránusz quadráttal is ezt erősíti.  Itt inkább a szexualitás kielégítetlensége vagy a gyerekek helyzete, a gyermekekkel való elfogadhatatlan / nehézkes kapcsolat MIATT vannak házastársi feszültségek (Mars a VII. ház ura, szemben a Holdcsomóval. Ez mutatja, hogy ez a HARC ÖRÖKLÖTT). Az 5-ös házas Lilith mutathat a gyermekeknél problémás fogantatást, születéskori agyvérzést vagy egyéb módokat, amivel kifejezik az édesanyjukban meglévő szabadulási vágyat. Ugyanakkor ott a Chiron is a Holdcsomópont mellett a 8. házban, anyuka megkapta a lehetőséget a sorstól, hogy ezt a konfliktust feloldja. A tényleges feloldás pedig a Jupiter-Merkúr trigonnal történhet meg, ami a külső segítség bevonásával, barátokkal vagy valamilyen feldolgozást segítő terapeutával és a higgadt, szeretetteljes, elfogadást előtérbe helyező kommunikációval működhet.

Ez a feloldás azonban nem történt meg a gyermek fogantatása előtt, így az egyik gyermek nyitott gerinccel, a másik genetikai hibával született, a növekedés közbeni izomfeszülést hoz magával. A gyermekek saját testükben jelenítik meg az anya lelki kínjait. Ahogy ő oldja saját problémáit, a gyerekek állapotán is egyre könnyebb javítani.

3. generáció, lánygermek 1.
  1. generáció, lánygyermek

A IV. házas Uránusz mutatja a genetikailag öröklött betegség lehetőségét, főleg Plútó quadráttal jelenti a gerincvelő vagy agyféltekéket összekötő híd hibás működését, neuronjai megszakadását vagy ki nem épülő kapcsolatokat (nyitott gerinccel született!).

Nála is látható az 5. házas Lilith, így ezt a genetikai hibát ő is valószínűleg örökíthetné gyermekének. Ugyanakkor anyuka jó úton jár a fejlődésben, önismeretben, így a Holdcsomópont – Lilith – Mars trigon és a Nap- Szaturnusz szembenállás a Lilitthel jelzése szerint megtanulják a kellő mértékű felszabadulást és a szükséges mértékű komolyság közötti harmóniát megélni.

3. generáció, lánygyermek 2.
  1. generáció, lánygyermek

Nála kimutatták a genetikai hiba öröklését, a radixában a IV-es Lilith-Mars quadrát mutatja. Ez a Mars a 6. házban együtt áll a Holdcsomóponttal. Ezen túl a Jupiter – Uránusz – Hold – Plútó quadrátok és szembenállások is a génhiba életminőséget befolyásoló és folyamatosan egészségi nehézségeket okozó helyzetét jelzi. A Mars- Holdcsomópont – Merkúr – Neptun trigonja lehetőséget ad a betegség feloldására. A Szaturnusz Merkúr quadrát szerint a növekedési időszakban még feszültségeket, fájdalmakat él meg a gyermek, de hittel, neptunuszi mértékben feltöltött szeretettel, mások segítségével és másokat támogatva akár valamilyen művészi ág művelésével vagy újonnan kifejlesztett módszer kipróbálásával élhetővé válik élete.

Aki idáig olvasta, azt külön dícséretben részesítem 🙂

Hamarosan jelentkezem egy másik családdal, ahol legalább 7 tagot figyelünk meg. Itt lehetőségünk nyílik megnézni azt is, mi alapján választanak párt maguknak a férfiak. 

Nagyon köszönöm a kitartó figyelmedet: Derita mNemos

Ha szeretnéd, hogy a Te családodról egy ennél még részletesebb áttekintést írjak – ahol az eddig fel nem tárt titkok is napfényre kerülhetnek – akkor írj nekem a Facebookos profilomon. 

A témában érdemes olvasni 

Mi az oka, ha beteg baba fogan – holisztikus szemlélettel

illetve figyelmedbe ajánlom:

Liliht lánya – egy Lilith által uralt horoszkóp tanulságai írásomat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük