Önmagunk szeretete és ennek hatása a szexualitásunkra

Önmagunk szeretete…

Most egy olyan dologról fogok írni, amiben a legjobbnak és a leghitelesebbnek érzem magam, mégis talán a legmegosztóbb gondolataim vannak a témát illetően. Elég sokat olvastam arról, hogy mi kell ahhoz, hogy szeressük önmagunkat, de szinte az összes íráson csak mosolyogni tudtam. Most elmondom a “titkot” önmagunk szeretete-hez, ahogyan én csinálom és ahogyan számomra valóban MŰKÖDIK. Hihetetlen egyszerű dologról van szó, de mégis szinte lehetetlen feladat lesz az emberek többsége számára. A megoldás a következő:

-Én azért szeretem magam, mert úgy döntöttem, hogy szeretni fogom, és ezt a döntésemet minden percben újra és újra meghozom…

Ennyi… Vártad a nagy csodát? Nincs csoda. Pontosabban a döntésed ereje lehet a csoda! A hited lehet a csoda, ami a döntésekhez erőt ad, hogy valóban meg tudod csinálni. Már hallom is a rosszalló hangokat, ahogy azt mondják, hogy ez nem ilyen egyszerű, önmagunk szeretetéhez sokkal több kell, vagy ha ilyen egyszerű lenne, akkor a fél világ szeretné magát és boldog lenne. Meg különben is ott vannak a sérüléseink, amiket mázsás teherként cipelünk magunkkal, azokat sem lehet csak úgy lerakni egy csettintésre.
Tudod mit mondok én erre?

-Ami lehetetlen Jóska Pistának, az egyáltalán nem lehetetlen nekem és talán nem lehetetlen számodra sem!

Erre háromféleképpen reagálhatsz:

1. Vagy védekezel és azt mondod, hogy kamuzok és összekeverem a nárcisztikus önimádatot az önszeretettel. Ha ezt gondolod, gondold nyugodtan, nekem teljesen mindegy, hogy te mit gondolsz, én attól még nagyon jól fogom érezni magam a bőrömben. 
2. Vagy azt mondod, hogy UFO vagyok és ami nekem megy, az az emberiség 90%-a számára lehetetlen. Ha így gondolod, arra azt tudom mondani, hogy önmagam szeretetébe én valóban TÖBB energiát fektetek, mint az emberek többsége, de ettől még én is csak egy ember vagyok, mint bárki más. Amit én véghezviszek, arra éppen ezért bárki másnak is meg van a lehetősége.
3. Vagy azt mondod, hogy kipróbálod amit leírtam, mert izgalmasan hangzik.

Persze vannak módszerek, amik segítenek rávezetni UGYANERRE a felismerésre, amit én most leírtam. Építs ki tiszteletet önmagad iránt kisebb, majd egyre nagyobb célokkal, amiket elérsz. Szervezd úgy az életed, hogy legyen benne elég örömforrásod. Bánj úgy az emberekkel, ahogy szeretnéd, hogy ők is bánjanak veled, stb… Rengeteg kis mini jó tanács van, ami segíti, hogy eljuss ugyanehhez a felismeréshez, amit én most leírtam, de ha szereted a gyors és hatékony megoldásokat, mint én is, akkor próbáld ki, amit mondok:

Állj oda MOST a tükörképed elé, és DÖNTS ÚGY, hogy mostantól szeretni fogod azt az EMBERT, aki látsz benne.

Ezt nyugodtan ki is mondhatod magadnak a saját szemedbe nézve. Amikor ezt eldöntötted, igyekezz a figyelmed hátterében megtartani ezt a gondolatot egész nap és az egész héten. Ha bármikor észreveszed, hogy nincs ott a gondolat, azonnal teremtsd újra! Ha pár napig ki tudod tartani önmagad szeretetének ezt a mondjuk úgy “illúzióját”, pár napon belül már valóban a sajátodnak fogod érezni és sokkal könnyebb lesz megtartani az érzést. Pár nap után ez egy öngerjesztő folyamat lesz és megváltoztathatja akár az egész életedet is! Csak arra kell vigyázz, ha valami kizökkent belőle, ne felejts el közbeavatkozni és újrateremteni a szeretetet önmagad iránt.

Ha még hezitálsz, gondolkozz el azon, hogy valójában mi veszteni valód van? Mi a legrosszabb, ami történhet? Nem sikerül? Akkor sem vesztesz semmit, csak ugyanott maradsz, ahol most vagy. Viszont mi a helyzet olyankor, ha bejön a trükköm és megváltoztatja az életed? Ezen gondolkozz el! 

Ha szeretnél többet olvasni önmagad szeretetéről és a boldogságról, akkor ajánlom a figyelmedbe a könyvemet, amiben részletesebben írok ezekről a dolgokról.

Gilján János

Gilján János párkapcsolati- és szexuál coach írásait a Boldogság és Szenvedély rovatunkban találhatod.

Ez is érdekelhet:

Szerelem és párkapcsolat rovat

Más formában öröklött trauma minta – anyáról lányára

Anyám-apám engedj szeretni!


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.