A 17 sikerelv – Hogyan lehetünk befolyással a Sors akaratával szemben

A 17 sikerelv

Hogyan lehetünk befolyással a Sors akaratával szemben? Tehetünk-e egyáltalán valamit? Ellenállásként semmiképpen sem! DE ha megváltoztatjuk a világhoz való hozzáállásunkat, Ő is változtat velünk kapcsolatosan. Erről a Titokról Napoleon Hill írta meg azt az alapművet, amit aztán számtalan formában újra feldolgozva, újraértelmezve a mai napig hol így, hol úgy ismételgetnek. Az Egyesült Államokban jelenleg 4000 különböző sikerkönyv létezik, és kéthetente adnak ki egy újabb művet a témában. Mi mégis azt mondjuk, most ne az új dolgokkal foglalkozzunk, nyúljunk vissza inkább a gyökerekhez, és kezdjük itt! Aztán természetesen ennek a tudásnak a megérleléséhez érdemes több, sokkal több könyvet is elolvasni, hiszen minden szerző kicsikét másként, a saját szempontjából, és szája íze szerint értelmezi a dolgokat, ami segíthet nekünk is a téma elsajátításában. No, és ki is az az ember, aki ezt a 17 sikerelv című alapművet megalkotta? Napoleon Hill, aki 1883-ban született, Skorpió nappal. Ő maga problémás gyermek volt, akit nevelőanyja okosan, szeretettel tudott ösztönözni a legfontosabbakra a siker útján: rávette, hogy fejlessze jellemét, szokja meg a kemény munkát és képezze magát olyan emberré, aki kiemelkedő teljesítményekre képes.

1908-ban, miközben egyetemre járt, egy folyóiratnak is dolgozott. Ekkor kapta feladatul, hogy a híres acéliparossal, filozófussal és filantróppal készítsen interjút. Andrew Carnegie-re igen nagy hatással volt a fiatal Hill, háromnapos látogatást tehetett nála. A filozófiáról, nagy emberek életéről beszélgettek órákon át, amik nem puszta gondolatok voltak, hanem valami más is. Carnegie kiemelkedően fontosnak tartotta e tudásnak a hétköznapi alkalmazását is, a családi életben éppúgy, mint a karrier területén. Végül egy kiváló motivációt adott Hillnek, megegyeztek, hogy 20 év alatt a fiatalember utána jár, részletesen feljegyzi, hogy a sikeres emberek mitől képesek kiemelkedő teljesítményekre. 1928-ban fejezte be 8 kötetes művét, The Law of Success (A Sikert Törvénye) címmel. Igen nagy visszhangot eredményezte az egész világon. Két elnök is tanácsadójává tette: Roosevelt és Wilson, bizonyítva, hogy e tudás ténylegesen alkalmazva, mindenki számára sikert hoz. Hát akkor nincs más hátra, csupán alkalmazni kell a tudást!

Sorozatunk első részében a pozitív lelki beállítottság, az önbizalom építés, a hogyan lehetünk boldogabbak témakört boncolgatjuk Napoleon Hill, W. Clement Stone és Eckhart Tolle segítségével.

A hanganyagunkat itt érheted el.


Ismerkedj meg a legfontosabb élő személlyel!

Nem a felvett szerepeidre gondolunk: nem a diákra, vagy dolgozóra, nem az apára vagy anyára, nem is arra, aki látszik belőled. Arra, aki ODABENT van. Sokat segíthet az Ő megtalálásában, megismerésében Eckhart Tolle: Az Új föld c. műve.

Egyszer csak megérzed, meglátod, hogy egy láthatatlan talizmán van nála. A talizmán egyik oldalára PLB van írva, a másikra NLB.

“A PLB az, ami képessé teszi az embereket, hogy felküzdjék magukat a csúcsra és ott maradjanak. A másik erő arra kárhoztatja őket, hogy egész életükben lent maradjanak. Ha valaki felért, az NLB lerántja onnan.”

“Nem Isten akaratából vagyunk szegények. Azért vagyunk szegények, mert apátok sosem fejlesztette ki magában a vágyat, hogy gazdag legyen. A családunkban soha senki sem fejlesztette ki magában a vágyat, hogy más legyen, mint aki. “

Vagyis fontos tudnod, ki vagy, és mit is akarsz az élettől! Ha csak úgy beleélsz a világba, nincsenek céljaid, még csak vágyaid sem, akkor nincs is mit elérni. Tisztázd magadban, mit is szeretsz az életben, miket tartasz valódi értéknek.

Sokan mondhatják, hogy a család és az egészség a legfontosabbak. De ezek harmóniában tartásához, megteremtéséhez van még valami, amire szükség van, ami egyúttal a legértékesebb dolog is az életben:

– a munka szeretete

– szeretni az embereket és szolgálni őket.

Ehhez már csak egy csipetnyi önbizalom és akarat szükséges, hogy bármire képessé válhass!

“Azok, akik úgy hiszik, nem képesek elutasítani a negatívat, a talizmán negatív oldalát használják. Azok, akik hisznek abban, hogy képesek elutasítani a negatívat, a talizmán pozitív oldalát használják….A PLB-vel rendelkező embernek pedig olyan a beállítottsága, hogy még a hátrányos véletleneket is képes előnyére változtatni.”

Az alapjában véve elégedetlen ember nehezen boldogul, újra és újra a rosszal, egyre nagyobb nehézségekkel, keserűséggel kell szembesülnie. Egészen addig, amíg nem tudja ösztönző elégedetlenséggé alakítani a negatív beállítottságát.

“Sokan hajlamosak vagyunk úgy tekinteni a sikerre, mint ami titokzatos úton jön, olyan előnyök folytán, amelyekkel mi nem rendelkezünk.” Pedig, ha hajlandóak vagyunk végiggondolni, és a megfelelő mennyiségű időt rászánni, akkor megtaláljuk ezeket a képességeket. Mindenki megkapta azt, amitől ő egyedi, és azt is, amitől különlegessé, és egyetlenné válhat a világ számára! TE is különleges, egyedi, csodálatos lény vagy!“Vannak, akik állandóan használják a PLB-t. Vannak, akik elkezdik, aztán feladják. De a legtöbben – a döntő többség – sosem lát hozzá, hogy kihasználja azokat az órási erőket, amelyek a PLB segítségével elérhetőek számukra.”

Akkor, amikor hajlandó vagy negatív elvárásaidat félretéve, ráállni a helyes, pozitív, bizakodó lelki beállítottságra, akkor fogod saját magadat is valójában megismerni! Felfedezed magadban az önmagadba és a világ jóságába vetett hitet, a becsületességet, reményt, optimizmust, bátorságot, kezdeményezőkészséget, nagylelkűséget, toleranciát, tapintatot, kedvességet és a józan észt.

“A pozitív lelki beállítottságú személy nagy célokat tűz ki maga elé, és állandóan azon munkálkodik, hogy elérje azokat. A PLB-vel a jót és szépet kezdjük el vonzani magunkhoz. Az NLB taszítja ezeket. A negatív lelki beállítottság elrabolja az egyéntől mindazt, ami érdemessé teszi az életet arra, hogy éljük.”

Nem szabad senkit sem hibáztatni a sikertelenségedért! A sikertelenség tényét állapítsd meg, vond le a tanulságokat, de ne emészd magad felette sokáig! A gondolataidat mindig azokra a dolgokra kell terelgetni, összpontosítani, amiket akarsz, és elfordítani azokról, amiket nem akarsz!

Olvass ösztönző, motiváló könyveket, amik sikeres emberek módszereiről, életéről szólnak!

Jegyezd meg és alkalmazd:

“Minden szerencsétlenség egy vele egyenértékű vagy nagyobb előny csíráját rejti azok számára, akik alkalmazzák a PLB-t. Néha dolgok, amik szerencsétlenségnek tűnnek, nem mások, mint álruhába öltözött lehetőségek.”

Elmélkedj ezen és figyelj a jelekre:

Hogyan alakíthatom ki magamban a PLB szokását?

Természetesen ahhoz, hogy a legjobbak egyike lehess bármilyen témakörben gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni kell…

Tedd mottódul:

Soha nem adom fel!

A 17 sikerelv valóban egy alapmű. Ennek megérlelésére érdemes lehet olvasgatnod a Sikered titkai rovatunkat is.

Derita mNemos

Ez is érdekelhet:

Sikertelenség – láthatatlanság. Gondolatok a túlélési torzításról

Sikerrecept

A Célok Brian Tracy útmutatása alapján
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük