Nyitott szemmel, önmagunk és a világ megfigyelésére

Nyitott szemmel önmagunk felé

Nyitott szem és befelé figyelés.
Coaching és lovak. Együtt és külön. Segítséggel és önállóan.

Egy kismama keresett meg az Állatasszisztált-tréning & Coaching Központban. Azt mondta, nem ismer magára, amióta megszületett a gyermeke. Jobb szerette a régi énjét és nem érti a mostanit.

Nincs egyedül ezzel. Valószínű sok kismama érzi és éli meg ezt. Ő azért bátor, mert felvállalta saját maga, a férje és anyósáék előtt azt, hogy segítségre van szüksége.

Eljött Báróhoz.

Fotó: BRTH Stúdió

A második alkalommal már szokásai változtatásáról, eredményekről beszélgettünk. Aztán jött Báró. Ő mindent tud az ügyfeleimről. Mindig van egy-egy feladat, ami látszólag beakad Bárónak, de ha elkezdjük kibeszélni a helyzetet, akkor kiderül nem véletlen Báró viselkedése.

Ma a Jó feleségnek lenni kérdés bukkant fel.

Ennél a mondatnál Bárc mindig jelzett. Így aztán ezzel is dolgoztunk a jó anyának lenni, önmagamat szeretni, a mártír anya vagyok szerep mellet.
Az ülés végén egy oldott, megkönnyebbült, ugyanakkor új gondolatokkal, ötletekkel teli lánytól köszöntem el. Jól megpakoltam őt „házikkal” azért, hogy a két ülés közt is maradjon meg a fókusza az új életére.

Mennyi kismama és kispapa marcangolja önmagát otthon vagy bújkál a barátai elől inkább, nehogy kiderüljön, nem tud megbirkózni a feladattal, amit a gyereknevelés jelent.
Vagy hibáztatja magát, amiért nem elég jó a gyermekéhez.

Rengeteg önbecsapás, hazugság, mindez azért, mert azt gondolják, másnak könnyebb és ciki, hogy neki nem megy. Nagyon jó, hogy van, aki felvállalja a félelmeit, a sete-sutaságait, a gyengeségeit és mer szakembertől segítséget kérni. 

Nyitott szemmel megfigyelve a világot  és önmagunkat meglátjuk a valóságot. 

Örülök, hogy jöttél és remélem mások is elindulnak ezen az úton.

A megosztással másoknak is segítesz, hogy eljusson hozzájuk az információ. Oszd meg kérlek a cikket, ehhez használhatod az oldal alján lévő ikonokat.

 

Báróból modell lett. Szeretettel várunk a róla készült képek kiállításán, amiről bővebb információt ide kattintva kaphatsz.

Szeretettel: Szabó Emese

Nézzetek be a Facebookos oldalunkra, ahol rengeteg fotót találhattok Báró és Folti mindennapi életéből!

Figyelmedbe ajánlom további írásaimat is:

Kedvenceink, mint velünk élő totemek

Önbizalom- és párkapcsolat-építés lovak segítségével

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük