Élő totemek a mai világban

A tréningekben, coachingban nagy segítségeim az abban részt vevő állataim: Báró és Folti. Sokat szoktam írni róluk, de most egy más oldalról érdemes megismerni őket: a lovakat és a kutyákat. Az indiánok köztudottan szoros egységben éltek a természettel. Tisztelték és becsülték az állatokat – akikkel számos hasonlóságot fedeztek fel maguk és az állatok tulajdonságai között. Úgy hitték, hogy az állatok megfigyelésével önismeretüket erősíthetik.

Ezért megfigyelték, hogyan élnek, milyen túlélési módokat használnak. Igyekeztek ezeket a képességeket önmagukban is kifejleszteni, megerősíteni, hogy hasonlóvá váljanak az állathoz.

Különböző szertartásokon hívták magukhoz a segítő állatszellemeket, a totemek világának képviselőit, hogy adjanak erőt a vadászathoz, az élethez vagy tanácsot a fontos döntések előtt.

Ted Andrews (1952-2009), aki a természetfelettiséget, a spirituális hatásokat, az állatok hatásait és a szimbólikumokat kutatta, évekig tanulmányozta az indián hitvilágot és a hétköznapi gondolkodásukat. (Az állatok szimbolikája). Véleménye szerint az ősi törvényszerűségek ma is működnek, hatnak ránk. Szerinte ahhoz, hogy a mai ember ismét értse a természet nyelvét, és megtalálja a helyét a világban, fel kell ismernie a saját totem-állatát.

“Ha alaposan megismerjük totemünket és megtanulunk azonosulni vele, bármikor képesek leszünk annak archetipikus energiáját megidézni.” –

Andrews

Totemek jelentése

Akkor most nézzük a Ló és Kutya totemek jelentését.

Kutya:

A kutya totem jelentése, a család és barátok iránti odaadás. Az illető számára a jó szó létszükséglet, visszajelzés, figyelem nélkül nem tud meglenni. A Kutya totem tanítása: Légy hű magadhoz, állj ki az igazadért. Tiszteld és értékeld magadat, mert másoktól is csak úgy várhatod el a tiszteletet.

Ló:

A szabadság és az akaraterő szimbóluma. A Ló szívesen vált irányt, hogy kiélvezze a szabadságát, és felfedezze erejét. Gyakran barátságos, és igazi kalandor. Ha szorult helyzetben érzi magát, könnyen tovább áll. Nagyon könnyen együtt rezonál a környezetében levők érzelmeivel.

A Ló totem arra tanít, hogy az életben sokszor kell irányt változtatnod, de abban is segít, hogy ne kételkedj a választandó út helyességében. Ha felbukkan életedben a ló, az a váltás helyes irányát akarja megmutatni, és hogy ne akarj elszaladni a problémák elől.

Net, Wikipedia alapjánSzabó Emese

Nézzetek be a Facebookos oldalunkra, ahol rengeteg fotót találhattok Báró és Folti mindennapi életéből!

A videóra kattintva megtudhatjátok, hogyan működnek a totemek, mint szimbólumok a mindennapi életünkben!Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük