Attila 15 éves - Hogy lehetek menő?

Az én szüleim szegények. Nem tudok menő cuccokban járni. Ezért nincs barátom sem. A lányok csak kinevetnek, ha barátkozni akarok velük. Azt mondják, aki ilyen nyomi, az ne nőzzön. Így nyáron mennék inkább, unom már a gépes játékokat is… Hol lehetne ismerkedni normális lányokkal, akik nem csak a pénzt nézik? Akartam dolgozni is, de még túl fiatal vagyok. Tudtok valami munkát nekem?

Danek Izabella, tanuló

Mi szamít menőnek?
En úgy gondolom, hogy minden gardróbból lehet úgy öltözni, hogy az a te stílusod legyen, ami illik hozzád és még jól is nézel ki. Ilyen korban sok minden a külsőségekről szól, külső megítélésről, ami nem helyes. Felszínes barátságokat fölösleges kötni, hiszen te se leszel boldogabb. Meg nagyon fiatal vagy, úgyhogy sokat fogsz még változni minden téren, 

de úgy gondolom, aki most sem becsül, az akkor se fog, ha “menő” leszel, mert csak érdekből akar barátkozni.

Vannak dolgok amiken tudsz változtatni, pl sportolj, próbálj egészségesen étkezni a lehetőségekhez mérten. A nyár már elmúlt, ott talán a táborokban, ami vagy ingyenes vagy alacsony költségű, tudtál volna ismerkedni. De most, hogy már iskola van, biztos vannak délutáni foglalkozások, szakkörök, amik akár téged is érdekelhetnek. Próbálj ki párat közülük. Ez jó lehetoség a barátkozásra, ismerkedésre. 16 évesen már dolgozhatsz diákmunkásként, addig már nincs sok idő. Figyelj a tanulásra, mert amikor dolgozol már, sokkal nehezebb lesz.

Tóth Attila angliai magyar vlogger

A névrokonomnak azt tudom mondani, hogy ne szégyenkezzen és ne bújjon el. Azok a lányok, akik kiröhögik, oltogatják, nem az igazi kategória. Csak türelem kell és a megfelelő lány be fog lépni az ajtón és akkor érezni fogja hogy Ő az. Nem a testalkat határozza meg, hogy mit tud adni a másiknak.

A legtöbb lány azt gondolja, hogy csak a kigyurt, agyonszolizott, Gucciban járó, luxusverdakban feszítő pasik azok, akiket lehet értékelni. Csakhogy az ilyen srácok többsége nem ér semmit. Sem lelkileg, sem agyilag, sem az ágyban. Még a gamerkedes sem gáz mert a net segíteni is tud. Persze megfelelő helyen kell keresni és így is belefuthat egy-két zsákutcába. De csalódás volt, van és lesz ahogy aztán majd az öröm és boldogság is.

Mészárosné Kis Edit motivációs előadó

Ahogy visszaemlékszem a saját tinikoromra, én mindig azt néztem egy fiúban, mennyire ügyes, és mennyire kedves. Azt láttam a többieken is, hogy akik csak a szépségre  vagy pénzre mentek, hamar tovább léptek. Ezek a kapcsolatok gyorsan megszakadtak. Az, hogy valakivel végig lehessen beszélgetni egy napot, nekem fontosabb volt, mint hogy heti szinten valami partyba vigyen. 

Tehát, úgy gondolom, az igazán értékes kapcsolatok úgysem alapulhatnak a pénzre vagy kinézetre. Sokkal fontosabb a közös érdeklődés, a közös megvalósítás. Biztos van valami, amiben TE magad kiemelkedő vagy. Amit tovább fejlesztve leesik a többiek álla…Persze egy ilyen dolgot felépíteni idő és kitartás kérdése. De ne add fel, keresd meg, miben vagy kiemelkedő, és foglalkozz többet ezzel a területtel. A kiválóság ér legalább annyit, mint a sok pénz! Sőt… Pénze bárkinek lehet, ha dolgozik. De a tehetség kiemelkedővé válásáért meg kell dolgozni. 

Adj egy esélyt önmagadnak. Dolgozz önmagadon, a saját sikeres jövőd érdekében!

Gilján János életmód-, párkapcsolati- és szexuál coach

Kedves Attila! A problémádat és a kollégáim válaszait elolvasva, azon gondolkodtam, mit tudnék még hozzátenni az elhangzottakhoz. Az az igazság, hogy én kamasz koromban elég menő srác voltam és a lányok meghódítása sem okozott problémát. A menőség az én értelmezésemben olyan eredményeket jelent, amelyekbe te magad sok energiát fektettél. 

Ez lehet sport, tanulás, bármilyen képesség vagy tudás begyakorlása/megszerzése, kemény munka a céljaidért. Az igazi menőség mindig a te érdemed, ha a szüleid pénzén vennél menő ruhákat, az valójában nem a te érdemed lenne, hanem az övék.

Ami engem illet, én akrobatikával foglalkoztam, mert olyat nem csinált (szinte) senki rajtam kívül és ezzel különlegessé tudtam tenni magam. Emellett még táncoltam és csináltam sulibulikat is.

Válasz magadnak bármit, amiben úgy gondolod, hogy el akarsz mélyülni és fektess bele annyi energiát, hogy valóban magas szintre juss benne. Ezután meg lesz az a lány is, aki értékelni fog téged, mert arra fog gondolni, ha ebbe a bizonyos dologba képes voltál beletenni ennyi energiát, akkor a kapcsolatotokba is képes leszel beletenni ugyanezt.

Én azt gondolom, hogy csak az a “lúzer”, aki nem fektet semmibe sem energiát, csak siránkozik, hogy miért nem fogadja el őt a társadalom. Ha a menőség a célod, akkor dolgozz meg érte. Sok sikert hozzá! 🙂

Szólj hozzá Te is! Szerinted ki a menő?

Szívesen válaszolunk a TE kérdésedre is. Írj nekünk az asztroangyal@gmail.com címen, vagy a Facebookon az Asztroangyal oldalnak privát üzenetben!

Bár már alig vagy gyerek érdekesek lehetnek a Holisztikus gyermekfejlesztés rovatunkban a Tiniknek szóló írásaink.

Ha több sikert akarsz elérni az életben, Neked szól a Sikered titkai című rovatunk.

Asztrológiai kérdéseidre a Tik-Tokon az Asztroangyal válaszol felületen küldünk Neked videót, de ezeket összegyűjtve megnézheted itt is.

Share Button

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük