Beakadás – az izgalom fokozásának képtelensége

Beakadás – megoldások a közepes izgalom esetére

A mai gondolatmenetemet első sorban Uraknak ajánlom, bár szerintem Hölgyek számára is van benne pár hasznos elem. Feltételezem minden férfitársam járt már úgy egy hosszabb szeretkezés közben, hogy sokáig akart kitartani, majd egyszer csak átesett a ló túloldalára és “beakadt” az izgalma egy közepes szinten és képtelen volt arra, hogy innen fokozni tudja.

Egy ilyen helyzet két esélyes. A jobbik eset, hogy akkora marad az izgalmi szint, hogy megmarad az erekció és akkor szinte korlátlan ideig lehet folytatni a szeretkezést, de az izgalom ilyen közepes/alacsony marad. A másik opció, hogy az izgalom annyira leesik, hogy az erekció is elmegy. Ez utóbbi megoldás természetesen azonnal véget vet a szeretkezés behatolós részének. Az előbbi megoldás egy fokkal jobb, de az sem az igazi. Ha megmarad az erekció, az jól hangzik abból a szempontból, hogy sokáig lehet folytatni a szeretkezést, de a tapasztalataim alapján a hölgypartner izgalmát is tönkreteszi az, ha a férfi izgalma alacsony marad. A férfi alacsony izgalma egész egyszerűen a nő izgalmát is visszahúzza, így a szenvedély erősen csorbul. Vagyis hiába tud a férfi gond nélkül erekciót produkálni és kitartani “akármeddig”, jószerivel ez a szex mégsem lesz az igazi. Az ilyen szexre mondják, hogy hosszú, de minek.

Én azt tapasztalom, hogy az igazán fantasztikus szeretkezésekben a férfi és a nő is sok időt tölt magas izgalmi szinten (vagy akár orgazmusban). A multiorgazmusos technikák elsajátítása sokat tud segíteni a magas izgalmi szintek megtartásában, de még akkor is előfordulhat, hogy több (száraz) orgazmus után megtörténik egy ilyen beakadás. Felmerül a kérdés, hogy mit tehetünk egy ilyen beakadás esetén.

Amennyiben akkora energiaszint esés történt, hogy elment az erekció is, akkor nincs miről beszélni, mert a behatolós szeretkezésnek vége lesz. Ebben az esetben, ha a hölgypartner még kívánja a folytatást, akkor kézzel-szájjal lehet izgatni őt és ettől az erekció és az izgalom is visszatérhet. Amennyiben viszont már kielégült a páros, akkor jöhet az utójáték. Nem kell mindig ejakulációval zárni a szeretkezést.

Amennyiben viszont az erekció megmarad, csak az izgalom nem akar emelkedni, akkor a tapasztalataim alapján még van pár dobásunk, amit kipróbálhatunk. Fiatal koromban ilyenkor megpróbáltam kétségbeesetten minél gyorsabban mozogni a lánypartneremben és közben arra gondoltam, hogy emelkedjen már végre az izgalmam, de rá kellett jönnöm, hogy ez a technika volt a lehető legrosszabb, amit tehettem. A barátnőm annyit fogott fel az egészből, hogy fejben nem vele vagyok, de nagyon küzdök valami láthatatlan démonnal, amihez varrógép sebességgel mozgok a puncijában izzadó homlokkal. A feszült és stresszes tornagyakorlat végeredménye általában az lett, hogy végül az erekcióm is elment és kellemetlen szájízzel fejeztük be az aktust, ami amúgy teljesen jól indult és sokkal szebben is végződhetett volna.

Mivel egy olyan típus vagyok, aki szeret megoldásokat találni problémákra, rájöttem, hogy nekem mi segít a legtöbbször egy ilyen esetben. Nem állítom, hogy minden férfinál ez a nyerő tipp, de egy próbát megér. Én egy ilyen beakadáskor első lépésben megpróbálok a teljes figyelmemmel a saját leesett izgalmam helyett a páromra, az ő izgalmára, és az iránta érzett szerelmemre figyelni. Megkeresem a számomra legizgatóbb pózt, ami ilyenkor egy olyan szokott lenni, amikor én vagyok felül és nem gyorsan, hanem kimondottan lassan kezdek mozogni. A lassú mozgás közben ütemesen feszegetem a PC izmomat, ha a póz és a hangulat engedi, megcsókolom a páromat. Általában ez a lassú és érzelmes vonal hatására néhány percen belül megindul felfelé az izgalmi szintem és akkor már fel tudom építeni az aktus záró orgazmusomig is.

Egy barátomnak ilyen beakadáskor más technikája van. Amikor ő ilyet tapasztal, egyszerűen csak lemegy puncit nyalni pár percre, számára ez a legbeindítóbb megoldás. Én azt javaslom, hogy ne vedd készpénznek egyikünk technikáját sem, de ha ilyet tapasztalsz, próbáld meg valahogyan kizökkenteni magad a beakadásból. Próbáld megfigyelni, hogy mi lehet az, ami neked beválik. Nem mindig ugyanaz és ugyanúgy fog segíteni, ezért azt javaslom, figyeld a tested jelzéseit, hogy éppen mit kíván. Az is lehet, hogy egy izgalmas fantázia lesz az, ami ki tud majd billenteni téged. És a legfontosabb, ha semmi sem segít, ne bánkódj miatta. Emberek vagyunk, nem szexrobotok. Ha a test megmakacsolja magát, akkor egyszerűen fogadjuk el, hogy ez most ennyi volt. Holnap is lesz nap.

Remélem segítettem most nektek ötleteket meríteni, amennyiben pedig többet olvasnátok a gondolataimról a témában, akkor ajánlom a könyvemet, aminek bemutatóját itt a linken találod.

Gilján János életmód-, párkapcsolati és szexuál coach

Érdekelhet még:

Párkapcsolati tanácsadás – Asztroangyal válaszol SZEXtrológia felsőfokon

Csillagszerelem

Vénusztangó +18

Férfi orgazmus-játék – ami a hétköznapin túl van…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük