Anyagi és vészhelyzeti stressz hatása a zodiákus tagjaira

Ki hogy bírja a szegénységet, és hogy hat a zodiákus tagjaira a stressz?

Az anyagi gondok mostanában sokakat elértek. Stressz is jutott bőven mindenkinek az utóbbi 2 évben. Mégis az egyik embernek okozott ez problémát, a másik pedig inkább kivirult tőle. Hogy lehet ez?

Az itt leírtaknál sosem szabad elfelejtenünk, hogy mindannyiunkban benne van a zodiákus mind a 12 jele kisebb-nagyobb mértékben. A Nap, ascendens, a Merkúr, a Vénusz és a Mars lehet itt kiemelkedő jelentőségű az adott jel értékelésekor. 

Kos

Az aktuálisan felmerülő problémákat a Kos gyorsan és ügyesen oldja meg. Nem gondolkozik, hanem azonnal, ösztönből cselekszik. Emiatt nem mindig a legjobb megoldást választja, de legalább keveset rágódik.
Leginknább attól szenved, ha nem roboghat végig életén abban a tempóban, ahogy ő azt éppen jónak tartja. Ha a pénztelenség lefékezi, eleinte még keményebben próbálkozik. Csak nagyon sokára adja fel, vagy éppen lejjebb, de akkorra magasvérnyomás és rendszeres fejfájás lehet ennek a beletörődésnek a következménye.

Bika

Lételeme az anyagi biztonság. Ha ez megbillen, az addiginál is jobban elkezd spórolni és tartalékolni. Igaz ez a szervezetére is, olyan extra kilókat kezd el felszedni, amit talán meg sem evett! Az anyagi helyzet miatti pánik és szorongás szorulást okoz neki. A gyorsan megoldható stresszes helyzetekben igazán jól tud reagálni, csak kell neki egy pillanatnyi átgondolási idő. A hosszútávú nehézségeket kitartó és logikusan felépített munkával oldja meg.

Ikrek

Ha vészhelyzet van, az Ikrek vagy elkezd futni, vagy a telefonjához kap, vagy éppen futás közben kezd el telefonálni. No, nem azért fut, mert inába szállt a bátorsága! Igazán vagányak az Ikrek, egyáltalán nem félénkek. De okosak is, gyorsan fel tudják mérni, mi az az erő vagy képesség, amit a helyzet megkíván. Ha megvan nekik, akkor cselekszenek, de ha nincs, azonnal tudják, ki az, aki adott esetben a leghatékonyabb segítséget tudja adni. Az Ikrek állandóan egy felspannolt állapotban van. A környezete úgy látja, sosem nyugszik, így egy vészhelyzet alig észlelhető rajta. A pénz csak jön és megy náluk. Ügyesen üzletelnek, de mindig van egy jobb üzlet, amibe bele kell forgatni az éppen megszerzett hasznot.

Rák

A család biztonsága elsődleges számukra. A pénznek pontosan annyi az értéke náluk, amennyire ezt a biztonságot általa érezhetik. Szerettei minden szükségletét ki akarja elégíteni, és örömet is kíván nekik szerezni. Így először lemond a saját igényeiről, aztán, ha még mindig tovább kell szorítani az övet, akkor a nagyobbak, majd az egyre kisebbek, s végül a legkisebb igényeire költ kevesebbet. Lelkileg rendkívül megviseli ez a folyamat, és mindent elkövet, hogy legalább időnként egyik-másik szerettének kedvezhessen. Saját magáról rendszeresen megfeledkezik.
A stresszhelyzetek kiborítják. Ösztönösen védelmez, így első reakciója mindig a kicsik, gyermekek óvása lesz. Érzelmi alapon dönt, ha intuíciójával jó a kapcsolata, ez határozottan jól működhet. Az első ösztönös reakció után hosszasan hüledezhet az egész helyzeten. Sok időre van szüksége az események feldolgozásához.

Oroszlán

Anyagi nehézség? Ugyan már! Minél inkább kevés van, annál többet mutat! Nem a megfontoltság, hanem az erő látszata a lényeg számára. Úgy gondolja, ha sikertelennek látják, elfordulnak tőle az emberek. Valóban, igaza is van. De akik ilyenkor elfordulnak, csak ingyenélők voltak a király udvarában. Jobb is kiszórni őket, és csak azt jutalmazni, aki valóban szereti az Oroszlánt.
Stresszhelyzetben kreatív, leleményes, gyorsan reagál. Újabb és újabb ötletekkel rukkol elő, mitől is lehetne kényelmesebben és boldogabban élni, vagy hogyan lehetne jól kijönni adott helyzetből. Nem veszíti el a fejét, de önmaga mentése az első gondolat. Persze csak azért, hogy a hozzátartozóknak semmit ne kelljen megéreznie a kellemetlenségekből vagy őket is nagyobb sikerrel menthesse meg…

Szűz

A Szűz egész életét beosztással éli. Mindegy mekkora a vagyona, ő azt érzi, kevés, és spórolnia kell. Megfontolja minden fillér kiadását, és pont emiatt megbecsüli mindazt, amije van. Ha tényleg anyagi nehézségbe kerül, jól kezeli azt, hiszen ebben él. Mivel meglehetősen szívesen panaszkodik, akkor is ezt teheti, ha valójában nincs nagyobb anyagi gondja a szokottnál.
A stresszhelyzetekben először gondolkodik. Ügyes, gyors megoldásokkal tud előrukkolni. Ésszel él, és mindig elő tudja venni azokat, akiknek a múltban segített, és tartoznak neki néhány szivességgel. Jól szervez, így bármilyen bajból is hamar ki tud lábalni.

Mérleg

A Mérleg anyagi ügyekben nem ismer viccet. Neki van, és kész. Legalábbi úgy érzi, gazdag, és minden jár neki. Ha anyagi nehézséggel kerül szembe, sokáig nem ismeri be azt. Nem vesz vissza a pénzköltési lendületből, inább újabb és újabb források után kutat, ahonnan a mindennapi megszokott magas színvonalat biztosítani tudja.
A stresszhelyzetekkel, vagy konkrét vészhelyzettel is hasonlóan van. Megpróbálja báját bevetni, elkedveskedni a bajt, úgy tenni, mintha nem is lenne. Kell valaki, aki megmenti. Ha feleszmél és hajlandó szembenézni a problémával, akkor kapcsolatait bevetve, ügyesen szervezve bármit képes legyőzni.

Skorpió

A Skorpióról tudhatjuk, bármire képes. Ha kell, spórol, ha lehet, akkor költ, bár sosem olyan önfeledt a pénzzel való kapcsolata, hogy nagyon szórhatná a pénzt. Legalábbis érzése szerint jobban teszi, ha óvatos a pénzzel. Nagyon kevéssel is beéri, és hozzátartozóit, környezetét is rászorítja arra, ami adott helyzetben a megoldást tudja hozni.
Vészhelyzetben vagy stresszes helyzetben az elsőként akklimatizálódik. Ösztönből, gyorsan cselekszik. Védelmez, megment, utasít, kivezet. Határozottan és gyorsan intézkedik. A többiek talán azt sem tudták, a Skorpió ennyire ügyes. Inkább csak visszahúzódva hallgat máskor. De vészhelyzetben bármikor képes energiáit megsokszorozni, és a túlélésért minden szükségeset meg tud tenni.

Nyilas

Anyagi téren inkább fellengzős, valahol mindig jelen van a tudatában: Isten gondoskodik az övéiről! Ez egy lazaságot, már-már felelőtlenséget hozhat a pénzzel való kapcsolatába, de egyfajta védőpajzsot is jelent, mert pozitív hozzáállása valóban megvédi az igazán nagy bajoktól.
Gyorsan, impulzív érzéseire hallgatva alkalmazkodik az adott helyzethez. Az Isteni segítségben való bizakodása elősegíti a jó megoldások megtalálását. A hős hajlamát nehezen fogja vissza, és inkább figyelmeztetni kell őt: Ne segíts, ha nem nagyon muszáj! Képes azt is megmenteni, akinek egyáltalán nem volt semmilyen problémája!

Fotó: Harmath Beáta

Bak

A földiessége a Bakot mindig józan megfontoltságra sarkallja. Pontosan tudja, meddig nyújtózkodhat, és ezt meg is teszi. Elég neki a kicsi is, de határozottan szeret jól élni, és nem vonja meg magától a jót, ha jut rá. Ugyanakkor, ha nem jut, képes újabb és újabb erőforrásokat felszabadítani, hogy igenis jól élhessen és minden nap közelebb kerüljön céljához.
Stresszhelyzetben nyugodt, kiegyensúlyozott. Nem kapkod, de képes a szükséges erőfeszítéseket megtenni. Mivel azonnal felméri és pontosan tudja, mi a megfelelő végeredmény, így nagy hatékonysággal képes ezért tenni is. Azonnal átveszi a vezető szerepet, és ellenállhatatlan határozottsággal igazgatja a vészhelyzetben vele együtt lévőket.

Vízöntő

A Vízöntőt nagyon meghatározza az önmagáról alkotott elképzelése és a világképe. Nagyon ideológiai alapon közelíti meg az anyagi ügyeket. Ha jó ideológiát sikerült választania, akkor mindig megtalálja a megfelelő megoldást az anyagi gondokra. De, ha nem jó az ideológiája, akkor állandósulhat életében az anyagiakkal való küzdelem.
A vész- és stresszhelyzeteknél is az elméletei szerint alakul. Az elméletekhez ragaszkodik, más-más helyzetek esetében is, hajlamos akkor is azt az elméletet alkalmazni, amikor az egyáltalán nem odaillő. Ha a megfelelő sablon merül fel benne, rendkívüli helyzeteket, rendkívüli megoldásokkal sikeresen tud átvészelni.

Halak

A Halak ember úszik az árral. Egy anyagi gond esetén megfigyeli, mely áramlás hová vezethet, s aszerint indul útnak. Érzelmi/intuitív döntés ez, bár meglehetősen ügyesen terjeszti ki érzékeit, de nem a logika szerint dönt. Csak addig bizonytalankodik, míg nincs meg a megfelelő irány. Jóhiszemű, így a nála erőteljesebb egyének motivációjára hallgatva könnyen kerülhet bajba. De egy újabb áramlat, egy jóindulatű segítő máris egy jobb irányba tereli.
A vészhelyzetek esetén is hasonlóan jár el. Ha látható, mit kell tenni, megteszi. Lehetőség szerint olyan megoldást választ, amivel mindenkin segíthet, egyidejűleg. Ugyanakkor nagyon elveszett és döntésképtelen lehet, ha nincs meg az a belső indíttatás, ami a számára megnyugtató megoldást hozza el. Ilyenkor határozottan szüksége van egy erős megmentőre!

Ezek az alapreakciók nehezen változtathatóak. Ugyanakkor gyakorlással, mélytudati terápiával képesek lehetünk felülkerekedni alapvető tudattalan programjainkon.

Kérdés esetén szívesen állok rendelkezésedre:

Derita mNemos

Stresszoldással kapcsolatos írásainkból itt is válogathatsz.

Mindenki a maga szerencséjének kovácsa – a szokások vagy TE döntesz? – Derita mNemos

Lovakkal a mindennapok karantén lakóiért – Szabó Mesi

Mindennapi teremtés – Ara Rauch és Derita mNemos

Tisztában vagyunk azzal, mi is a cél? – Derita mNemos

Fotó: Harmath Beáta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük