Nárcizmus a horoszkópban – a nárcisztikus lelkivilága

A legfontosabb tudatosítani magunkban: A nárcisztikus nem érzi magát sem embertelennek, sem elviselhetetlennek, sem uralkodónak, sem agresszívnak. Ő maga többé-kevésbé érti saját magát, inkább azt nem érti, miért OLYANOK vele az emberek, amilyenek! A nárcizmus számára is inkább átok, és legkevésbé sem az öröm forrása.

Minél súlyosabb a nárcisztikus személyiségzavar az egyénben, annál inkább szerencsétlennek és kihasználtnak, magányosnak érzi magát, s annál inkább érzi a megfelelési vágyat, és az elutasítástól való félelmet is!
Minél súlyosabb ez a zavar, annál körmönfontabb, annál agresszívabb, annál uralkodóbb, pedig nem akar az lenni!!!

Ezek az emberek valójában mélyen legbelül megbántottak és szomorkásak. Védtelenek, mint egy kisgyerek. Ugyanakkor azt gondolják, csak úgy maradhatnak talpon, ha megmutatják, nem eltaposhatóak! Svédországban nem a nárcizmust kezelik, hanem a nárcisztikus depresszióját segítenek feloldani, aminek következtében elmúlik a nárcizmusa. Ez azért elgondolkodtató.
Ugyanakkor természetesen nem ad felmentést a szeretteik ellen elkövetett elvetemült tettekre.
Nemük szinte mindegy, a jellegzetességek ugyanúgy megvannak mindkét oldalon.

Nárcizmus a családban

Nálunk a családban nevelőapám hozott nárcisztikus jellemvonásokat. Voltak érdekes dolgai…Nehéz lenne eldönteni, hogy invert vagy szekáló volt-e valójában? Különböző helyzetekben különböző módon nyilvánult meg. 
Mindig a szobájába vonult munka után. Minden szabadidejét odabent töltötte. Ha kijött, akkor csak azért, hogy takarítson. Engem sosem bántott, semmilyen formában, nagyon szeretett. Elvitt moziba, játszótérre. Legfeljebb azért dörmögött, hogy minek elővenni két babát, mikor eggyel is lehet játszani? Neki csak egy játéka volt. Édesapja faragta neki fából. De az édesapja hamar felakasztotta magát, mert nem bírta elviselni a felesége utasítgatásait, megalázó modorát. Nevelőapám szeretetlen anyával, magányosan nőtt fel. Édességet soha nem vettek neki, pedig jómódú parasztok voltak. Jó hangja volt, így kisiskolás korától eljárt esküvőkre énekelni. Édesanyja mindig azt mondta neki: fiam, kapsz majd süteményt a lakodalomban! (Ahová énekelni ment.)

Nevelőapám édesanyámat kínozta elsősorban. Nem akarta, hogy bárki is jöjjön hozzánk. Ha anyukám kiharcolta, hogy “de igenis jönnek a rokonok Zalából vagy Svédországból, és itt maradnak napokig”, akkor nevelőapám kiment a Keleti Pályaudvarra a padra aludni. Több napra is. Ápoló és műtős volt a szakmája. Megbecsülték, szerették a Fodor Szanatóriumban. A betegei felépülés után eljártak hozzánk takarítani, heti szinten. Hoztak neki finomságokat, sülteket és süteményeket egyaránt, egész hétre való ételt. Minket letagadott vagy albérlőnek állított be, ha mégis összefutottunk a “rajongóival”. Ha tudta, hogy jönnek, inkább elküldött minket otthonról. Édesanyám nem nagyon zavartatta magát emiatt. Szexuális kapcsolatuk valójában sosem volt. Legalább míg mi moziba mentünk, vagy a Ligetben játszottunk, más asszonyok kitakarítottak 🙂
Voltak dolgai nevelőapámnak.
De már gyermekként is az elhagyatott, szomorkás kisfiút láttam benne. Azt, aki kapaszkodik egy kis elismerésért és szeretetért, mindenkibe, szinte bárkibe.

Mindez nem jelenti, hogy a neked okozott sérülések miatt ne lehetne őt hibáztatni. Ha nagyon fáj, amit meg kellett élned a nárcisztikusod mellett, akkor ezt a cikket mindenképpen olvasd el:
Hogyan nőjünk ki egy nárcisztikust? – A nárcisztikus áldozat fájdalmának feloldása 4 lépésben 

Nárcizmus a horoszkópban

A nárcizmus esetén is a spektrumzavar különböző megnyilvánulásait más-más jellemzőkkel azonosítják. Az általam vizsgált embereknél is néhány jellegzetesség mindenhol jelen van, másoknál inkább csak az általános jellemvonások egésze hozza a nárcisztikus érzést.
Szeretném felhívni a figyelmedet arra, hogy az asztrológia nem egy pszichológiai diagnosztikai módszer! Ne tekintsd úgy az itt leírtakat, mint egy diagnózist. Ugyanakkor a horoszkóp megmutatja az egyén életútján jelentkező LEHETŐSÉGEK TÁRHÁZÁT, amit több-kevesebb önkontrollal képes uralni. HA képes uralni.

Mint Hermész Triszmegisztosztól tudjuk:

“A bölcs uralkodik a csillagok felett –
AHOGY ÖNMAGÁN uralkodik.”

Itt most a nárcizmus 6 fő formájára hozok példát. Remélem, az ő lelkiviláguk megértésével hatékonyabb segítséget lesztek képesek nyújtani szeretetteiteknek felépülésükben, viselkedésük normalizálásában, magatoknak pedig az ő elfogadásukban, saját magatokért kiállásban.

Jellegzetes a nárcisztikusok mindegyikénél, hogy a Nap-Hold-Mars ÁTFUTÓ fényszögben van egymással. Ez az átfutó fényszög akkor is igaz, ha történetesen ezek mind együtt állnak, vagy tökéletes szembenállásban vannak egymással. ( Átfutú fényszög: amikor a fényszögkapcsolat minden tagja kapcsolódik külön-külön is egymással. Ez a személyiségen belül egy KÜLÖN KIS ÁLLAMOT képez. Sokszor nem is érti az egyén, miért teszi azt, bizonyos helyzetekben, ennyire külön áll az egésztől.)
A Nap-Hold-Mars fényszögeknél a Nap, mint Férfi eszme folyamatosan hadban áll (Mars a hadisten) az egyénben élő Női eszmével. Hadat jelent ez még akkor is, ha a három bolygó közül az egyik pozitív fényszöggel kapcsolódik a másik kettővel, amik negatív fényszöget zárnak be. Tehát, ha van egy oppozíció és egy szextil közöttük, akkor is határozottan felfedezhetjük az egyénen a nárcizmus jeleit. Általánosan jellemző az is a nárcisztikus egyének mindegyikére, hogy nagyon sok érzelem (víz jelleg hangsúlyos) van bennük, ugyanakkor sok az indulat, az akarat, az ego is (tűz jelleg). Igen sokszor előfordul a nárcisztikusoknál az Oroszlán Mars, de ez jelenthet természetesen egy aktív sportolói karriert vagy nagy kreativitási vágyat is, ha a horoszkóp egyéb elemeivel harmonikus kapcsolatban áll.

A nárcizmus 6 fő változatának asztrológiai bemutatását ide kattintva olvashatod. Megismerheted a toxikus, a pszichopata, a grandiózus, az inverz, a szekáló, és a csábító fő jellemzőit, és ezen tulajdonságrendszerek horoszkópbeli megnyilvánulásait. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük