A 6 fő nárcisztikus változat a horoszkópban

A 6 fő nárcisztikus változat a horoszkóban című írást akkor van igazán értelme elolvasnod, ha az előző részét a nárcisztikus lelkivilágáról is elolvastad már itt, a linkre kattintva. 

toxikus nárcisztikus

Feszültséget, konfliktust és drámát generál mások életében. Fájdalmat és sértődést okoz. Állandó figyelmet és odaadást követel, ellenkező esetben hisztizik vagy lelkiismeretfurdalást okoz.

Toxikus példahoroszkópunkban is láthatjuk ezeket a jellegzetességeket. Nagyon sok érzelme van, amit hol elnyom, hol pedig szabadon enged. A Vénusz-Mars trigon egy Uránusz quadráttal mutatja, hogy a szexben tud(na) harmóniát megélni, ez okozza számára a boldogság érzést, ugyanakkor valami gikszer, extra igény, kisikamlás az Uránusz quadráttal mindig bejön az életébe.

A pszichopata is hozza a toxikus jellemzőket, ez már a spektrum másik fele. Pontrendszeres teszt esetén ez már a 9 feletti pontmennyiséget jelenti. Nagyszerű akar lenni, de ellenkezés esetén azonnal a direkt bántás, a másik megsemmisítése a legfőbb célja. Az már kevés neki, hogy vele foglalkozzanak. Ugyanis, akitől megkapja a neki szükséges törődést, azt halálra szekálja.

Pszichopatát szerencsére nem lehet találni minden sarkon. Így komoly fejtörést okozott, ki is lehet a legjobb példa. Tárkányi Kati volt az, aki a legjobb ötletet hozta: Nikolai és Elena Ceausescunál nem tudok jobb pszichopatákat! Mostani vezetőinkben is gondolkodtam, de egyikük sem ütötte meg ezt a mércét. Érdemes felkutatni néhány most is uralmon lévő államfő vagy miniszterelnök horoszkópját a neten. Most már képesek lesztek meglátni, hogy a horoszkóp-tulajdonosok beletartoznak-e bármelyik nárcisztikus kategóriába?

De most nézzük a modernkori Európa két legelvetemültebb elméjű emberét!

pszichopata nárcisztikus

Nikolai Oroszlán ascendenssel, VII. házas Nappal úgy érzékelte, ő maga az Urniverzum. A Vénusz-Nap-Uránusz együttállás hihetetlen sok erőt ad az önimádathoz, aminek ellenereje a Szaturnusz lehetne, de az is az ascendensen a Neptunusszal együtt állva egy torz önképet ad számára. Biztosan nagyszerű dolgokra hivatottnak érezte magát, és úgy gondolta, ő a népe megmentője. Ő SZERETTE A NÉPÉT, gondolom ezt az 5. házas Nyilas Hold és Szaturnusz trigon, Jupiter-Hold szembenállás, és ezek sárkány formában kapcsolódása a Chironnal és a Szaturnusszal – alapján. Mélyen hitt abban, hogy ő a népe gyógyírja, az ő isteni áldásával hozza el a népek barátságát, szeretett népének mások támogatását. Mélyről jövő szeretetében nem fogta fel, hogy a Mars-Plútó és sok más átfutó fényszögkapcsolataival milyen pusztítást hoz létre önmaga körül. Ha megnézitek, Nikolai horoszkópjában igen sok az átfutó fényszög! A neten 4 születési időpontot találtam, így ez a február 5-ös egy általam elfogadott és beállított horoszkóp. De ez így számomra mindent megmagyaráz.

Elenánál csak egy születési időpontot találtam, ami éppen ezzel a horoszkópábrával passzol szépen össze. Együtt voltak igazán pusztítóak. Amire Elenánál mindenképpen érdemes felfigyelni, az a horoszkóp kis területére fókuszált bolygóelhelyezkedés. Az ilyen az egyénnél mindig valami nagyon komoly probléma fennállását mutatja. Nem jelent minden esetben nárcizmust, de komoly korlátozottságot, lelki gátakat igen.
Elenánál elsősorban a horoszóp egyes elemei mutatják, hogy valami komoly baj van az önértékelésével és a világgal való kapcsolatában. A születési óra, perc nála sem közismert, de azt, hogy férje egy államfő volt, jelezheti a VII. házas nap, és az ő saját miniszterelnök-helyettesi pozícióját mutathatja a X. házas Jupiter.

pszichopata nárcisztikus
Elena Ceaucescu

Hol is a hiba?
A következő állások külön-külön nem is jelentenének problémát. De ezek így, együtt, összességében létrehoztak egy komoly, évtizedeken át tartó rémuralmat, amiben legfőbb társa a férje volt:
Plútó az ascendensen (végletekben gondolkodás)
I. házas Szaturnusz (nagy szigor önmagával)
Rák Szaturnusz szemben a Bak Nappal (kegyetlenségig eltolt szigor másokkal szemben)
Neptunusz-Vénusz szembenállás (a szeretet-szerelem téves megítélése)
Vénusz – Uránusz (női szexus kibillentsége)
Hold-Vénusz-Uránusz együttállás szemben a Neptunusszal (ha tényleg a 9. házban vannak, ez megmagyarázza, hogy hogyan hihette önmagát népe megmentő asszonyának. Ő valóban meg volt győződve arról, hogy szereti a népét, az viszontszereti, és pontosan úgy kell nekik élniük, ahogyan Elena azt helyesnek elképzeli 🙁 )

Ha egy ilyen horoszkóppal született egyén nem egy hatalmi elvű nevelést kap, hanem tényleg szeretik gyermekkorában, akkor talán nem válik pszichopatává. De kicsi az esély, hogy ilyen horoszkóppal valóban szerető környezetbe érkezhessen. Nem erre született.

Az invert vagy zárt nárcisztikus odaadónak, visszafogottnak tűnik, de csak addig, amíg elismerik figyelmességét. Ha az általa hozott áldozatért nem kapja meg az általa elvárt reakciót, látványos duzzogásba kezd.

Ez a példahoroszkópunk is jól hozza a jellegzetes nárcisztikus vonásokat. Ugyan kevesebb igazi szeretettel, de meglévő érzékenységgel, és sértődékenységi hajlammal rendelkező urat mutatok itt nektek.

invert nárcisztikus

Nap-Hold együttállás szemben az Uránusszal, Mars szextil – Uránusz trigon és Neptunusz quadrát a a Holdra és az Uránuszra. Tehát itt a nagy MEGLÉVŐ érzelmek nem látszódnak, de a Neptunusz Holddal való fényszöge behozza a nagy, mindent átható szeretetre való VÁGYAKOZÁST és annak megélési képtelenségét. Ideiglenesen el tudja játszai az érzelmeket, de tartósan és valóban megélni nem képes azt.
Itt még a szex sem tud igazi feloldozást, boldogságot hozni, mert a Vénusz és a Mars között quadrát van. Ez valójában egy átfutó quadrát a Jupiterrel és az ascendenssel kiegészülve.
Ez az úr csak keresi azt, aki mellett boldog lehet, de a szeretet megélési képtelensége, a szexben való öröm múlékonysága miatt inkább csak akadékoskodik és a másikat hibáztatja ÖNMAGÁBAN. Kifelé csak akkor mutatja elégedetlenségét, amikor az ő kedvessége nem nyer elismerést.

A grandiózus nárcisztikus mindig a központban akar lenni, és kikéri magának, ha nem szerepelhet, ha nem ő mindenkinek az egyértelmű kiindulópont.

A grandiózus nárcik nem hozzák feltétlenül ugyanazokat a jellegzetességeket, mint a toxikus és az invert, és szerencsére csak kevesen jutnak el a pszichopata szintre.

Náluk a horoszkópban mindig látszik a tűz, sokszor tüzes az ascendensük, Napjuk vagy Holdjuk, inkább mind, mint egyik sem. Jellegzetes vonás az Oroszlán vagy a Mérleg Mars. Emellett a nagy hév mellett egy erősen érzékeny oldaluk is van, mint pl. a Rák Hold, fényszögben a Neptunusszal és a Vénusszal.
Ők nagyon érzékenyek, valójában jót akarnak létrehozni. Csak éppen nem veszik észre, hogy útjuk során hány emberen gázolnak át. Tipikusan a másik szemében a szálkát is, sajátjukban a gerendát sem a megítélési módjuk. Modoruk lehengerlő, és nem érdekli őket valójában más saját maguk nagyszerűségén kívül. Sokszor látszik, hogy az óriási akaratukban akadályozottak, pl. egy Mars-Szaturnusz szembenállással. Így a nagy akarat, az érzékenység és az akadályozottság kombinációjából adódik egy lelkileg sérült ember. Egy-egy egyén lelkének sérülése éppen abban mutatkozik meg, hogy a benne lévő lendületet, hatalmas feszültséget mennyire képes irányítani, uralni, vagy éppen mennyire csúszik ez ki a kezei közül.

grandiózus nárcisztikus

Példahoroszkópunkban láthatjátok, hogy egy ragyogó elméjú emberről, egy orvosról van szó, 5-ös házas Nap-Merkúr együttállással, Szaturnusz-ascendens trigonnal tényleg nagyszerű dolgot akar hozni az általa kezelt nők életébe.
Szeretetteljes is, tényleg megéli a szeretetet a Hold-Neptunusz trigonnal. Ugyanakkor mégiscsak akadályozott a szeretet kifejezése a Bak Vénusz – Rák Hold szembenállás és az MC-re való quadrát által mutatva. Éppen a céljai érdekében nem képes harmonikus érzelmi megnyilvánulásokra. Amint valakitől akar valamit, máris kibillen, és a Vénusz-Jupiter-Uránusz-Plútó trigon lendületével hatalmas erővel tarolja le a másikat (főleg a Hold és Vénusz által jelzett élete NÓ-it), miközben a saját kicsinységére emlékezteti őt ez a mintázat (Szűz uralkodó bolygó, uralmi cserében).

A szekáló piszkál, csúfol, becsmérel, miközben igazi teljesítmény nélkül határozottan öntelt. Kint keresi mindig a hibást, valakit mindig talál is, akiről rosszakat mondhat.

szekáló nárcisztikus

Az uralkodásra való hajlam éppúgy jellemző az Oroszlánra, mint a Rákra. Szerettein, közeli hozzátartozóin mindkettő szívesen basáskodik. Az ascendensen lévő Plútó túltolja ezt az igényt, ahogy az egész személyisége is mindig egyik végletből a másikba csap. A Szekáló nárcink történetesen egy néni, akinek nem lehet egyszerű önmagával sem egy szobában létezni! A Szűz Hold a Halak Nappal, nagyon aggódó, megfelelni vágyó személyiséget ad. Ez az oppozíció szemben van/együtt áll a Merkúr, Vénusz, Szaturnusz együttállással a Kosban. A néninek MINDENRŐL van kialakult véleménye, és csak az a helyes, és ráadásul az anyaság, mint hivatás is fontos a számára a Halak Mc-jével, a Hold szembenállással. Itt is az átfutó T-quadrát bőven hoz belső feszültséget, miközben rendkívüli megfelelési vágya is van, sok érzelemmel. Ez a nehezen elviselhető Szekáló nárcisztikus néni is csak a legjobbat akarja. Ha ő került volna miniszterelnöki pozícióba, bizony ő is eljutott volna a fent említett Ceaucescu házaspár szintjére!

A csábító áldozatát bókokkal, kedvességgel halmozza el. Odaadást, szeretetet, szerelmet tettet, hogy megszerezze magának, akit vagy amit akart. Akit behálózott, már dobja is el, hiszen neki csak a hódítás miatti elégedettségérzet a szükséges.

A Csábítónk születési óráját nem ismerjük. Ennek figyelembe vétele nélkül is megláthatjuk, mennyire sok belső ellentmondással él ő. A harmónia valójában csak a szex ideje alatt működik az életében (Vénusz-Mars trigon), viszont a Lilithel való szembenállás a vadságra, önfeledtségre, megújulásra ad nagy igényt.

csábító nárcisztikus

A szex sajnos nem tud felhőtlen boldogságot nyújtani, hiszen a Mars-Nap-Merkúr-Szaturnusz T-quadrát időről időre hoz valami lefagyást, túlfeszültséget, impotenciát valamilyen rossz gondolat, egyetlen rossz szó hatására. Érzelmei sem kiegyensúlyozottak, nem csak gondolataival van baj. A Halakban a Hold erős, és jól érzi magát, de a Lilith trigon olyan, mintha egy apácából akarnánk prostit csinálni. A két női elv rendkívül ellenkezik, s ha a Lilith nem lenne a Vénusszal szemben, még talán egyeztethetőek is lehetnének egy-egy szexuális játék által… de a Mars-Uránusz-Plútó az uralkodó bolygóik által mindenképpen össze vannak kapcsolva a 3. házzal, ha nem is lenne a Mars a 3. ház csúcsán (4 fokra van a házcsúcstól), ettől függetlenül uraik, a Nap és a Merkúr együtt állnak, a fent említett T-quadrátban, ami itt is egy átfutó fényszög a Mars és Szaturnusz szembenállásával. Vagyis. Hiába van ennek az egyénnek oly sok szép érzelme. Ezeket ki tudja fejezni, de nem biztos, hogy ott és akkor, ahol kellene. Aztán meg teljes elzárkózással reagál a saját intenzív érzelmeire. A Neptunusz az 5. házban pedig figyelmeztet: ez az egyén határozottan szerelmes típus! A Lilith az 5. házban a másik vészjelző: nem a rendes lányokat szereti, hanem azokat, akik rendesen meg merik élni változatos és változékony szexuális életüket!
Itt is a nagyszámú átfutó fényszögre szeretném felhívni a figyelmeteket!

Az tényleg csak a hab a tortán, hogy az úr arca alapján valószínűsíthető, hogy Rák az ascendense. Édes kisfiús arcú fickó, akik sokan, szívesen megdédelgetnek kedves természete miatt.

Most már láthatjátok, a nárcisztikus is ember. RENGETEG ellentmondással, nagyon sok kínnal és fájdalommal.
Ha bántott, esetleg évekig kínozott, mire felfedezted, mit is tett veled, vagy észlelted, hogy teljesen lenyomott, pedig ő az, aki az igazán nyomorék lelkében… ilyenkor tudom, nagyon nehéz szeretettel, megértéssel gondolni rájuk. Még nem is kell. Az első lépés felfedezni, veled nincs semmi baj! Csak az, hogy egy nagyon durva leckét kezdtél el megtanulni.
De ha már tudod, mi is ez, itt az ideje tudatosítani a szükséges lépéseket!
A nárcisztikus áldozat fájdalmának feloldása 4 lépésben című írásomat itt találhatod.
Én magam is szívesen segítek felfedezni értékeidet, megbeszélhetjük, miért is volt éppen erre a kegyetlen leckére szükséged az önmegismerés útján.
Aztán a mélytudati terápiában, a régi okok felkutatásában és feloldásában Ara Rauch tud segíteni neked a Tengely módszerrel. Ide kattintva olvashatsz bővebben ennek működéséről.

Fontos tudnod: nem vagy egyedül!
A másik fontos: egyedül feloldani a nárcival való függőséget közelít a lehetetlen küldetéshez! Tehát kérj segítséget! Ne szégyelld azt, aki vagy, illetve azt, ahová jutottál! Mi is megéltük a nárcizmus kínzó fájdalmát. Átverekedtük magunkat rajta egy-egy segítő támogatásával.
Most mi szeretnénk NEKED segíteni. Írj bátran ezen a linken, s megbeszéljük mi is a legelső, legfontosabb tennivaló a felszabadulásod útján!

Szeretettel: Derita mNemos

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük