Lilith fényszögkapcsolatok a radix horoszkópban

Lilith fényszögkapcsolatok a belső bolygókkal

Milyen belső ösztönzésről szólnak a Lilith fényszögkapcsolatok?

A Lilith mítosz szerint ő volt az első nő Ádám mellett. Nem ÉVA!

Az első nő, aki nem hagyta magát leigázni.

Az első nő, aki öntudatos volt.

Az első nő, aki egyenrangúnak gondolta magát Ádámmal, hiszen az is volt.

Mi az oka, hogy évezredeken keresztül háttérbe szorították?
Főleg a kereszténység idejében terjedt el az asszony bűnössége. Egyszerűbb volt leigázni, elnyomni, mint meghallgatni, együttműködni vele. Ha az asszonyok akaratát is figyelembe vették volna, ki hagyta volna azt a sok keresztes háborút? Melyik anya az, aki engedte volna annyi ostoba indokkal megöletni saját gyermekét?

Így kellett egy női idea, aki engedelmes.
Egy nő, aki szolgalelkű, aki csak második.
Aki csak Ádám oldalbordája, és soha nem lehet vele egyenrangú.
Ez Éva.

Éva a mítosz szerint jóval a keresztes háborúk előtt létezett. De abban az időben volt érdeke az egyháznak őt felmagasztalni.

Lilith lett a sötét Hold. Aki hallgat az ösztöneire, aki merész, és mer, kimutatja akaratát, és nem érdekli, amit tesz, az melyik parancsolattal kerül ellentmondásba. Megteszi, amit helyesnek ÉREZ. Ettől persze a bűneink szimbólumává is vált. Pedig ő teljességgel IGAZ, hiszen a valódit éli meg. Azt, ami belőle fakad.

Éva a jólnevelt, az erőnek engedő, a szolgalelkű nő. Csak a családjának él, megérzéseit titokban használja. Őt szimbolizálja a Hold. A holdi részünknek is van ösztönélete. De azt nem bélyegzik meg. Ez a negatív/belső oldalunk, de nem lett bűnösnek nyilvánítva. Nem olyan vad, mint Lilith, hanem alkalmazkodó.

Születéskori Lilith fényszögek

A radix horszkópon belül a különböző aspektusok a különböző planéták között a személy energiadinamikájáról mondanak el nekünk dolgokat. Egyszerűen úgy foghatjuk fel ezeket a fényszögeket, hogy az egyénen belüli két különböző energia közötti párbeszédként gondolunk rájuk.

Nap

A Nap-Lilith fényszög az egészséges ego kifejlesztéséről szól. Megmutatja, milyen hatást gyakorol az a természetes vadság az egyénre, ami a testhez tartozó ösztönéletből fakad, illetve, ami körülveszi az embert.
Az ilyen fényszögekkel élő embereknek meg kell tanulniuk, hogyha ezt a vadságot megpróbálják irányítani, az csak problémákat fog szülni. Miközben, ha ezt az energiát támogatják és egy irányba koncentrálják, akkor az megtanítja nekik, hogyan működjenek ezzel együtt és váljanak egészebbé.

Hold
A Hold-Lilith fényszögek azt mutatják meg, hogy az érzelmek egy belső párbeszédben vesznek részt ezzel az irányíthatatlan természetes feminin vadsággal az emberen belül. Tehát a belső hangunk saját magával vitatkozik az érzelmei miatt. Ez, ha egyáltalán nem korlátozzuk hangulat-ingadozáshoz és rossz kedvhez vezethet. Ha viszont levezetjük ezeket az ösztönös érzéseket, akkor az emberi érzelmi lehetőségek teljes spektrumát megéljük.

Merkúr
A merkúri fényszögek esetén az elme folytat párbeszédet a belső vadsággal és ösztönökkel. Az ilyen aspektussal rendelkező embereknek hagyniuk kell, hogy az ösztöneik vezessék elméjüket, és kíváncsiságukat. Meg kell tanulniuk egy különleges és rugalmas módon használni elméjüket.

Vénusz
A Vénusz-Lilith kapcsolatok által mély és elképesztő észlelési és érzéki hatások várnak arra, aki beengedi Lilithet. Ezek a fényszögek megadják a személynek a lehetőséget, hogy a kapcsolatokat a másik által nyújtható erőforrásaival együtt értékelje. Bármilyen tökéletesnek tűnik is valaki, ha az egyén ösztönei ellenzik a vele való kapcsolatot, akkor annyiban kell hagynia! Nagyon fontos ezzel a fényszöggel, hogy megérezzük azt, milyen emberek, tevékenységek, lehetőségek és döntések a megfelelőek számunkra.

Mars
Ezek a fényszögek a tudatos akaratról és vágyakról szólnak, miközben elismerik a belső vadság létjogosultságát. A Mars önmagában meglehetősen ösztönösen viselkedik. Ezzel az aspektussal feladata az egyénnek megbizonyosodni arról, hogy nem csupán ösztönből működik, hanem  értelemmel is alá kell tudnia támasztani vágyait. Lilith a Marsnak megadja a Csináld MOST-hoz szükséges lendületet és bölcsességet egyaránt.

Jupiter
Azt látjuk meg ezeknél a kapcsolatoknál, hogyan függ össze az ösztönélet a hitélettel, reménnyel, kockázatvállalási hajlammal és az életbe vetett bizalommal. Amikor a szabadságot kell választania az embernek az önállósága megéléséért, az optimizmussal vagy pesszimizmussal is eltöltheti őt. Jupiter-Lilith kapcsolattal meg kell tanulnia az embernek, miként építheti fel önbizalmát, s hogy nem mindegy, miben hisz a tanulás folyamata alatt. Amint mernek határozott IGEN-t vagy NEM-et mondani, máris megélhetik az ilyen kapcsolattal születettek azt az erőfokozódást, amit Lilith nyújt a gyökércsakrán, az energiamezőn, a testen és lelken keresztül.

Szaturnusz
A Szaturnusz – Lilith fényszögkapcsolatok esetén az egyén érettségének és strukturált működésének Lilith kontrollálatlan és ösztönös vadságából kell tanulnia. Bármilyen merevség, rugalmatlanság vagy rendíthetetlenség, ami nem az egyén legmagasabb megnyilvánulási formáját szolgálja, azt újra kell formálni, hogy elnyerhesse Lilith természetes bölcsességét. Ennél az aspektusnál Lilith is tanul Szaturnusztól, hogy a strukturáltság és az előre kidolgozott lépések is szolgálhatják Lilith céljait is.

A külső planéták és a sarkalatos pontok Lilith-el való kapcsolatát a következő cikkben olvashatjátok.

Asztrológiai témájú cikkeket találtok még ebben a rovatunkban a linkre kattintva. 

Szeretettel: Derita mNemos


egyéni horoszkóp elezmés

párkap-csolati elemzés

anyagi helyzet, siker

gyerek életfeladat elemzés

SNI gyermek lehetőségek
BABAVÁRÓ, babatervező elemzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük