Időjárás előrejelzés asztrológiai alapokon – Kos 0 2020-ban

Az asztrológia és az időjárás összefüggései, az elemek, planéták és a Kos 0

Az asztrológia az a szimbólumrendszer, ami által a világ minden egyes jelensége leírható. Ha pedig le tudjuk írni, képesek vagyunk felfogni lényegi mondanivalóját. Az általa “lejött” infók megmutatják, nem egyszerű bábok vagyunk a nagy rendszerben, hanem mindegyikünk egy nagyon pontos rendszer elhanyagolhatatlanul fontos része. 

Az időjárás és annak változásai is egy igen összetett rendszer részei. Ebbe a rendszerbe éppúgy beleszólnak a földi mikrokozmosz részei, mint a naprendszerünk és az azon túl nyúló világűr, számunkra még kevéssé felfogható összefüggései is. 

A HOROSZKÓP NEM VÁLTOZTATJA MEG AZ IDŐJÁRÁST. AZ CSUPÁN JELZI ANNAK TENDENCIÁIT. A HOROSZKÓP NEM VÁLTOZTATJA MEG A VILÁGUNK FIZIKAI JELLEMZŐIT SEM. 

A LEÍRTAKAT MINDIG A SZOKOTT IDŐJÁRÁSHOZ KÉPEST ÉRTELMEZZÉTEK! TEHÁT, HA AZT ÍROM, HOGY SOKKAL TÖBB LEHET A NAPSÜTÉS, AKKOR AZ AZ ADOTT TERÜLET ÁTLAGOS ÉVI NAPSÜTÉSES NAPJAINAK SZÁMÁNAK VISZONYLATÁBAN ÉRTENDŐ!

Asztrológiai alapok

Földrajzi hely és Kos 0

Az időjárás-előrejelzés esetén is ugyanúgy kell alkalmaznunk az asztrológiai alapokat, mint egy normál radix horoszkóp esetén. Itt is mindig EGY ADOTT HELYRE állítjuk be a születési időpontot. A különbség csak annyi, hogy a születési időpont az a hely alapján a Nap Kos 0.00.00 fokra lépése lesz. 

Tehát, ha Magyarország időjárására vagyunk kíváncsiak, akkor Budapestnél keressük ki azt az időpillanatot, amikor a Nap a Kos 0 fokára lép. Ha New York időjárását kívánjuk megtudni, akkor annak koordinátáira állítva kell kikeresnünk a Kos 0 pillanatát.

Az ascendens és az elemi felosztás ill. a bolygók jelentősége

Amiként egy radix horoszkóp esetén, hasonlóan kell elkezdenünk az időjárási horoszkóp elemzésének is nekiállni. Az aszcendens, és az elemi felosztás ismerete elengedhetetlen. Ami az egyén horoszkópjában az elemi felosztás szerint a rejtett aszcendens által egy alaphangulatot mutat meg az egyénről, itt az egész vizsgált időszak időjárási alaphangulatát fogja jelenteni. A rejtett aszcendens kielemzéséről ebben a videóban beszélek. Az időjárás esetében csak a bolygók táblázatát értékeljük ki, a házakra nem lesz szükségünk (csak a felsőt).

https://youtu.be/tMMmt_LEFqQ

Időjárás-előrejelzés esetén nem szükséges Morin 10 pontján végigmenni. Általában a főbb tendenciákat remekül megmutatja

 • az ascendens jele,
 • a planéták elemi felosztás szerinti hangsúlyossága, illetve
 • az I. házban lévő bolygók, és
 • az ascendensre vagy az I. ház bolygóira vetett egyéb bolygóktól származó fényszögek.

Mindezeknél az adott jelölő elemi jellemzői és minősége mutatja meg, mire számíthatunk. 

A bolygók elemi felosztása az időjárás-előrejelzés és a Kos 0 viszonylatában

asztrológiai elemek
Fotó: Pinterest

Az asztrológiában használatos analógiás gondolkozás lényegét, és a bolygók analógiáit ide kattintva olvashatod el. 

Fotó: Pinterest

Én itt csak az időjárásra vonatkoztatható jellemzőket szeretném kiemelni:

 • A TŰZ mindig melegít és elősegíti a felszálló légáramlatokat, és a DÉLI égtáj
 • a FÖLD kiegyensúlyozza a viszonyokat vagy hűt, lassít, és a KELETI égtáj
 • a LEVEGŐ labilissá teszi a helyzetet és szelet hoz, felgyorsít illetve a  NYUGATI égtáj
 • míg a VÍZ hűsít, párásít, dunsztosít és az ÉSZAKI égtáj tartozik hozzá. 

kardinális

Kardinális

Aktív, erőteljes behatás, erőteljes fronthatás, ami néhány napra határozza meg az időjárásunkat. Tüzes energia, határozottan érzékelhető változásokkal.

Szilárd

Enyhe, alig észrevehető változás, ami hosszútávon lesz jellemző az adott területen. Inkább kiegyensúlyozó, Föld erővel.

Változó

Könnyed, változékony, labilis helyzet, egy átmenő front, ami néhány órás változásokat hoz egymás után. Levegő jellegű, vagyis széllel jön a változás.

A fényszögek és az időjárás változásai

Igazán nagy jelentősége az időjárás esetén az ascendensre és az I. ház bolygóira vetülő fényszögeknek, illetve az egyes házban álló bolygóknak van. A más házakban/jelekben álló bolygók inkább azt mutatják meg, hogy ők maguk mely területen milyen irányú enyhítést vagy erősítést tudnak eszközölni az ascendensre jellemzőhöz képest.

Fontos lehet még (bár ezeket nem vizsgáltam), az ascendensen 1 fokon belül lévő állócsillagok hatása. (Ezeket telefon marketinges hideghívásoknál teszteltem. Nem is érdemes máskor telefonálni, csak jó állócsillag-hatások esetén!) 

Gondoljuk át együtt, az egyes fényszögek jelentését az időjárás szempontjából is. A hatókörök attól függenek, milyen időtávra nézzük az előrejelzést. Egy mai időjárásnál nagyobb hatókör érvényesül, mint egy éves előrejelzésnél, a Kos 0-ra felállított horoszkópban. Hasonló jellegű planéták erősítik, ellentétesek zavarják egymást, de ki is egyenlíthetik egymás hatását.

 • együttállás (0 fok): együttes hatás, kettős front
 • semisextil (30 fok):  változékonyságot hoz, inkább kiegyenlítő, pozitív, melegfronti hatással 
 • semiquatrat (45 fok): változékonyság, inkább tovább rontja a helyzetet, labilisabbá tesz. Hidegfronti hatás.
 • sextil (60 fok): a melegfronti hatás győz, elősegíti a napsütést, kiegyensúlyozott időjárást mutat
 • quadrat (90) fok: a viharok masszív hidegfrontnak köszönhetőek. Feszültséget, elektromossággal telt levegőt, hidegfrontos fejfájást hoz magával. 
 • trigon (120 fok): derült idő, sok napsütés, kiegyensúlyozott időjárás és felszabadult, vidám emberek.
 • oppizíció (180 fok): két határozottan elkülönülő időjárási esemény egyidejű jelenlétét mutatja. Ezek irányuktól és jellegüktől függően hozhatnak gyönyörű gomolyfelhőket, majd szép nyári viharokat, vagy hóesést és hatalmas szélviharokat is.

A 2020-ban várható időjárást a következő cikkben mutatom meg Nektek. Egyelőre annyit elárulok, hogy érdemes megjavíttatni a tetőket, és jó esőálló ruhákat beszerezni.

A 2020-as év elejére, a Kos 0-ig terjedő időszakra az előrejelzést itt olvashatjátok.

Az előző évek archivált adatait innen letölthetitek az AMSZ.hu oldaláról.

Kérdéseiteket feltehetitek személyes profilomon, vagy itt a cikk alatt is.

Köszönöm: Derita mNemos

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük