A bolygók növényei, ízei, illatai 2. rész – Vénusz, Mars, Jupiter, Szaturnusz, Uránusz, Neptunusz és Plútó

Aki asztrológiával foglalkozik, elkezdi egy nagyon más módon szemlélni a világot. Felfedezi, hogy minden körülöttünk valamilyen planéta analógiájához tartozik. Ezek az analógiák bizonyos esetekben felcserélhetőek, így a bolygók növényei esetében is, ami nagyon hasznos tud lenni, ha úgy döntünk, kezünkbe vesszük a sorsunk irányítását. Így például egy betegség alkalmával könnyen kiválaszthatjuk a megfelelő gyógynövényt. A hasonló a hasonlót gyógyítja elv alapján egy női területen lévő betegséghez egy vénuszi növényt kell kiválasztani. Aki jobban el akar mélyedni ebben a tudományban, a legjobb, ha a saját horoszkópjában megnézi az adott terület szimbolikáját, és ennek ismeretében a segíteni képes növényt fogja tudni kiválasztani.

Vegyük alapul azt, hogy valakinek mondjuk Vénusz – Mars quadrátja van. Ebben az esetben helytelen lenne egy női problémára egy vénusz-marsi növényt választani. Olyan kell, ami adott horoszkópban támogatja a Vénuszt. Ha, ennek a Vénusznak az ura mondjuk a Jupiter, ami jó fényszöget vet a 6-os házra és/vagy a Vénuszra, akkor egyértelműen egy Vénusz – Jupiter növény lesz az ideális segítség a női problémára. Ilyet jó eséllyel a pozsgások között találhatunk, de figyeljünk, ne legyen tüskés. Tehát az Aloe nem tüskés változata például jó választás lehet, de a medveszőlő és a szagosmüge is Vénusz-Jupiter növény.

A növényeket besorolhatjuk kinézetük, és hatásuk alapján is az analógiás láncba. Általában a színe, formája, felületének simasága nagy segítséget nyújt a kevésbé hozzáértőknek is a hatás meghatározásában. Vagyis ránézésre jónak tűnik egy növény, akkor a guglin kikeressük hatását, és nagy valószínűséggel a megfelelő növényt sikerül kiválasztanunk.
Természetesen mindig figyeljünk az adagolásra! Ne használjunk mérgező fehérjéket tartalmazó növényeket alapos ismeret nélkül! Arra is ügyeljünk, hogy ami kis adagban gyógyszer, nagy adagban méreg lehet! Tehát a kevésbé biztonságos növények esetében keressünk inkább fel egy szakembert!

A Nap, Hold, Merkúr növényeinek leírását az első részben találhatod, ide kattintva.

A bolygók növényei, illatai és ízei részletes leírása

Vénusz

Illata: virágillatok, intenzíven illatos gyümölcsök, mint az eper, málna
Íze: a kellemes, édes ízek vagy a zsír és az olaj is
Növényei: mint a fentebbi gyümölcsök, de ide tartozik a ribizli is (ami azért igazán cukrozva finom), a cseresznye, meggy is vénuszi
Gyógynövényei: cickafark, százszorszép, bazsarózsa

Mars

Illata: nagyon erős, általában maró hatású vegyianyagok, úgy mint a sósav, salétromsav, terpentin; vagy a szúrós illatú fűszerek, amitől tüsszögni kell, bors és fokhagyma
Íze: erős, csípős, maró ízek, mint a bors és fokhagyma, vöröshagyma
Növényei: a fentebb említett zöldségek, fűszernövények, vagy a szúrós borítású gyümölcsök: egres, gesztenye, de ide tartozik sokak kedvence, a rózsa is.
Gyógynövényei: bazsalikom, csikorkafű, csipkerózsa, homoki gyopár, komló

Szaturnusz

Illata: fanyar, enyhén savanykás vagy kesernyés illatok, mint az égő fa, vagy az ásott föld illata, erdő/ fenyőerdő illata, dohos pince
Íze: kesernyés ízek, a kávé/kakaó cukor nélkül vagy a gyógyszerek
Növénye: burgonya, gumós növények, mint a retek
Gyógynövényei: borostyán, szeder, fekete retek, feketenadálytő

Uránusz

Illata: villámcsapás, ózondúsnak érzett levegő, fénymásológép illata, szolárium, ívhegesztés, elektromos kisülések égett illata
Íze: az elem íze, nagyon erős fűszerek, intenzív illatú füstölők
Növényei: világító szobanövények (magyar találmány) flAVATAR, ill. a Solar Plant

Neptunusz

Illata: széndioxid, kloroform, maró illatú gombák, benzin, éter
Íze: a gyógyszerek keserűsége, mérgek
Növénye/gyógynövénye: kannabisz (mariuána), tengeri/vízi növények, hínár

Plútó

Illata: erjedő, rothadó szagok, avarszagú gombák
Íze: Camembert sajt, Rockfort és a márvány sajt
Növénye/gyógynövénye: orvosi macskagyökér (valeriana), anyarozs (LSD), mák (morfium, kodein, heroin), ayahuasca (DMT)

Kérlek, az itt felsorolt infókat mindig óvatosan kezeld. A Ne árts! szabályát minden esetben tartsd szem előtt! Inkább keress meg, beszéljünk róla, hogy mit milyen esetben, milyen módon szeretnél alkalmazni. Írhatsz nekem a Facebookon a Derita mNemos profilomon vagy oldalamon is. 

Sok szeretettel: Derita mNemos

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük