A bolygók ízei és illatai, a hozzájuk tartozó növények analógiái

Az analógiás gondokozás lényege, hogy egy-egy szimbólum köré csoportosítva igyekszünk megérteni a világ működését. A logikus gondokozás esetében az ok-okozati összefüggéseket vizsgáljuk, ezek egyfajta egymásutániságot mutatnak az időbeli megjelenésükkel, így függenek össze. A dolgok analógiái esetében az az érdekes, hogy pl. egy Nap-szerű helyzet Nap-szerű eseményeket vonz, illetve életének megoldási kulcsai is túlnyomórész Nap-szerűek lesznek. Tehát a szimbólumok analógiáinak ismerete azért nagyon hasznos, mert egy egészen új szempontból ránézve az eseményekre, helyzetekre könnyebben megérthetjük, hogy mikor miért mi ér el bennünket. Könnyebben ki is találhatjuk, mi lehet abból a helyzetből a számunkra leginkább üdvözítő kiút.

Nézzük most a 2021-es év szempontjából aktuális helyzetet. Az éveket mindig a káldeusi asztrológiás számítással kell meghatározni, szívesen ajánlom figyelmetekbe Kalo Jenő mesterem videóját a témában, amiből megérthetitek a kiszámítás értelmét és módját ide kattintva.

Tehát, ez az év a Nap ciklusában egy szaturnuszi év, így nagy szerepet kap a saját horoszkópunkban lévő Nap és Szaturnusz helyzete, azok állása, és az ezek által nyújtott lehetőségek. Ezen túlmenően, a Nap-szerű és a Szaturnusz-jellegű viselkedési módok, és ezek pozitív oldalát előtérbe helyezve sikeresebbé válhatunk a mindennapjainkban.

Hogy is jönnek ide az ízek és az illatok analógiái?

Az illatokról tudhatjuk, hogy az agykérgünket elérve azonnal kifejtik hatásukat. Hatásukat nem lehet kivédeni, manipulálják az életműködést, viselkedést, közérzetet, a mindennapjaink szerves részét képezik, érzelmeket és emlékeket hívnak elő. A szagingerek erős érzelmi reakciót váltanak ki az emberekből. Martin Lindstrom tudományos kutatása szerint érzelmeink 75%-át az illatok befolyásolják. Az illatok sokkal jobban befolyásolják az életvitelünket, mint annak tudatában lennénk. Tesztekkel kimutatták, hogy akár 40%-kal is javulhat az emberek hangulata, ha egy számukra kellemes illatot éreznek, főleg akkor, ha az illat egy boldog és kedves emlék felidézését váltja ki.

Ugyanakkor, ha valaminek kellementen az illata, képtelenek vagyunk belekóstólni. Ha egy kellemetlen szagú ember van a közelünkben, jóval nehezebb az ő egész személyének elfogadása, mintha kellemes illata lenne.

Az ízek meghatározzák boldogságszintünket. Ha sokáig nem tudunk “egy jót enni”, akkor az jelzi, tartósan rossz a lelki állapotunk, és nem az ételellel volt az igazi baj. A jóízűen fogyasztott étel mindig kellemes illatélménnyel, és szépségével, ízével együtt fokozza a jóllétünket, erővel tölt el, segíti az együttlét megélését.

Vagyis igen nagy jelentősége van, hogy egy-egy alkalomra a megfelelő analógiájú illatot, ízt válasszuk.

Ha például el akarjuk adni lakásunkat, sokkal könnyebben fog a vevő ráálni az üzletre, ha Nap, Merkúr és vagy Vénusz illatokkal fogadjuk. Nem, nem a frissen főzött pörkölt fogja ott marasztalni…
Más jellegű üzleti tárgyalás esetén is sikeresebbé válunk, ha a Nap erejét hívjuk segítségül.
Egy romantikus találkozót viszont a Vénusz és a Mars illata tudja kívánságaink szerint alakítani.

A lehetőségek száma végtelen:
Ha végiggondolod, számodra egy-egy alkalommal mi is a valódi cél, máris kiválaszthatod az ahhoz tartozó ízt vagy illatot, s kedved szerint befolyásolhatod általa a partnered hangulatát. Természetesen ez nem jelent garanciát a sikerre, de érdemes ezt a tudattalanul befolyásoló lehetőséget a saját oldaladra állítani…

A bolygók általános analógiái ezen az oldalon találhatóak, amit ide kattintva érsz el.
Az illatok és ízek és néhány fontosabb növényük felsorolását itt olvashatod. 

A bolygók ízei, illatai és növényei

NAP

Illata:

a napsütésben száradt ruha illata, a napozás utáni bőr tisztaság-illata. Mindig ragyogó, picit szúrós, friss.

Íze:

aranyosan édeskés és kicsit savanykás, enyhén sós, mint a zamatos narancs és mandarin.

Növényei:

a nagy napigényú, sárga vagy ragyogó színű növények

citrusfélék, barack, mandula, búza, szőlő

Gyógynövényei:

fagyöngy, orvosi székfű (kamilla), sáfrány, angelika, kankalin, napraforgó

HOLD

Illata:

tavaszi erdő eső után, a tenger felől fújó szél illata, a nádas kipárolgása, gőzős, vízszagú fürdőszoba

Íze: természetes forrásvíz (pl. Lajos-forrás)

Növényei:

árnyat kedvelő, éjjel nyíl növények

uborka, káposzta, tök, dinnye, cukkini, pattiszon, mák, burgonya

általában vékonyka futónövények illetve a nagy nedvességtartalmúak. pl. a szőlő Nap és Hold növény a magas víztartalma és napfényigénye miatt.

Gyógynövényei:

fűzfa, tyúkhúr, fagyal, fagyöngy, kálmos, fehérüröm, liliom

MERKÚR

Illata:

piaci keveredett illatok, METRO-szag, az országút változó illata, könnyed illékony illatok, amit a szél hoz…

Íze:

savanyúság enyhén fúszerezve, az ételt kiegészítő dolgok változatos ízei, amik összefogják, kapcsolatba hozzák a különböző élelmiszereket egységes étellé

Növényei:

petrezselyem, kapor, egyéb, szeldelt levelű fűszernövények

Gyógynövényei:

erdei pajzsika, veronica officialis, fekete üröm, ördögharaptafű

Itt találhatod a folytatást: a Vénusz, Mars, Jupiter, Szaturnusz, Uránusz, Neptunusz és Plútó ízével, illatával és növényeivel ide kattintva ismerkedhetsz meg.

Látogass vissza egy pár nap múlva!

Szeretettel: Derita mNemos

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük