Kígyótartó zodiákus

A Kígyótartó horoszkóp jellemzői – mit jelent az életedben?

A Kígyótartó horoszkóp jellemzői
– amit jelent ez az asztrológiai jel a mindennapok szintjén

Egy kis asztrológiai háttérkép

Az állatöv 12 egyenlő részre felosztott szimbólumból áll. Ennek alkotóelemeit már 2800 évvel ezelőtt Babilonban is feljegyezték. Működik úgy, ahogy van. Mondom én ezt olyan asztrológusként, aki 37 éve tanulmányozom az asztrológia működését. Elsősorban a Placidus házrendszer győzött meg, de ez igazából egy képlékenyebb dolog. Ami viszont biztos,

hogy nem keverném össze a Kost a Bikával, és teljesen határozottan állítom, hogy a többi, egymás mellett álló csillagjegy is éppen ott van jól, ahol van, azzal a tulajdonságrendszerrel, amivel évezredek óta tudhatjuk.

A görög asztrológiában használnak más zodiákus határokat, illetve a NASA 2011-ben útjára bocsátott egy kísérletet, ami valójában egy HOAX volt, de mivel “megbízható forrás” tiniknek szóló vicce volt, komolyan vették. Ebből elindult útjára egy kavarodás, ami ismét az asztrológia hitelességének lerombolására adott lehetőséget azoknak, akik egy percet sem voltak hajlandóak ennek a tudománynak a megértésére áldozni.

Hol is a helye akkor a Kígyótartó zodiákusjelnek?

Ha minden a helyén van, joggal kérdezheted, hova akarom bepasszírozni a 13. zodiákusjelet?
A központi csillagunk, a Nap az ekliptikán kering. A naprendszer bolygói is néhány fok eltéréssel ezen a síkon járják égi útjukat.
A Nap 13 csillagképen halad át égi útja során. Ennek része a Kígyótartó csillagkép is. Csakhogy a Skorpió egy váltóként üzemel. Van, akit feljebb enged, s van, akinek az alsó pálya marad. Ide tartozik az emberiség túlnyomó része, ezért is nem kapott eddig szerepet a nyugati asztrológiában. Még nem voltunk rá kellőképpen érettek, hogy megértsük üzenetét. Eredetéről itt olvashatsz infókat. (link)
Tehát, a Kígyótartó helye a Skorpió 17 fokától a Nyilas 19 fokáig terjedő szakaszon van a zodiákuson. Ettől még ugyanott van a Skorpió és Nyilas is, mint eddig, csak egy magasabb szintű értelmezést is megengedhetünk magunknak. Egy példahoroszkópban hamarosan megmutatom, hogyan működik ez.

A Kígyótartó alap jellemzői

A Skorpió Hold, Rák Mars és Vízöntő Jupiter pozitív tulajdonságait egyesíti, a föld jelben lévő Nap, Merkúr, Vénusz energiáival a Vízöntőben lévő Szaturnusz erejével. Ráadásul mindezt fűszerezi egy jó adag Nap-Uránusz együttállás-fíling.
Elemileg meglehetősen kiegyensúlyozott, inkább a levegő emelkedik ki, de az is csak minimális mértékben. Kardinális és szilárd egyidejűleg, és a polaritása egészen enyhén yang jellegű.

Mit is jelent ez?

A mélyben gyökerező, kitartó és rendíthetelten szeretet a fő mozgatórugója a Kígyótartó zodiákusjelnek. Akaratát a családja/ közössége igényei szerint, elfogadóan, szeretettel érvényesíti, ugyanakkor teszi ezt egyeztetve az Univerzális igényekkel és lehetőségekkel is. Elfogadása ugyanis abban gyökerezik, hogy tudja, minden úgy van rendben a világban, ahogyan VAN. Tisztában van vele, hogy ezek a keretek tágíthatóak. Szívesen újít, fedez fel új utakat. Kíváncsi, szívesen kiterjeszti lehetőségei határát. Kutató elméje a régi alapokra építve hoz létre egészen más oldalról megközelítve találmányokat.

A kapcsolatairól, szerelmi életéről a kép után olvashatsz!

Szeret és akar is tenni a világért. A világbéke, egymás iránti szeretet és tisztelet megélője és hirdetője. Mindenki lelki fájdalámát képes átérezni, rendkívülien empatikus. Akin tud, segít. Megmutatja az embereknek, mennyire értékesek, és mennyire nélkülözhetetlenek az Univerzum fogaskerekeinek működéséhez.

Érzelmei határtalanok. Mindenkit keblére tudna ölelni, szereti a világot, szerelmes a szerelembe, rendszerint a föld fölött jár néhány centivel. Tudatosan figyelnie kell arra, hogy ezt a boldog állapotot fenn tudja tartani.
Ugyanakkor, mivel együtt érez mindenkivel, fáj neki a világ fájdalma. Megnemértettség esetén indulatkezelési gondjai lehetnek, ami elsősorban végletes kommunikációban nyilvánul meg.

Az anyagot megnemesíti, az EMBER szolgálatába állítja. Otthont ad neki, vagy biztonságával, testi épségével foglalkozik. Minden esetben szépségre, harmóniára törekszik, így a belsőépítészet éppúgy lehet érdeklődésének középpontjában vagy foglalkozása is, mint a megsérült emberek plasztikai műtéte vagy egy erőszakmentes biztonsági eljárás kifejlesztése, és fontos számára a tömegek egészséges élelmiszerrel ellátása is.

A Kígyótartó párkapcsolata és családi élete

Párkapcsolatában kiegyenlítődésre, harmóniára törekszik. A testi örömöket szívesen, ösztönösen éli meg. Nem zárkózik el az extra ötletektől. Jelszava itt: mindent szabad, ami másnak nem árt! Ennek ellenére alapvetően hűséges, ugyanakkor a párjával megegyezés esetén nyitott kapcsolatban is szívesen él.
Különösen fontos, hogy partnerével őszinte kommunikációt alakítson ki. Képes megérezni számos dolgot párjával kapcsolatban, hiszen remek pszichés képességei vannak. Így a bizalmatlanság elkerülése érdekében jobb, ha az apróbb változásokat, kétségeket vagy örömöket is megosztják egymással.

Kiváló gyógyító képessége van. Rendszerint karmikus feladata is mások szolgálata, egészségének javítása, öröklött minták feltárása általi gyógyítás (családállító, genetikus vagy akár asztrológus). Képes és feladata is a múlt tanulságait leszűrni, akár elmúlt generációk (meghalt tudósok vagy letűnt civilizációk) tudásait felhasználva is. Fel tudja kutatni az elfeledett tudást is, vagy egyszerűen csak az eszébe jut, mire mi a megoldás.

Egyéni célajiért nehezen küzd. Nem is érez rá igazán motivációt. Így sosem önző, mindig másokért él.

Sokszor családja nagy terheket cipel, szülő, nagyszülő korai elvesztése vagy üldöztetés, kirekesztés miatt benne van egy állandó magányosság-érzet. Attól is magányosnak érezheti magát, hogy mindig, mindenhonnan kilóg. Nehéz megtalálnia azt a társaságot, ahol igazán otthon érezheti magát. Ez általában valamilyen gyógyító vagy spirituális kör lehet, ahol az átlagnál nagyobb az egyének bölcsessége.

A Kígyótartó negatív aspektusai

Beleragadhat régi kerékvágásokba. Nehezen változtat, nem tudja átgondolni az egyes varinásokat, így inkább marad a régi, rossz, de biztonságos helyzetben, ami aztán érzelmileg felőrli, pszichés betegségeket okozva.

Érzelmileg labilis lehet, főleg, ha megnemértést, gyenge empátiát érzékel szorult helyzetben lévőkkel kapcsolatban. Ez akár fizikai rombolásig is fokozódhat benne, ekkor nem nézi, kit vagy mit rombol le dühében. Csak a gonosztól való megszabadulás tölti el elméjét, mindent elkövet, hogy elpusztítsa az érzéketlen útjában álló embert.

Származása, családi háttere megakadályozhatja vagy nagymértékben gátolhatja céljai elérésében, vagy az előre jutásban. Párkapcsolati kudarcaiért is szüleit, származását hibáztatja.
Bizalmatlansága anyagi veszteségeket vagy a várható nyereség elmaradását okozhatja. Amíg nem jut el (nem nyitott) valamilyen mélytudati terápiára, addig ki kell alakítania magában egy rendszert, ami alapján bizalmat szavaz valakinek. Ez azért meg is kell élni!!! A másikba vetett folyamatos kételkedés legalább olyan káros, mint a hiszékenység.
Érdemes tudni, hogy az alapvetően benne lévő nagy világszeretet és elfogadás ellenére sosem hiszékeny. Ahol kételkedik, ott ősei negatív tapasztalatait érzi, vagy emlékszik a másik előző életbeli helytelen, becsapó viselkedésére. Ezek feloldására mindig hasznos egy őszinte beszélgetés, vagy ahol ez nem lehetséges, ott érdemes terápiás ülésen feltárni a valódi hátteret, mielőtt az ártaltant megvádolná.

A Kígyótartó zodiákusjel információit létbehívta: Derita mNemos Hermész Triszmagisztossal folytatott közös utazás során. Erről részletes beszámolót a MI magazin oldalán olvashatsz. Megjelenés után itt is belinkelem.

Hamarosan közzéteszek egy olyan elemzést, ahol az eddigi “normál” elemzéshez képes megmutatom, milyen, ha az illetőnek érdemes kiegészíteni azt a  Kígyótartó horoszkóp jelentésével is. 

Bármilyen kérdéssel kereshettek bátran asztrológusok vagy egyéb érdeklődők is!

Sok szeretettel: Derita mNemos

 

További, asztrológia témájú írásaimat az Asztrológia rovatban olvashatod.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük