Harcművészek – irányzathűség vagy Freestyle?

Harcművészek, irányzatok dióhéjban:

Mi is a különbség a Freestyle és az irányzathűség között?

A Freestyle több valós irányzatból összeszedett technikák változatosan felhasznált gyűjteménye. Az Irányzathűség-pártiak, viszont csak a saját iskoláikat, saját technikáikat ismerik el, vagy csak azt ismerik el, amikor valaki egy másik fajta, szintén irányzathű iskolában tanul és szerez fokozatokat, vagy öveket, rangokat és így tovább. (Tisztelet a kivételnek)

Ez a látásmód helytelen. A helyes felfogás, hogy az irányzathű tanítványok s majdan mesterek, maguk döntöttek úgy, hogy csatlakoznak és képeztetik magukat Egyetlen irányzat alatt. Így annak minden előnyével és korlátaival szembesülnek. Joguk nincs lenézni azokat, akik viszont úgy döntenek, hogy nem kötik le magukat egyetlen stílusnál, nem kívánnak egy irányzatnál egyetlen stílusban mesterek lenni, vagy rangokat elérni, hanem csak saját örömükre, a mozgásművészet széles spektrumát élvezve szabadon gyakorolnak és fejlesztik tökélyre tudásukat kemény munkával. Ha kedvükben áll ők is a Freestyle követők is taníthatnak és jelentős tudású mesterek lehetnek abban amit csinálnak. Azonban ha valaki tanítványokat halmoz, akár irányzathű az illető, akár Freestyle követő, ott már valami félresiklott az alázatban és az egész harcművészeti pályafutásában.

Amit most beidézek ide az egy olyan hiteles WING CSUN irányzatnak az első formagyakorlata. ami nagyon különleges. Ez önmagában már végrehajthatatlan a chi érzet kialakultsága nélkül. Figyeljük meg, hogy lehetetlen elvégezni ezt a formagyakorlatot a chi uralása nélkül. S ez csak az első forma, már rögtön úgy kezdődik az egész rendszer hogy belahalsz azaz mester szint. Íme a mester szintű kezdő Siu Nim Tau forma a Mai Gei Wong irányzatban. Ide kattintva nézheted meg.

Mai Gei Wong Wing Csun Chi érzet orientát útja

Akit érint: Vadzsra Vidarana Meghatalmazás a Szakjásoknál: Turbó karma tisztító visvavadzsra kettős jogart tartó Vadzsraszattva. Szenge tanácsa hozzá: Beavatásokat nem gyűjtögetni kell, hanem ha megkaptad akkor gyakorolni azt az egyet! Így jól válaszd ki intuitív hangodból (ne mások tanácsára) milyen aspektusra is van szükséged (azaz amit végezni is fogsz), mert felesleges gyűjtögetni a kis hátitáskádba több ezer meghatalmazást  Jó gyakorlást!

Szenge

Ez is érdekelhet:

Szenge által ajánlott zenék

Rezgésszint – emelés a mindennapokban

Önmagunk szeretete és ennek hatása szexuális kapcsolatunkra

Az élet élvezetére való tudatos törekvés

Öröklött családi minták , és amit kezdhetünk velük

Traumaismétlés az unokában, kicsit más formában, mint az eredeti

A hiba a múltból érkezik – mindenki magát keresi

Apám-anyám engejd szeretni – az Öidipusz és az Elektra komplexus

Emberlelkek

Mindenki mélyedjen el a saját hitében, mert ott a megváltás

Illúzió vagy valóság – ki dönti el, melyik az igaz?


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.