Az igazi sámán tevékenysége hasonló a bűvészéhez

Mi is a sámán dolga?

A sámán kicsit olyan mint a bűvész. Elviszi az emberek elméjét a hétköznapok lehetetlenségéből, a csodák fantasy birodalmába, ahol minden lehetséges. Mindez a performansz pusztán szemfényvesztés és illúzió, mégis a manilai pszísebész gyógyítókéhoz hasonlóan a tibeti lhapa sámán is meggyőzően hat az emberek elméjére (elhiteti, hogy kiszívta a betegséget és az materializálódott egy kis anyag formájában) és azok meggyógyulhatnak ettől. Varázslat, mert amikor képes valaki az emberek tudatára hatni, akkor az adott illetőben megindul a placébo és megteremti a megfelelő hatást.

A videó alatt olvashatsz tapasztalatokat, részletesebb magyarázatot a jelenséghez!

Harangozó Viktor Ha valaki saját szemével látja, hogy a veseköve kijött, akkor ez elég ahhoz, hogy a vesekövet eltávolítottnak érezze. Ez az érzés erősség elég ahhoz, hogy a vesekő eltűnjön a veséjéből. Az emberi hit ereje elég ahhoz, hogy átalakuljon bármi.

Veres Andi Ha már a hit hegyeket mozgat, mit neki egy parányi vesekő…🙂

Wittmann Nándor Zsolt Viki! Az egész egy nagy illúzió…miért spirázod, ennyire túl??! A “Májá” veszélyes barát is tud lenni…
Nikolett Nagy Én gyerekkoromból emlékszek arra,hogy röppenek. átvarázsolódtam és repülve utaztam. Hiszek es tudom: Az ember képes sok mindenre. Tilos degradáló képzeteket csinálni és szabad kipróbálni magad! A hitem nélkül flegma ostoba üres szarkasztikus tucatember volnék.
Aurélia Berényi És vajon tudta előre, hogy vesekővel jön az ember? Ott rejtegeti valamelyik szivárványszínű zsebében a random vagy az összes lehetséges emberi testi nyavalyákat, ha valaki bemegy hozzá, akkor egy előtte átfújt csőbe hirtelen becsempésszen veseköveket, miegymást? Azt mondja a riporter, Moszkvában bevizsgáltatta és tényleg vesekő. Vagy hozzá csak vesekövesek mennek? Én csak kérdezek…
Harangozó Viktor Mindez része a nagy illúziónak. A trükk ugyanaz mint a manilai csodadoktoroknál, vagy bármilyen más bűvésznél. Logikusan is végig lehet amúgy gondolni, hogyha valaki a fentebbi videon látottak valódiságát vélné felfedezni, mert megtéveszti a maya fátyol. A logika nagyon fontos ebben az esetben: Ez az ember meghalt, mármint a sámán, már nem él. Ha ilyen képesség birtokában lenne, saját életerejét is fel tudta volna spanolni, hogy minél tovább tehesse munkáját a betegekért. Egyébként Vangcsuk láma nagy példaképem is mint lhapa. Az a csavart kecske vagy jakszarv ami a kezében van a Lhapának, olyan mint a manilai gyógyítóknak a sebtisztító ruhaszövet vagy vatták. Jól el tudja takarni azt, amit el szeretne takartatni a performansz végzője. Van Jim Carreynek egy nagyszerű filmje az Ember a holdon, és ott van (legalábbis úgy emlékszem ebben a filmjében) egy manilai jelenet amikor viszik hordágyon a csodagyógyítók elé, s megvilágosodik számára, hogy minden csalás, a hit erejének előcsalogatása végett kerül bevetésre. Ez nem rossz dolog, amit a sámán végez, vagy a manilai gyógyítók az a trükk nem elítélendő, az remény egy embernek és löket a bennük rejlő erők felébresztéséhez. Kiváló gyógyítók a sámánok, de az emberek ki vannak éhezve a látványos dolgokra így láttató trükköket is szükséges bevetniük. Mindez a külső látványrész az emberekért van, még ha nem is valódi akkor is 🙂
Aurélia Berényi Értelek. De ez sajnos nem válasz a fenti kérdéseimre. 🙂
Harangozó Viktor Aurélia Berényi Ok a válaszok: Általában a manilai gyógyítók leegyszerűsítik mert minden emberi betegséghez csirkebelsőséget használnak. A lhapa sámán, az viszont a betegségeket több részre osztja.  Így a saját sámánhitének megfelelően a három világból (alsó lú-k,szadakok, középső: nyenek, cenek,gyalpok,theurangok,mamok…stb, felső: Za és Lha szellemek) sok fajta dön vagy dre szellem (ártó erőket mozgató szubtilis lények) támadhatják meg az embereket. Ezekkel a lényekkel szertartásos révüléses állapotban kapcsolódik és utasításokkal látja el őket, ha kell megfenyegeti ha kell váltságáldozatot tesz, ha kell kiengeszteli, vagy elűzi mindet. A szellem miután már nem tartja tovább a karmai között a betegséget, az a probléma elkezd megszünni és a sámán, hogy hangsúlyt adjon az adott egyén gyógyult állapotának, bemutatja az adott problémakörhöz tartozó “manifesztált” produktumot. Így ennek megfelelően köveket, férgeket, kocsonyás anyagokat mutat fel, annak látható jeleként hogy a szellem elengedte az adott szerv negatív minőségű manipulatív irányítását.Ha egy betegség kővel kapcsolatos, követ használ, ha valamilyen parazitával kapcsolatos akkor férget, kukacot, ha meg valami mással van kapcsolatban az adott probléma, akkor annak megfelelő anyagot. Tehát változatos a felvonultatott matériák sora. De a tibeti hitvilág mindig szellemektől eredeztette a betegségeket, akár csak a többi nép sámánjai. Azonban a leghitelesebb tibeti orvosi iratokban is, párhuzamba állítható a szellemek birodalma az emberek tudati pszichés állapotaival. Így a sámán voltaképp megszemélyesíti csak az emberek pszichés elhomélyosulásait különböző démoni és szellemlények formájában. Az meg, hogy valaki a you tubeon mond valamit az nem bizonyíték. Ha én készítek egy you tube videot ahol magam elé színes gyurmát rakok és váltig állítom, hogy azt tegnap kikakilta nekem a csillámf*szláma akkor nem lesz több hitele a mondandómnak, mint a videon szereplő riporterének.
Nikolett Nagy Finomenergia szinten érzékelhető!! A kutya cica ló képes átvenni a fájdalmat a halált. Ezer esetet tudok sok Állatbarát beszámol ilyenről.
Kovács Albert Viktor .., kétségtelen, hogy ez is van, és az is van… “.., sarlatán is van, & Sámán is van. Szeretetteljes Gyógyítás – öngyógyulás – ISTEN (a MAGa tág MAGasztos fogalmában) is VAN! .., & van, – amikor az anyag, az egyik helyről a másikra kerül anélkül persze, hogy mérhetően “nem” -, de a valós kísérletek során bizonyítottan a két hely közötti utat fizikailag “meg sem teszi” – transzportálódik. 🙂 “””Maybe”” 🙂
Harangozó Viktor Ez így van. Csak nem szabad elfelejteni, hogy semmilyen eltakaró eszköz nem szükséges annak, aki valóban teleportál vagy materializál. Az ott abban a pillanatban, anélkül, hogy megmozdulna az illető, vagy alkalmazna bármilyen külső tárgyat (ha valódi a képesség) megtörténik mindenki szeme láttára. Azaz tisztán venné a kamera, hogy a vesebeteg hasa előtt a levegőből formálódna és leesne az a bizonyos matéria darab. De ami csak eltakaró eszközökkel működik az trükk, és nem sajnos, mert a trükkökre is szükség van. A bűvész például sok embert meg tud nyitni, (jó hülyíteni is, de ez is érettség kérdése) akiket inspirál a lehetőségek tárházára.

 

Kovács Albert Viktor Viktor Harangozó ” sarlatán is van, & Sámán is van “
Harangozó Viktor Szenge és a többiek 🙂

Ez is érdekelhet:

A Jin-Jang engergia kicserélődésének pszichológiája

Szerelem és párkapcsolat rovat

A férfiak is sírhatnak

Önsajnálat – nincs ennél nagyobb ellenséged az életben!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.