A HIBA A MÚLTBÓL ÉRKEZIK – mindenki magát keresi

A HIBA A MÚLTBÓL ÉRKEZIK

avagy mindenki magát keresi

A kis írás végén olvasható az itt vázolt gondolatokhoz kapcsolódó: Oriah Hegyi Álmodó Indián törzsfőnök verse, mint igaz egy emlék a múltból.

Ahogy látom, életünk első felét kb. 35-40 éves korig, a karmikus kötelező megtapasztalásban éljük napjainkban. Utána nyílnak utak, önmagunk megtalálására. Persze 40 évesen, már adott helyzetben vagyunk, legtöbben már elváltak, gyermeknevelési gondok, a felnőni nem akaró világban, anyagi helyzetek, stb., ami általában nem könnyű, és pont ilyenkor kéne elindulnunk. 1900-ban az átlag élekor még csak 30 év volt, érthető, hogy így főleg megtapasztalásra volt elég ez az idő. Viszont napjainkban 75 év. Így vannak már módszerek, kitárultak egyes kapuk, hogy keressed magad, régen ezt csak a sokáig élő bölcsek tehették meg. Mivel a szabadság fokának (választási lehetőség) növekedett, így ne csodálkozz, hogy bizonytalannak érzed magad keresés közben pláne, mert ez bizonytalanság kényszerít – ÖNMAGAD, mint egy biztos belső pont, megtalálására.

Magam, mint kutató, tanulmányozom az alternatív módszereket. Tudjátok az egyik kedvencem a családállítás, ami ősi módszeren alapszik. Több száz ilyenen vettem eddig részt, ahol belátni a családok, kapcsolatok valódi világába. Hiába mondja valaki, pl. ő szereti az apját vagy anyját, vagy éppen a párját, már beszélgetéskor látni egyes szavak nem erre utalnak, és állításkor rögön kiderül, hogy nem igaz.

Akik családállításra jönnek, szinte mindegyike azzal kezdi, párkapcsolati probléma, azt hiszi onnan érkezik a megváltás, hogy élete boldog legyen. És szinte mindig kiderül, hogy a hiba a múltból érkezik. Szülői minták, szülői irányítások, ikervesztés, halott testvérek vagy rokonok lelkei, akik itt maradtak és uralnak, nőiesség-férfisság kérdése a szülői minták hiányában, velem sosem foglalkoztak, ezért magányos vagyok, és nem engedem magam szeretni és nem is tudok.

Vagyis kiderül, vagy elindulunk egy hosszú, és nem könnyű úton magunk és a teremtő megtalálása és lelki igényeink feltárása végett stb., vagy forgunk a mókussal együtt a kerékben, aki azt hiszi halad, közben csak forog, önmaga körül. Valójában önmagad, a lelked, és a kapcsolódást a teremtéshez, a belső békéd, ezt keresed. E nélkül bármilyen kapcsolatban magányosnak érzed magad. Persze vannak, akik ezt észre sem veszik, mert pl. egy ikervesztés kapcsán a munkamánia egész életükben kitart, azaz lefedik/maszkolják a fájdalmat, mert addig se érzik a magányt.

Valójában egy jól működő párkapcsolat, az egy ajándék akkor, mikor megtaláltad a lelked. Tehát a cél valami ilyesmi lehet, a sorrend felnőtt korban. Lehet olyan kapcsolatod, ami egész jól működik, de, amíg magad nem találtad meg, úgyis érzel majd valami űrt mindig.

Önmagad és a Teremtő-párkapcsolat – gyermek – szülők-barátok.

Persze ez nem jelenti azt, elhanyagolod bármelyiket is, de a lelki sorrend ilyesmi, és mindegyiket a megfelelő helyén és arányban kezeled. 

prof. Bókkon István

Oriah Hegyi Álmodó Indián törzsfőnök verse

Nem érdekel, miből élsz.
Azt akarom tudni, mire vágysz, szembe mersz-e nézni vágyaiddal.
Nem érdekel, hány éves vagy.
Azt akarom tudni, megkockáztatod-e, hogy őrültnek tűnj szerelmeidért,
Álmaidért, azért a kalandért, hogy életben vagy.Nem érdekel, milyen bolygók köröznek holdad körül.
Azt akarom tudni, elérted-e már fájdalmaid középpontját, hogy megnyitottak-e már az élet csalódásai, összezsugorodtál és bezárkóztál-e a félelemtől, hogy érhet-e még fájdalom.
Azt akarom tudni, elfogadod-e fájdalmamat és fájdalmadat anélkül, hogy elrejtenéd, vagy megváltoztatni akarnád.
Azt akarom tudni, tudsz-e örülni nekem és önmagadnak, tudsz-e vadul táncolni anélkül, hogy figyelmeztetnél bennünket; legyünk óvatosak, reálisak és emlékezzünk emberi mivoltunk korlátaira.

Nem érdekel, hogy igazat beszélsz-e.
Azt akarom tudni, mersz-e másnak csalódást okozni, hogy hű maradhass önmagadhoz.
Elviseled-e a csalás vádját anélkül, hogy saját lelkedet megcsalnád.
Azt akarom tudni, hűséges vagy-e, s ezáltal megbízható.
Látod-e a szépséget akkor is, ha nem minden nap pompázik,
és vajon tudod-e Isten jelenlétéből meríteni életed.
Azt akarom tudni, tudsz-e kudarcaimmal és kudarcaiddal együtt élni és a Hold felé kiáltani: IGEN!

Nem érdekel, hol élsz, mennyi pénzed van.
Azt akarom tudni, fel tudsz-e állni a kétségbeesés és a fájdalom éjszakája után megviselten, sajgó sebekkel, hogy gyermekeidnek megadd mindazt, amire szükségük van.
Nem érdekel ki vagy és hogy kerültél ide.
Azt akarom tudni, hogy beállsz-e velem a tűz közepébe meghátrálás nélkül.

Nem érdekel hol, mit és kitől tanultál.
Azt akarom tudni, mi ad neked erőt belülről, amikor kint már minden másnak vége van.
Azt akarom tudni, hogy tudsz-e egyedül lenni önmagaddal és hogy igazán szereted-e azt a társaságot, melyet üres óráidra magad mellé választottál.

A professzor úr által és általa írt illetve ajánlott írások, gondolatok az Emberlelkek rovatban találhatóak. Nézz szét ott is!
Ez is érdekelhet:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.