Minden nap energiahiánnyal küzdesz – hogyan változtass?

Mindennap energiahiánnyal küzdesz?

Hogyan lehet ezen segíteni?

A különböző sikerkönyvek, motivációs trénerek kedvenc témája a jó dolgok kihangsúlyozása. Múlt alkalommal, a Túlélési torzítás c. írásomban már beszéltük róla, hogy ez mennyire téves útra vezethet. Akár az életünkbe is kerülhet 🙂 A sikertelen még sikertelenebb lesz, aki amúgy is felvette a fonalat, és elindult a siker útján, az tudja ezeket hasznosítani. Az viszont komolyan jellemző az emberek nagy többségére, hogy napi szinten energiahiánnyal küzdenek. A számunkra nem megfelelő életritmus, a muszáj dolgok végzése, a helytelen táplálkozás és a kínzó családi viszonyok mind hozzájárulnak ahhoz, hogy energiahiánnyal küzdhessünk.

Energiátlanságunk okai:

– A kötelességtudó ember összeszorított fogakkal vagy fájó gyomorral azt mondja: Jól van, menjünk, csináljuk!
– Aki a szeretetét fejezi ki azzal, hogy kedve ellenére is hosszútávon elvégzi a munkát, az a szívproblémák kockázatát veszi magára, de lehet, hogy hamarosan nem tud a lábára állni, mert képtelen ezen az úton tovább haladni, minden szeretete ellenére.
– Aki félelemből végzi feladatait, annak gyakorlatilag rengeteg kisebb testi tünet után egy végzetes betegség  vagy valamilyen függőség (alkohol, drog, munka) öntudatlansága hozza el a feloldozást.

Egyik sem egy rózsás jövő, igaz? Azért jobb, ha végiggondolod, TE melyik kategóriába tartozol (Lehet, hogy van egy saját kategóriád! Ennek jogát mindig fenn kell tartanod!) Természetesen, legjobb, ha egyikbe sem vagy besorolható, mert örömmel kelsz, nem gond ez a számodra, hanem egy örömforrás, hogy az alvástól feltöltődve végre folytathatod a kedvenc tevékenységedet! Ha így van, írj nekem, kérlek, hadd örüljek Veled a sikerednek!

Na, de ha mégsem így van…Ha túlzottan ismerősek voltak a fenti okok, és testi tünetek…Akkor azt mondják az okosok, egy magasabb rendű célt kell kitűzni, és az majd motivál. De, ha mégsem, mert nincs meg, vagy nem elég erős, és csak a mai fáradtság van jelen biztosan, akkor mit tehetsz?

Természetesen a élethelyzet megváltoztatása lenne a legjobb. De, a lottón nyerés esélye kisebb, minthogy villám csapjon az emberbe, és különben is, addig
Minden nap egy picit lehet ez ügyben haladni. Ne várj túl sokat magadtól egyszerre! A legrosszabb, amit tehetsz, ha ebben a helyzetben elégedetlenkedsz magaddal, és emiatt újabb energiát veszítesz.
Olvasd el újra a Rezgésszint emelés a mindennapokban című cikkemet. Olvashatod naponta is, egészen addig, amíg be nem építetted a számodra működő energiaszint-emelési módszereket a mindennapjaidba.

Én küzdöttem meg az energiahiánnyal?

Mióta a két picim megszületett, azóta vészesen energiahiányos vagyok, napi szinten. Már írtam, nem panaszként mondom, csak hogy jobban el tudd képzelni: a kicsiktől naponta 4,5-5 óra alvás jutott 2 évig, most már ez jobb, felment 6-6,5 órára. Vagyis változott az életkörülményem, de ettől még álmos vagyok délutánra. Alig várom, hogy Mironom aludjon 3 órát, ahogy szokott, de valójában 5 perc magányos kedvtelés után már fel vagyok töltődve!!!!
Tehát egyáltalán nem szükséges valóban 3 óra pihenés, csak az az 5 perc, amit igazából akkor is megadhatok magamnak, ha az összes gyerekem itthon van, nyári szünetben. Ezt gyakoroltam az idén nyáron, de még van mit fejlesztenem a hozzáállásomon. Mert, ha már megvan az 5 perc feltöltődés, akkor többet kívánok, és bizony olyan is volt életemben, hogy az egész napomat szabadon töltöttem, mégis kevés volt!!! Nem hiszem, hogy csak én magam lennék ilyen kis elégedetlen. Sokkal valószínűbbnek tartom, másokat is szemlélve, hogy ilyen az emberi természet. Ha van egy kicsi, még többet akarunk.

Úgy gondolom, éppen ezért szükséges önmagunknak is határt szabni. Meg kell határozni, mikor lehetek elégedett az életemmel. …DE vigyázni kell, reálisan elérhető határokat adjak meg!
Ne azt mondd, hogy “Majd, ha nyerek a lottón, és veszek a Balaton mellett egy 7 szobás kúriát magamnak a parton, akkor leszek elégedett.”

Ez egy vágyálom,

MIVEL RAJTAM KÍVÜL ESŐ KÖRÜLMÉNYTŐL FÜGG!

Csak olyan határt szabad szabni, ami rajtam múlik, és képes vagyok a környezetemre akkora hatással lenni, hogy azt biztosan elérhessem.
Ezért kell kis lépésekben haladni. Mindig meg kell győződni róla, hogy arra a dologra képes vagyok-e, és ha igen, ha már meg is valósítottam, akkor jöhet a következő, már nagyobb szabású megvalósítani való dolog.

Tehát, saját magamnak én azt szabom, mint elégedettségi mérték:
Ha napi fél órát tudok a honlapommal foglalkozásra, írásra fordítani, akkor már elégedett vagyok. Ha ez is megvan, akkor jöhet a heti ÉLETKEDVcsináló, majd, ha az is megvan, jöhet a fejlesztésre váró babákkal való foglalkozás. Ha mindez belefér, ez már egy nap alatt 2 órát jelent. Ilyenkor nagyon jól haladtam, és napokig elégedettséget érzek, úgy fekszem le, hogy nem is vagyok álmos!

Látod, pici pluszok, amiért legalább gondolatban megjutalmazom magamat. Van, hogy csokit is kapok magamtól, de nem vigaszként, mert akkor a saját szomorúságomat jutalmazom. Inkább a sikeremet jobb jutalmazni, mert az még gyorsabb munkára, ügyesebb szervezésre sarkall!

Ha szeretnéd, hogy személyes élethelyzetedről beszéljük, akkor írj a Facebookos profilomra, vagy a chatbotba, ahol ezt az üzenetet kaptad az ÉLETKEDVcsináló programra feliratkozva. Csoportos helyzetkitárgyalásra is van lehetőség, a Meghallgatlak csoportban. Itt megtalálod kolleginám telefonos elérhetőségét, akivel telefonos vagy Messengeres, Viberes beszélgetésre is van lehetőség, akár éjjel és nappal is.

Mészárosné Kis Edit / Derita

Az ÉLETKEDVcsináló programra feliratkozhatsz az ONLY +21 – hétköznapi epigenegika oldalon.  Írd meg  üzenetben: START. A programban való részvétel ingyenes, és az is marad 😉

Ajánlom figyelmedbe a Sikered titkai rovatunk további írásait is.

Ez is érdekelhet:

Engedjétek őszintén élni a többi embert!

Kapcsolatok és egészség

Élet egy Új Földön, szellemi emberként

Önazonosságra találás

Önsajnálat – ennél nem létezik nagyobb ellenséged!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.