Ha tudatosan vállaljuk be a kellemetlenséget, akkor az mindenképpen kifizetődik

Olyan nincs, hogy ne lenne valami nehézség. Olyan nincs, hogy ne lehetne valamin javítani. Mindig van hová fejlődni….

Ezt asztrológia órán úgy mondtuk, hogy az életünk szimbólumait így is, úgy is meg kell élnünk. Ha már ott áll a négyes házban a Szaturnusz, akkor inkább vállaljunk be egy lakásfelújítást, minthogy az otthonunkat valamilyen anyagi kár, vagy veszteség érje. Ha kielégítjük “isteneink” igényeit, akkor nem fognak minket kínozni. Akár egy családtag betegségét is kiválthatjuk ezzel, hiszen ez is a négyes ház szimbólumai közé sorolható.

Ha valaki nem ért az asztrológiához, azt biztosan megérti, hogy bizonyos fejlődéseket, bizonyos leckéket feltétlenül el kell sajátítanunk. Ezek adott szimbólumon belül felcserélhetőek. A bolygók analógiáiról itt olvashattok, ha valamit gyorsan szeretnétek megnézni, mit mivel lehetne kiváltani.

Tehát, adott egy lecke, aminek meglépését általában érzi az ember. Ha újra és újra ugyanazok a motívumok jönnek elénk, ugyanolyan emberekkel találkozunk, ugyanolyan hibát vétünk, akkor ki lehet következtetni, mit is kell megtanulnunk Természetesen ehhez nem árt némi gyakorlottság a szimbólumok világában, de szerintem néhány példával hamar megérted ennek működését.Adva van egy nő, akit “barátai” folyton kihasználnak. Mindig azt érzi, csak azért barátkoznak vele, mert jókat tud főzni, vagy mert szívesen odaadja a ruháit, ami megtetszik barátnőinek. Mit is kell ebből tanulnia? Vagy adjon szívesen, vagy ha nem szívesen teszi, akkor tudjon NEM-et mondani. Ha úgy érzi, kihasználják, jobb, ha megválogatja, kikre pazarolja szeretetét. Természetesen a probléma alapja a szeretet-éhség. Az ilyen ember könnyen belesétál egy olyan párkapcsolatba is, ahol kihasználják testét, amit a lelke bán… Egészen addig találkozik ezzel a témakörrel, amíg meg nem erősödik benne annyira az önbecsülés, hogy már nem érdekli, mit gondolnak róla, vagy hányan vallják azt, hogy “szeretik” őt.

Vagy
Sokszor látjuk, hogy egy bizonyos ember második, harmadik házastársul is ugyanolyan jellegű embert választ magának. Jelenthetni ez azt, hogy ő ilyet szeret. Bizonyos alaptulajdonságoknál egy normális is. DE, amikor észre sem veszi, azt hiszi, hogy ez az ember más, mégis ugyanazt a “hibát” vonzza be, akkor bizosak lehetünk abban, itt valami tanulnivalót kínál fel az élet. Ha mindig házsártos feleséget kap az ember, lehet, hogy nem eléggé figyelmes, vagy éppen túlzottan rendetlen ő maga, s ezért van szüksége egy olyanra, aki képes rendben tartani az életét, vagy felhívja a figyelmét a hiányosságaira. Általában az ilyeneknek nem szoktunk örülni, de ez nem is erről szól.
csak, ha hajlandóak vagyunk tanulni belőle!

Ha elhatározzuk, hogy ebben a kapcsolatban most már figyelmesek leszünk, nem felejtjük el a kiemelt napokat, sőt, megbeszéljük kedvesünkkel, számára a megszokott ünnepnapokon kívül mi az, ami valamiért különleges jelentőségű, akkor már nem tudunk nagyon hibázni. Akkor talán nem is szükséges egy új embert kapni, hiszen, ebben a kapcsolatban megtanultuk a leckét.

Ha azt tapasztalja valaki, hogy minden partnere megcsalja, akkor ott is el kell gondolkoznia, vajon ki a hibás: a másik, mert micsoda szemétláda, vagy esetleg ő saját maga, mert már megint nem törődött a másikkal eleget, vagy elhanyagolta magát, esetleg elszürkült a kapcsolat, mert soha semmit nem csináltak már közösen.Visszatérve az idézetünkre:

“Az emberek szívesebben viselik el a megszokott körülményeket, mint a kockázatvállalást és a jutalmazást. Érdemes felvállalni a kényelmetlen – kellemetlen helyzeteket, mert akkor fejlődik az ember, és azokból tanul. Ha tudatosan hozod magadat kellemetlen helyzetbe, idővel cserébe nagy kényelmet fogsz tudni magadnak biztosítani.”

(T. Harv Eker)

Az életben egyetlen dolog igazán biztos, ez pedig a VÁLTOZÁS. Ha valaki nem hajlandó változni, változtatni, megreked egy adott élethelyzetben. Ez maga a halál, ami mindig változást hoz magával… Szóval, jobb, ha mi magunk tesszük meg a változás szükséges lépéseit, hogy ne az Élet kényszerítse azokat ránk. 

A nagy kényelem reménye szerintem csak remény marad… Anyagi téren is igaz, természetesen, hogy aki szorgalmasan dolgozik évtizedeken át, az kényelmesebben élhet idős korára, mint aki csak lébecolt. De a kényelem is megkívánja a bevállalt változásokat, hiszen langyos vízben nem maradhatunk…

Ha bármilyen kérdésed van, akár a szimbólumok alkalmazásával, akár a saját életmintázatod megfejtésével kapcsolatban, írj nyugodtan akár ide a bejegyzés alá, vagy ha privátban szeretnéd, akkor a Facebookon, a nevemnél levő linken.

Köszönöm figyelmedet!

Mészárosné Kis Edit / Derita

Ez a bejegyzés az ÉLETKEDVcsináló programunk 35. része. Ha az egész programban részt szeretnél venni, akkor az ONLY +21 – hétköznapi epigenetika oldalon jelentkezz az ÜZENETKÜLDÉS gombra kattintva. Itt az Indítás megnyomása után be kell írni, hogy START. Az ÉLETKEDVcsináló program ingyenes Messengeres üzenetekből áll. 2-7 naponta küldünk egy-egy gondolatot, amitől többé válsz Te, és irányíthatóbbá válik az életed!

Ez is érdekelhet:

Mindennap energiahiánnyal küzdesz? Hogyan lehet ezen segíteni?

Kérdésekkel a boldogságig

Sikerrecept

Share Button

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.