A babafejlesztés a szülőfejlesztéssel kezdődik – gyermeked betegsége a Te lelkedet tükrözi

Gyermeked betegsége a Te lelkedet tükrözi

Mit is akar ez jelenteni? Hogy találhatunk összefüggést a gyermeked betegsége – és a Te lelkivilágod között?

Minden bizonnyal hallottatok már arról, hogy a betegségeknek lelki háttere van. Meg, hogy bizonyos karmikus feladattal érkezünk ide a Földi létbe…és az sem lehet teljesen újdonság, hogy a siker fejben dől el

Ez mind igaz, s ha ezt a gyermek-szülő viszonyra vetítjük, érdekes aspektusokra deríthetünk fényt.
Kérek mindenkit, ne a megsértődéssel foglalkozzon, és ne az önvád kerekedjen felül, mert ezek egyikével sem jutunk egy cseppet sem előrébb.

Tehát, ha bármi testi-szellemi gondja van a megszületett gyermeknek, azért mindenképpen a szülő is felelős. Mondom én ezt úgy, hogy egy down szindrómás gyermekem van. Tehát tisztában vagyok azzal, mit jelentek ki, és sok önmagamon folytatott munka eredménye (is) az, hogy Miron igen jó állapotban van.
A szülő (is) felelős, írtam az előbb. Igen, hiszen a gyermek vállalta azt a karmát, ami eredményeképpen így is vagy úgy is alakulhat az élete.
A babák minden esetben a szülő fejlődésének elősegítéséért születnek le az adott családba. Természetesen önmagukért is megszületnek, de azt az indulási alapot választják, amit az adott család nyújtani képes. Igaz ez anyagi, testi érzelmi és szellemi szinten egyaránt. Ha a megfoganás utáni közös fejlődés jól sikerül, a baba első küldetése sikeresnek mondható. Így egy “magasabb” szintről folytathatja majd tanulmányait élete folyamán, s többre is viheti a fejlődése útján.Semmiképpen se értsétek ezt úgy, hogy az, aki többet, jobban fejlődik, az többet is ér. Nem szeretnék ilyen módon megkülönböztetéseket tenni. Mindenkinek megvan a maga feladata, a maga helye a világban. Egy értelmileg csekélyebb fejlettségű ember lehet, hogy olyan érzelmi színeket tud adni másoknak, ami által a másik már csak azért is hálás, hogy megismerhette kevésbé okos társát.

A világon minden egyensúlyra törekszik. Így történhet az, hogy ahogyan felnövekedünk, egyre inkább specializálódunk, egyre inkább valamilyenek vagyunk, és sok aspektust kizárunk életünkből. Ugyanakkor bizonyos dolgok nagyon hiányozhatnak.

Vegyük a down szindróma példáját, összefűzve a betegségek lelki hátterével. Később leírom az autizmussal kapcsolatos elképzeléseimet is, bár e téren nincsenek olyan mély megtapasztalásaim, hiszen nincs a családunkban autista ember.
Tehát, mit tudunk a down szindrómáról?
Nagyon sokféle állapotokat takarhat. Általában mégis jellemző a kisebb értelmi képesség, ugyanakkor nagyon magas az érzelmi intelligenciájuk. Testi betegségekre is hajlamosít ez a kromoszóma-rendellenesség.
A szív problémái a szeretethiányra hívják fel a szülő figyelmét.
Nálunk Mironnak hiányzik a szívsövénye egy darabkája. Nem fejlődött ki még. 4-5 éves korra derül ki, hogy megléptük-e kellőképpen a leckét, vagy a gyermeknek műtéttel kell megadni azt, amit mi nem voltunk képesek. (De képesek vagyunk, megtesszük 🙂). A szívsövény feladata elválasztani a friss vért a régitől, vagyis, a szülő feladata érzelmi téren elválasztani egymástól a jót a rossztól. Tisztázni kell magunkban, kit és miért akarunk szeretni, és mi az az élethelyzet, kik azok a személyek, akiket ki kell életünkből zárni, hogy a tiszta szeretet tudjon érvényesülni.
Jellemző rájuk a laza ízület. Ez pl. a túlzott alkalmazkodást mutatja. A szülő úgy érzi, teljesen fel kell adja saját magát a családért.
Az izomtónus-csökkenés a nem elég erős tartást mutatja, lelki szinten is. A szülő nem áll ki magáért valakivel/valakikkel szemben, vagy egy adott helyzetben, ami hosszú távú lelki konfliktust jelent az életében.Más, Mironnál nem jellemző problémák is jellemzőek a down szindrómás emberekre.
Az immunrendszer gyengeség: a kellő mértékű önvédelemre figyelmezteti a szülőket.

Elhízás: a szeretethiányt evéssel pótolja a szülő – önmagánál! Kit nem szeret akkor valójában? Nem a gyermeket, hanem saját magát, ami a kicsin mutatkozik meg. De, mivel ezt a mintát veszi le a gyermek, ő ugyanúgy nem fogja magát szeretni, ahogyan a szülő sem.

Látásproblémák: ez eléggé adja magát, azt mutatja, hogy önmagát is becsapva valótlanul látja a dolgokat. Mi is a valóság? Hát az, amit érzékszerveinkkel felfogunk, és az értékelés magyarázata az, amit igaznak elfogadunk. Ez ellentétben állhat vágyainkkal, érzéseinkkel, és akkor egy ilyen hosszan tartó konfliktus látásproblémát okoz a gyermekben.

Leukémia: a vér problémái minden esetben az életerő elakadásait mutatják. Vagyis, ha a szülő nagyon eltérően él, mint ami a számára harmonikus lenne, akkor az veszélyes lehet a baba számára.

Mi is a megoldás? Hát semmiképpen sem az önvádba burkolózás, vagy a szülők egymásnak esése…

Legfontosabb önmagunkkal megkezdeni a párbeszédet, amiben szívesen segítünk Neked! Ki is vagy valójában? Mit szerettél volna elérni? Ehhez képest hol tartasz? Mi az, ami valójában hiányzik?

Ha a szülők tudják, hogy próbatételes babát várnak, akkor mindenképpen érdemes már a prenatális korban megkezdeni a rezgésterápiás kezeléseket, illetve az idegennyelv tanulását, és a táplálkozási ajánlások betartását. Ez csodálatosan fejleszti az agyat, így egy jóval okosabb és egészségesebb babát hozhatunk világra, mint e nélkül.
Természetesen, ha csak később derül ki a probléma, akkor amint felmerül a gyanú, máris kezdjük meg a kezelést. Vegyük figyelembe, hogy a születést követő 8. hónap előtt minden nap ezerszer fontosabb a fejlesztés szempontjából, mint az azt következő évek.
Tehát éppen MOST jelentkezz, ha bármi kérdésed van a babáddal kapcsolatban! Nincs veszteni való időd!

Ígértem az autizmussal kapcsolatosan is néhány gondolatot.
Mint tudjuk, Einstein is egyike az ismert autistáknak. Tehát, belőlük is ki lehet hozni bármit 🙂
Az autisták szüleinek azt üzeni a gyermekük:
Látom, anya/apa, nagyon be vagy zárkózva. Megbántottak, és ezért bizalmatlanná váltál az emberekkel szemben. Ez néha odáig fokozódik, hogy dühössé válsz. De Te tartod magad, amíg bírod! Nagyon kemény a lelked. Szenvedsz a meg nem értettségtől…
Az autista gyermekek pontosan ezt a viselkedési mintát tükrözik szüleik számára.

A legőszintébb tükrünk a társunk után a gyermekünk. Gyermekünk betegsége a legkínzóbb tükör. Ez nem jelent könnyű feladatot. Fogjuk fel kihívásként az adott helyzetet, és álljunk neki a megoldás keresésének még ma!

Kérlek, ha gondolataim megindítottak Benned valamit, keress meg minket a Facebookon a Holisztikus baba- és gyermek fejlesztés csoportban! Szakértőinkkel ott is tudunk néhány jól használható ötlettel előrukkolni, ahol már sokan mások hiába próbálkoztak.
Várjuk kérdéseidet!

Mészárosné Kis Edit / Derita
Miron édesanyja, a Miron holisztikus életmód-program kitalálója és napi gyakorlója

A cikk 2017. nyarán íródott. Azóta, 2018. februárjában megállapította a kardiológus doktor néni, hogy Miron szívsövénye pontosan akkora hiányt mutat, ami az természetesen szükséges. Így igen, megtanultuk a leckét: képesek vagyunk szeretetünket úgy kifejezni, ahogyan az igaz.

Ez is érdekelhet:

Holisztikus babafejlesztés családi környezetben

Értelmi fogyatékos – mert boldogok a lelki szegények

Valami nagyon megváltozott: CsaládVélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük