Down szindrómás küldetés

Kedves down szindrómás gyermeket nevelő Szülők!

Miért is állítom, hogy a down szindróMÁS-ság küldetés?

Szeretném, ha tudnátok, egy igazi Kincs van a kezetekben! Az, hogy ez a Kincs milyen állapotban van, természetesen javíthat vagy ronthat a megítélésén. DE bárhogyan is van, ő egy különleges küldetéssel érkezett el Hozzátok.

Nem szeretnék ítéletet mondani azok felett, akik a prenatális genetikai vizsgálat hatására elvetetik a beteg vagy genetikai rendellenességgel születendő gyermeküket. Ezt felvállalni, teljes tudatossággal, az egy igen nemes, és komoly döntés! Ha nem vállalja az ember, nem csupán azt az emberi lényt küldi el magától, hanem valójában egy küldetést végző Angyalt zár ki az életéből.

Nem, nem vagyok abortusz ellenes!
Kérlek, ne így értelmezd! Nem is pártolom. Megértem, bárhogy is dönt a kismama. A baba ÁLLAPOTÁNAK OKÁT szeretném megvilágítani, nem kampányolni egy döntés mellett.

Nos, amit szeretnék, ha megértenél az, hogy egy down szindrómás gyermek oda születik, ahol az édesanyának végtelenül nagy bánata és szeretethiánya van!
Ez az erős hiányállapot vonz be egy olyan sugárzóan ragyogó, csupa szeretet lényt, amilyen egy down szindrómás baba.

Elmondom az én esetemet, hogy jobban megértsd.
Én egyedüli gyermek voltam, pedig édesanyám 10 gyermeket szeretett volna. Úgy alakult, hogy csak én lehettem neki. Én egyedül megkaptam mindazt a szeretet-mennyiséget, amit mások 10-nél tudnak megélni 🙂 Anyukám imádott, rajongott értem, és féltett a legkisebb széltől is. Ő volt életem legfőbb motivátora, mindig, minden helyzetben hitt bennem, ugyanakkor féltésével rendkívülien akadályozott is. De azt a szeretet-mennyiséget és minőséget, amit tőle kaptam, kívánom minden Földre születendő gyermeknek! Nagyszerű, intelligens anya volt ő.
Nemcsak anya, de legjobb barátnő és igazi szövetséges is volt, ahogy felnőttem. Vele beszéltem meg az első csókom történetét, és ő volt, aki segített megszöknöm, ha az udvarlóim üldöztek.
Ebből láthatod, mennyire szoros kapcsolatunk volt. Amikor ő meghalt, hosszú éveken keresztül nem voltam önmagam. Kislányom születése sokat javított a helyzeten (anyuval még életében megbeszéltük, hogy lányomként visszavárom), de a hiánya még 10 év múlva is kínzó volt.

Úgy gondolom, hogy nem egyszerű véletlen egy petesejt és spermium találkozása. Biztos, hogy az működik, amit a kutatók is igazolnak, és tényleg a leggyorsabb és legügyesebb juthat be a petesejt falán. Ugyanakkor a felvételeken láthatjuk van, hogy egyidőben több spermium is ott van a célban, és szinte egyszerre furakodnak be. Van, hogy több élet indul útjára, mégis csak egyik-másik marad meg. Nem lehet merész feltételezés, hogy éppen azzal a genetikai “munícióval” rendelkező spermium lesz a nyertes, és éppen azzal a “cél szerint tökéletes” petesejttel fog egyesülni, amelyek ÉPPEN AZT A GYERMEKET tudják létrehozni, akire a szülőnek szüksége van.

Ahogy Miron megfogant, kihordtam és világra jött, mind azt bizonyította, neki nagyon kellett jönnie. Az ő megfoganása is közel volt a csodához, a vele való várandósságom volt a legkevésbé terhes, és a születése egy igazán felemelő élmény volt apának és a mentősöknek egyaránt!
Nekem könnyű volt Őt egy isteni küldöttnek tekinteni az első perctől kezdve. Tudtam, hogy ez egy down szindrómás küldetés!

Szeretném megmutatni, hogy a TE gyermeked is az, bármilyen testi fogyatékossággal vagy betegséggel is jött világra!

Mikor Miron megfogant, Nimróddal itthon töltöttük a napunk nagy részét. Soha az előtt nem kínlódtam ennyire a barátok elvesztésétől, a külvilág hiányától, mint akkor. Pedig rendkívülien ügyes, különlegesen okos baba volt ő. Nem vele volt a baj. Az én lelkemben dúlt a hiányérzet.
Ez felidézte anyukámmal kapcsolatos intenzív hiányt – de jött a segítség.

El tudod képzelni, hogy a gyermeked, aki a maga problémájával eljött Hozzád, ő Érted jött, és nem a Te életedet megnehezíteni?Miron maga a ragyogó szeretet. Mindig boldog, és egyszerűen a közelében lenni is egy örömforrás. Mindegyik gyermekemet szeretem, de belőle egy olyan folyamatos feltöltő szeretet áramlik felém/belém, amitől erősebb, vidámabb, kreatívabb vagyok, mint az ő létezése előtt. Miron alapvetően egészségesen született. 2 éves koráig nem volt beteg. Viszont szívsövény-hiányt és aorta-szűkületet állapított meg nála a doktor néni, nem sokkal születése után. Ez arra figyelmeztetett, hogy még van mit alakítanom a helyzeten. Én magát a down szindrómát sem csapásként kezeltem, hanem figyelmeztetésként: Ezzel az elviselhetetlen hiányérzettel valamit kell kezdeni! A szívsövény-hiány is azt mutatta, gondok vannak a szeretet háza táján BENNEM. Nincs meg a kellő körforgás, valahol elfolyik az életerőm.

Így ezekre koncentrálva éltem életemet. Igyekeztem több örömet hozni az életembe. Egyre több olyan kreatív tevékenységet végeztem, amitől fel tudtam töltődni. A szívsövény-hiány benőtt közel 3 év alatt, és az aorta-szűkület is rendeződött a legutóbbi vizsgálat szerint. Tehát, jó irányba haladok magammal kapcsolatban. Jó arányban van már az életemben az adok-kapok áramlása, és ettől anyagilag is megerősödtünk! Nem is gondolná az ember, hogy ez mennyire összefügg egymással, igaz?

2 hónappal ezelőtt megállapította az endokrinológus, hogy Miron pajzsmirigye túl erősen dolgozik, hogy a normális pajzsmirigy-hormon szintet elérje. Ezt tablettával pótolva igen lényeges ritmusváltást éltünk meg nála. Sokkal energikusabbá, élettelibbé vált, ami egy intenzívebb fejlődést is hozott magával.
Ez ismét egy intő jel. Arra figyelmeztet: Még mindig nem pihenek eleget, túlfeszítem magamat a teljesítmény érdekében, ahogyan Miron pajzsmirigye is tette. Mi is az úton vagyunk, van még mit javítanom önmagamon és a helyzetemen a harmónia kialakítása érdekében.

Most már talán érthetőbb, miért mondom, hogy a beteg vagy rendellenességgel született gyermek egy Kincs, aki a szülőjéért jött világra, nem ellene. További infókat a betegségek lelki hátteréről itt olvashatsz.

Vedd úgy, hogy gyermeked egy TÜKÖR, akire nézve megláthatod, mi zajlik Benned, milyen a TE lelkiállapotod! Ha nem tetszik, amit látsz rajta, akkor vizsgáld meg önmagad. Légy őszinte magaddal! Ha úgy érzed, segítség kell kitalálni, miért is lett olyan a gyermeked, amilyen, akkor írj nekem itt. Ha gyors lelki segítségre volna szükséged, akkor jelentkezz itt.

Ha az állapot miatt nagyon le vagy törve, jelentkezz az ÉLETKEDVcsináló programomra, amit az ONLY +21 – hétköznapi epigenetika oldalon az ÜZENETküldés gombra kattintva tudsz elindítani.

Sok szeretettel: Mészárosné Kis Edit / Derita

Ez is érdekelhet:

MIRON holsztikus életmód-program – babafejlesztés epigenetikai alapokon

SNI gyermeket nevelő családok – Nektek is jár a figyelem!

Nyelvtanulás hatása az agyszerkezet alakulására

 
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.