Diétás trend vagy létszükséglet?

Ahány ember, annyi féle étel az, ami tápláló a számára. A mai világunkban nehéz eldönteni, trendről vagy tényleges intoleranciákról van-e szó? A saját tapasztalatom az, hogy nagyon is húsbavágó tény az ételérzékenység. A mi családunkban jelen van a tej-, tojás-, gluténérzékenység egyaránt. Elsősorban saját és baráti körünkben kipróbált, jól sikerült alkotásokat, diétás recepteket osztunk meg, amit nálunk szívesen fogyasztanak a diétára kényszerültek.  Ma már nem tudjuk kijelenteni, hogy a gyümölcs, zöldség az, ami biztosan egészséges. Számtalan diéta létezik, mégsem biztos, hogy akár a vércsoport-, akár a ketondiéta megoldást jelenthetne egy-egy egészségügyi problémára. Nagy kihívás elég van állítva a dietetikus és az is, aki magánúton akarja megoldani emésztési gondjait. Manapság már kiderülhet, hogy a gyümölcs átkozott méreg valaki számára, mert a fruktóz-intoleranciásnak ez azonnali, komoly hasmenést okoz. A zöldségeket már a ’60-as évektől permetezik, megbolygatva ezzel a talaj egyensúlyát a jobb termelési eredmények érdekében.

Segítséget szeretnénk nyújtani néhány főbb csoport diétájának megfelelő ételeket gyűjtögetve, elsősorban azokat, amik nálunk is előfordulnak a családban.

Azt mondom, legfontosabb, hogy merjünk változtatni! 

Ha sikerrel járunk, meglepő fejlődési eredményeket érhetünk el akár egy rosszevő, akár egy rosszul fejlődő kisembernél, de még azt is megtudhatjuk, miért nem tudtunk eddig lefogyni a koplalás ellenére sem!Sokszor nem változtatunk, félve, hogy a család többi tagját vagy önmagunkat kellemetlen helyzetbe hozzuk ezzel. Természetesen minden változás okozhat kellemetlenségeket, vagy éppen izgalmas gasztronómiai kirándulásokat is tehetünk, szeretteink kedvéért. Sokkal jobb bevállalni önmagunktól a változtatást, semmint a testünket úgy túlterhelni, hogy az valamelyik részen működésképtelenné váljon. Rendkívülien sok betegségnek az alapja a bélflóra egyensúlyának hiánya, és egyre többször derül fény arra, hogy ez a hiány éppen az egyén számára emészthetetlen ételek fogyasztása miatt alakul ki.

Ne hagyjuk testünket kínlódni! A puffadásnak, hascsikarásnak, kiütéseknek, állandó köhögésnek, de még a depressziónak is oka van! Ez lehet az elfogyasztott étellel összefüggő is!

Nagyon fontos információ, hogy az ember test-lélek-szellemi lény. Ha csupán a diéta fizikai részével foglalkozunk, az elérhető eredmény töredékéig jutunk csak el! Ha lelki-szellemi diétát is tartunk, így tesszük teljessé önmagunkat, akkor megértve a testünk működésének hibáját, meglátjuk, nem is hiba ez, sokkal inkább egy LEHETŐSÉG!

Kérdéseitekkel bátran keressetek meg a Facebookon a Holisztikus baba- és gyermekfejlesztés csoportban!

Holisztikus egységben, EGÉSZ-ségben működő testet kívánok Neked: Mészárosné Kis Edit / Derita

Ez is érdekelhet:

Autistáknak ajánljuk

Down szindrómásoknak ajánljuk

Gluténérzékenyeknek ajánljuk

Nyersvegán ételek

Fogyókúrához ajánljuk

Közös ételkészítés a gyerkőccel – Hogyan csináljam?

Mit is akarok én valójában az életben?

A jóléti társadalmak népessége csökken
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.