ÖRÖKLÖTT SZÉGYEN MINTA (IGAZ TÖRTÉNET)

ÉS A GYERMEKET EGYEDÜL NEVELŐ NŐK – GONDOLATOK

Öröklött szégyen? Fő mottó: bármi történik életedben, azt te vállaltad és te vagy a felelős érte!! Mennél inkább tudatosan vállalod a sorsod, annál könnyebb lesz, fura de így van, tapasztaltam.

Az életünk felvállalása, bármi történt is, egy kulcs!!! Bármi történik életedben mondogasd magadban, ezt is én vállaltam, és figyeld meg, egy idő után könnyebb lesz, és új ajtók nyílnak életedben. Hermész Triszmegisztosz

Ági egy faluban élt. Tudjuk milyen egy klasszikus falu, pletykák, híresztelések, kitaszítások, megszégyenítések. Ági szerelmes lett egy férfiba huszonévesen, és a férfi is szerette őt. El is költöztek a faluból a városba és férjhez ment Ági, csendes kis esküvő volt. Esküvő után kiderült, amikor a városban éltek 2 hónapja, hogy Ági várandós. Ami érdekes, hogy Ági félt nagyon, hogy előbb esett teherbe, mint ahogy feleségül vették (mer ugye egy faluban ez szégyen, pedig sok ilyen van, de a látszatot fenn tartják) így félt attól, ha akár csak haza látogatna, akkor a falusiak ki tudják számolni, hogy a baba előbb fogant, mint a házasság létrejött és ezt mélyen szégyellte. Így elvetette félelem szégyenében a magzatot. Ezután 12 évig várt rettegve, mert nem esett teherbe, pedig nagyon szeretett volna gyermeket. Végül sok év után teherbe esett és 37 évesen lánya született. 
A lánya huszonéves korban teherbe esett, de ezt az akkori párja és annak családja se akarta a gyereket (rejtett szégyen megismétlése más formában), így elvetette. Ezután sokáig nem esett teherbe. Végül mikor nem várta, akkor hirtelen megtörtént, pedig pont akkor nem akarta a gyermeket, de mivel házasság nélkül ez szégyen lenne, ezt érezte, férjhez ment, de nem szerelemből. Később elváltak, és kezdődött a manapság annyira elterjed gyermeküket egyedül nevelő nők nehéz kemény élete.

A történetben jól látható a rejtett minták ismétlése, persze az ismétlés tudattalanul kicsit más formákban történik általában. Egy válás mindig mind a 2 felet megviseli, a gyermeket is (mert a gyerek azt hiszi tudattalanul, hogy ő tehet erről) és sok-sok nehézséget hoz ez a fajta vállalt sors. A nőnek egyedül kéne a férfi mintát is adni, ami nem megy, ettől kicsit keményedik. Az egyedül nevelés sokszor komoly anyagi terheket hoz, az egyedül lét megszokása csökkenti a nő társas alkalmazkodó képességét, túlzott tudattalan kötődést alakít ki a gyermekével, valamint gyermekkel nehezebben vállalják fel egy új kapcsolatban. Továbbá, sokszor a nő könnyen belecsúszik olyan kapcsolatba, ami messze nem a szerelem, sőt szeretet se, csak könnyebb legyen. A legrosszabb, ha válás után a másik szülőt vádolják a történtek miatt, mert ez skizoid állapotot idéz elő a gyermekben, aki mind a 2 szülőjét szereti, bármilyenek is, azaz, komoly magatartás zavarokat hozz létre a gyerekben, ha az elvált szülők vádolják egymást. 100 ezrével vannak ilyen sorsok jelenleg országunkban is és mintaismétlődés csak nő az utód gyerekekben miután „felnőttek”.

Professzor Bókkon István

Ajánlom figyelmedbe az Emberlelkek rovatot, ahol a professzor által ajánlott vagy írt gondolatokat, tudományos és ezoterikus írásokat, filmajánlót találhatsz.

Ez is érdekelhet:

Igaz történetek rovat

Évezredes titkaink – Családállítás, mint rejtélyfeltárási lehetőség

SNI gyermeket nevelő családok, Nektek is jár a figyelem!

Gyermeked Neked rajzol – érted, mi az üzenete?

Share Button

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.