Filmajánló

Prof. Bókkon István által valamiért ajánlott filmeket osztunk meg itt. Filmajánló oldalunk folyamatosan frissül, újabb és újabb filmekkel gazdagodik.

A szél útja

Az emberi psziché manipulálása

Pofa be!

Ha nevetni akartok, akkor nézzétek meg!

Add tovább

Charles Chaplin: ÖNSZERETET.

Ezt minden nap végig kéne olvasni, szerintem!!!

A Szerződés, amit a születéseddel kötöttél

Ez egész jó  7 perc csak.Ennyi időd van?

Tudatalatti

Egy szuper kis tudományos film (Spektrum), hogy a tudatalatti hozza a döntéseket, tényleg érdemes megnézni. Sőt, kötelezővé tenném, ennek megnézését és megértését! Elgondolkoztál valaha, hogy másodpercekkel előtte, hogy tudatosan döntenél, látni az agyad fFMRI felvételén, mit fogsz dönteni.

Játsz/ma

1997 A sikeres és gazdag üzletember, Nicholas Van Orten éppen annak köszönheti sikerét és gazdagságát, hogy élete minden percét képes volt folyamatosan ellenőrzése alatt tartani. Minden lépése gondosan kalkulált és hideg fejjel végrehajtott volt, legyen az üzleti, vagy magánéleti. 48. születésnapján csak egy kicsit zökken ki a számára szokásos merevségből – addig, amíg egy percre nem kevésbé sikeres apjára gondol, aki éppen 48 évesen vetett véget az életének..

A Videán itt nézheted meg a filmet

PÓT terápia

A 2010-ben készült vígjátékot itt nézheted meg.DEJA VU

Doug Carlin ügynök (Denzel Washington) a kompon történt katasztrófa ügyében nyomoz, amikor az esettől látszólag független halálesethez hívják. Carlin biztos benne, hogy Clair (Paula Patton) halála összefüggésben áll a merénylettel. Váratlanul megkeresik őt egy szigorúan titkos katonai kutatóközpontból, ahol lehetősége nyílik betekinteni a múltba. Doug minden titkolózás ellenére rájön, hogy nemcsak megfigyelheti a múltbéli eseményeket, hanem meg is változtathatja a végkifejletet.

Ide kattintva láthatod a filmet

The Holiday

The Holiday – színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus vígjáték, 138 perc, 2006 –Két fiatal nő, két összetört szív. Iris reménytelenül szerelmes a kollégájába, akivel viszonyt folytat. Nem elég, hogy érzelmei viszonzatlanul maradnak, a férfi a karácsonyi bulin bejelenti, hogy eljegyezte az egyik kolléganőjüket. Eközben a munkamániás Amanda rájön, hogy a barátja megcsalja, ezért kiadja az útját. A két összetört szívű lány a világhálón akad egymásra.

Az igazán tanulságos és szórakoztató filmet itt láthatod

Az ötödik elem

Derita egyik kedvenc filmje. Nem véletlenül!

Itt nézheted meg.

K-PAX a belső bolygó

A filmet itt éred el

Összeesküvés-elmélet

Jerry (Mel Gibson) kissé paranoiás, bogaras taxisofőr, aki konspirációs elméleteivel olykor az utasai idegeire megy. Egy nap Jerryt titkosügynökök rabolják el, akiknek vezetője a titokzatos Dr. Jonas, aki ártatlan embereken végzett orvosi kísérleteket.

A Videán láthatod a linkre kattintva

Patch Adams

igaz történet alapján. Patch járt is országunkban. A saját listámon a 10 legjobb film közé sorolom. Sok nevetés, sok döbbenet, és sok igazság. Robin Williams főszereplésével. 

Itt láthatod a filmet a Glória TV-n.

Ezer szó

Humor és komoly gondolatok. Jack McCall egy nagy dumás, önző irodalmi ügynök, aki az üzlet reményében képes bárkinek teletömni a fejét mindenféle hazugsággal. Miután egy spirituális gurut is csőbe húz, azon találja magát, hogy hirtelen egy fa nőtt a kertjében, ezer levéllel az ágain. Rájön, hogy mágikus fával van dolga, ugyanis minden egyes kimondott szóval lehullik róla egy levél. Az egyik ismerőse szerint ha az utolsó is lehull, akkor meghal. Eddie Murphy főszereplésével.

Itt nézheted online a filmet

A leckék az életről Jack Lemmon utolsó és egyik legjobb filmje, mely igaz történeten alapul.
A történet főhőse, Mitch Albom saját élményei alapján írta meg regényét öreg professzoráról, Morrie-ról, aki még a halál kapujában is az élet szeretetére nevelte őt. A regény óriási sikert aratott és hosszú ideig vezette a bestseller listákat.

Éjféli gyors Lisszabonba

“Az élet nem az, amit élünk, hanem az, amiről úgy képzeljük, hogy éljük.”

magyarul beszélő, német-svájci-portugál romantikus film, 111 perc

Raimund Gregorius, svájci tanár egy titokzatos nővel való furcsa találkozástól felzaklatva váratlanul úgy dönt, feladja eddigi életét. Felül az első Lisszabonba induló vonatra, poggyász nélkül csupán egy könyvvel, ami Amadeu de Prado portugál orvos és költő-filozófus feljegyzéseit tartalmazza. A professzor teljesen hatása alá kerül a magányról, halálról, szerelemről, és hivatásról szóló részleteknek és a könyv szerzőjének. A képeslapszépségű Lisszabonba érkezve kezdetét veszi élete legnagyobb utazása: önmaga igazi megismerése.

A filmet a Youtube-on itt láthatod.

Az időutazó felesége

Henri egy ritka genetikai rendellenességben szenved – és ez jó neki.

A filmet itt nézheted meg.


A boldogság nyomában

Igaz történet alapján. Online nézhető itt.Mennyei csodák 2016

Online nézhető itt. A Beam család hihetetlen, ám igaz története.

Kettős kockázat

A film itt tekinthető meg.

A Nő

Ez egy nagyon elgondolkodtató film, mennél tovább nézed, annál inkább, bár az elején furának tűnhet.

A film itt nézhető meg.

Café de Flore

avagy egy elgondolkoztató inkarnációs film, ami szuper jó, aki még nem látta. Magam most láttam először, ezt az inkarnációs filmet, ami megérintett. Alább egy online link az említett film megnézéshez. Vajon mennyit segítene az elfogadásban és életünk rendezésében, ha tudnánk, hogy bármilyen típusú kapcsoltainkban valójában rendezzük a múlt béli adósságainkat, amik tapasztalások voltak. Hogy a legközelebb álló rokonaink, párkapcsolataink szereplői változó szerepekben jelennek meg jelen életükben.

 

A kezdő

Robert De Niro. Vígjáték, gondolatokkal. 

Itt töltheted le a filmet.

Megan.Leavey

Megan Leavey (Kate Mara) nem találja helyét a világban, majd gondol egyet és belép a hadseregbe, ahol még annyira se találja helyét, mint előtte. A kiképzés alatt egy kihágás után, büntetésből beosztják a bombakereső kutyák óljainak takarításához, ahol felmerül benne az ötlet, hogy ezekkel a kutyákkal szeretne dolgozni, ha az emberekkel már úgyse jön ki olyan jól. Egy szerencsés véletlen folytán, pedig Rexhez, az egyik legjobb képességű, de fölöttébb agresszív bombakereső német juhászhoz, osztják be. Majd a film során elkezd bimbódzani egy barátság Megan és Rex között az iraki háború ideje alatt.

Itt nézheted a filmet

Hazugságok mágusa

A film itt tekinthető meg

EGY CSODÁLATOSAN SZÉP NYUGTATÓ ZONGORA ZENE, AMINT EGY EMBERLÉLEK HAJÓZ ÉLETEKEN ÁT. Bármikorra, elalvásra, bámulásra a semmibe, jó hallgatni. Hagyd, hogy szálljon a képzeleted, átélt örömök és szomorúságok egybe olvadjanak, hogy érezd, ez csak egy ilyen fura játék tapasztalás a Földön, és egy könnycsepp jelenik meg arcodon, miközben mosolyogsz, és kicsit megnyugszik az örök lelked, ahogy meglátja a reménynek örökké fénylő csillagát.

Derült égből Apú

Megható, szép és elgondolkoztató filmdráma.

Itt töltheted le a filmet

Nem a pénzt, a boldogságot, a párkapcsolatot, stb. teremtünk. Ez egészen jó és érdekes, figyelmesen hallgassátok!

Gellért Torma a teremtésről beszél Facebookon, élő videóban

Hullám

Félig megtörtént eseten alapul, izgalmas elgondolkoztató!!

Egy átlagos gimnázium, egy átlagos osztály, itt a közelben, napjainkban. Egy projekthét keretében az osztálynak az autokrácia témáját kell feldolgoznia. Tanáruk, Rainer Wenger (Jürgen Vogel) úgy dönt, hogy valami teljességgel szokatlan, az átlagostól eltérő dolgot csinál a projektből. Tanári megbízatását önhatalmúlag átalakítja, és különös kísérletbe kezd az osztállyal: azt akarja, hogy saját bőrükön tapasztalják meg az autokráciát – csak néhány napig. De ez a hét nagyon hosszú lesz mindazoknak, akik részt vesznek a kísérletben.

Összeomlás -am.thriller (Falling Down 1993)

Ebben az akciókban gazdag, izgalmas filmben Michael Douglas tőle szokatlan szerepben jelenik meg. Egyszerű, hétköznapi tisztviselőt alakít, aki egy napon, egy reménytelennek tűnő forgalmi dugóban ücsörögve bekattan: kocsiját maga mögött hagyva gyalogosan elindul hazafelé. Kislányának születésnapja van, ezért olyan fontos idejében hazatérnie. A baj csak ott kezdődik, hogy a hazafelé vezető úton többen is az útjába kerülnek, és az akadályokra az elkeseredett, mindenre elszánt férfi agresszióval válaszol: útját holttestek és sebesültek sora jelzi.A 13. emelet

Elgondolkoztató szintén. (1999) Douglas Hall-nak (Craig Bierko) és Hannon Fuller professzornak (Armin Mueller-Stahl) sikerült létrehoznia egy teljesen mesterséges valóságot, amely szinte teljes egészében a 30-as évek Los Angelesének mása. Minden, még az “emberek” is teljesen valódinak tűnnek, pedig csak egy hatalmas számítógép kreációi.

A filmet itt nézheted meg.

A békés harcos útja

Sosem árt megnézni újra!

A Békés harocos újta a Youtube-on


Dogma

Kevesen ismerik, nem igen ismert film. Bolondságnak tűnik, mert viccesen van előadva, ugyanakkor sok rejtett üzenete van. Kíváncsi vagyok megértitek a rejtett üzeneteit. 

Ments meg, Uram!

Igaz történet alapján. Lelki film, avagy a gyilkosnak megbocsátás és a gyilkos is megbánja tetteit.

A filmet itt láthatod

A megbocsátás útja

Lélekemelő film. Valós esemény alapján.

Szemekbe zárt titkok

Izgalmas krimi, ami megmutatja, mitől nem szabadulhat meg soha az ember

Széttörve 2016

Film ajánló a lentebbi megosztáshoz. A MEGTÖRTÉNT ESETEK AVAGY A VÁLTOZÓ SZEMÉLYISÉG, Tudod, hogy ki vagy címmel.

A tudomány érthetetlenül áll szemben főleg a többszörös személyiségzavar magyarázatával, ahol nem kettő, hanem sok személyiség változik egy testben.

A film itt található

Legbelső félelem (1996)

Izgalmas! Ebben a tárgyalótermi drámában cikinus sztárügyvédként Richard Gere védi a város köztiszteletben álló érsekét megölő ministránsfiút (Edward Norton). A védelmet pedig arra építi, hogy a srácnak két személyisége van: egy gátlásos, dadogó szerencsétlen, és egy agresszív szociopata. Ahogy azonban végigfut az ügy, nem csak az érsekről derülnek ki új, meglepő információk.

A filmet itt tudod megnézni.
Néha kéne egy-egy spiritualitás mentes nap, csak légy egy kicsit bolond, tegyél mindenre! Énekelj, táncolj, igyál, akár egyedül, de ha lehet, társaságban. Semmin se bosszankodj, ez egy játék, ha ezt egyszer igazán megérted, elér a békességed.

“Tökéletesen igazuk van a filozófusoknak, amikor azt mondják, hogy az életet visszafelé kell megérteni. Arról azonban megfeledkeznek, hogy előrefelé kell élni.” William H. Calvin

Kezdjetek el élni – /Márti dala/- Pásztor Anna – Kiss Tibor

Azonosság

Izgalmas! Ebben a filmben pont az a nagy filmvégi csattanó, hogy a többszörös személyiség témája milyen fontos benne, de hogy miként, azt most azért nem áruljuk el itt, hátha valaki még ezután nézné meg. Az alaphelyzetet viszont igen: tíz idegent (és sztárszínészek egész sorát) hoz össze a sors egy világtól elvágott motelben, majd egy sorozatgyilkos kezd vadászni rájuk – a rejtély megoldása pedig abban rejlik, hogy rájöjjenek: mi köti őket össze? 

A filmet itt játszatod le

Kiskarácsony mindenáron,

hogy legyen vígjáték is, kis hideggel, ebben a melegben. Itt találod a filmet.


Hideg nyomon (Teljes film)

Eltűnik a Boston melletti Dorchesterből a négyéves Amanda McCready. A rendőrségi nyomozás eredménytelenségét látva a kislány elkeseredett nagyszülei felbérelnek két magándetektívet. Nyomozása során Patrick Kenzie és Angie Gennaro egyre mélyebbre süllyed Boston árnyékvilágában, a drogosok, csalók és pedofilok birodalmába. Amikor a média felkapja az ügyet a két magánkopó kénytelen a helyi rendőrkapitány és a nagymenő zsaru, Remy Bressant segítségét kérni. Miközben megoldódni látszik az ügy, Patrick szörnyű titokra bukkan, ami erkölcsi dilemma elé állítja. Dennis Lehane regényéből.

A filmet itt láthatod


Transzcendens

Dr. Will Caster (Johnny Depp) a mesterséges intelligencia legelismertebb szakértője ötvözi a világ összes tudását az emberi érzelmek teljes skálájával. Kísérletei miatt egy radikális szervezet merényletet követ el ellene, aminek következtében Caster az általa kifejlesztett gép tesztalanyává válik. Caster felesége, Evelyn (Rebecca Hall), és legjobb barátja, Max (Paul Bettany) úgy döntenek, hogy a haldokló Will tudatát feltöltik a gépbe. A következményekre azonban senki sem számít.

A filmet itt nézheted meg


A Szív bajnokai

Itt tudod megnézni


Kapj el, ha tudsz!

Itt játszható le


Egy csodálatos elme

A film a Youtube-on nézhető meg.A háború démonjai

Jó színészekkel, 2013 film!
A háború démonai című filmdráma főhőse Eric, aki háborús hősként a vasót szerelmese. Feleségével, Patty-vel is egy utazáson ismerkedett meg. A házasságkötést követően Pattsy rájön, hogy Eric-kel nincs minden rendben: időnkét rohamai vannak és egyre jobban kezd magába fordulni. A fiatalasszony férje egyik volt katonatárstól megtudja, hogy a háborúban durva megaláztatások érték őket, amit Eric valószínűleg nem tudott feldolgozni. Ám kiderül, hogy a kínzásokban részt vevő egyik japán katona él és egy múzeumban idegenvezető, így Eric elindul, hogy lezárja a múltat..

Angyalok városa

A film itt játszható le.
Holt költők társasága

A teljes filmet itt nézheted meg.


Esőember

Hatodik érzék (1999)

A filmet itt nézheted meg

A kód neve Merkúr

Itt játszhatod le

Mielőtt meghaltam (Igaz történet alapján)

Dallas, 1985. Ron Woodroof (Matthew McConaughey) villanyszerelőt AIDS-szel diagnosztizálják, amitől egy csapásra megváltozik az élete. Barátai nagy ívben kerülik, az orvosok pedig lemondanak róla – de a férfit nem olyan fából faragták, hogy megadja magát. Mivel az orvosoknak nem hisz, Mexikóban keres magának csodaszert, majd – látva az egészségügyi rendszer elhibázott működését – az illegálisan csempészett gyógyszereket sorstársai között kezdi árulni. Ron egy idő után olyan emberek mellett találja magát, akiket előtte megvetett.

A filmet itt nézheted meg.


Életrevalók (Igaz történet alapján)

Itt láthatod

Bakancslista

Hát nem mindig megy gyorsan az önrendbetétel. Pszichodráma, 17 évig havi kineziológia, több mint 100 családállítás, pszichoterápia, szuperpozíció… meséli Soma magáról itt.


SHOWTIME

„Aki eddig szerette volna azt hinni, hogy az alkoholról vagy drogról való leszokás pusztán akaraterő kérdése, annak az a rossz hírem van, hogy a film megnézése után soha többé nem fogja tudni ezt gondolni…………..
Aki bántalmazáshoz szokott, hiába szabadul meg a bántalmazójától, az élete nem válik könnyebbé. A trauma, amivel nem foglalkozunk, amit el akarunk felejteni, amit nem gyógyítunk, külön utat kezd járni, külön életet kezd élni, és ettől válik irányíthatatlanná.”

Érdemes elolvasni a témáról és a filmről szóló cikket is itt.


GENEZIS=GÉNEZÉS teremtett világát a Földön

Ez a kis film zenével, kb. 26 milliós eddigi nézéssel, (sajnos angol felirattal) arról szól hogy mind képességeinket, mind traumáinkat örököljük a DNS-ben.
Nekem úgy tűnik, hogy a VÁLLALT sors és a karma is, a tudattalan DNS irányításon keresztül működik. Sőt, a lélek is irányít közben minket tudattalanul a DNS-en át (szub-kvantum szint), meg külső eseményekbe való szó szerint bejuttatással (részvétellel), amikor a DNS szintén interakcióba kerül a külvilág történéseivel (biológiai, kémiai, fizikai, és érzelmi). Így a lélek szélsőséges testi-lelki érzelmek megtapasztalását éli át, “a jó és rossz” megkülönböztetését megéli, majd később megérti a teremtésen belül. Hát valahogy így alakították az utolsó GENEZIS=GÉNEZÉS teremtett világát a Földön.

Hogy miért, pontosan senki sem tudja.

Ami fenn van, ugyanaz, mint ami lenn van, és ami lenn van, ugyanaz, mint ami fenn van, így érted meg az egy varázslatát. Hermész Triszmegisztosz (Quod est inferius, est sicut quod est superius, et quod est superius est sicut quod est inferius ad perpetranda miracula rei unis.)

Az ajánlott videót a Facebookon tudod megnézni, ide kattintva.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.