SNI gyermeket nevelő családok –

Nektek is jár a figyelem!

Tudom, sokszor emberfeletti erővel kell küzdenetek. Tudom, az egyszerű hétköznapok is kihívást tudnak jelenteni. Ugyanakkor azt is tudom, már nem vagytok egyedül!
Természetesen, amikor a buszra kell felszállni, két kisgyerekkel, babakocsival, akkor nem tudok ott lenni, hogy felsegítselek. De abban szeretnék jelen lenni, hogy az emberek érzékenységét fokozzuk, és akár többen is ugorjanak és legyenek az SNI gyermeket nevelők segítségére!

Ennek eléréséhez egy lényeges gondolatot szeretnénk Veletek megosztani! Az emberek szívesen segítenek, ha a hálát látják a szemünkben, és nem a haragot. Ne követeljük a segítséget, hanem kérjük. 
Ha társaságba, játszótérre szeretnénk vinni a gyermekünket, legfeljebb arról panaszkodjunk, hogy nem tudtunk aludni tőle az éjszaka. Az emberek örülnek, ha hasonló problémával küzd valaki, mint ők, de a sokkal rosszabbra gondolni sem akarnak! Az extra, a próbatétellel kapcsolatos gondjainkat csakis a hasonló sorsú szülőkkel beszéljük meg!

Tudjuk, az embert a hasán keresztül lehet megfogni, és nagyon fontos a tálalás. Mit is tálalunk jelen esetben?

Hát, magát a gyermek képességeit, értékét.

Nézzünk egy példát. A kínaiak egy jelentős kisebbséget tudhatnak magukénak mára már Magyarországon. Senki nem bántja őket. Sőt, csodálják gyógyítási és főzési tudományukat. Tanulni akarnak tőlük, és a piacunkat egyre inkább uraló termékeiket is hatalmas tömegek használják. 
Lássuk be, az autisták elhíresültek zárkózott természetükről, ugyanakkor egyre többen tudnak különlegesen éles elméjükről, hihetetlen lényeglátói és kombinációs képességükről. 
A down szindrómások ugyan lassabbak, számolásban általában gyengébbek, de mindenki tudja róluk, hogy ők azok, akik visszahozzák a szeretetet a családba. Nincs náluk kedvesebb jelenség. Mindenki szereti őket, amint első furcsaságukon túl lát. 
Aki valamilyen étel-intoleranciában szenved, sokszor okoz gondot egy vendégségben. Különleges igényei vannak, hiszen az enyhe tünetektől, az életveszélyes duzzanatokig terjedhet egy-egy tiltott falat megevésének következménye. De, még ennek is megvan a maga előnye! Általában az étel-intoleranciás ember megtanul önmagára figyelni. Általában több zöldséget, gyümölcsöt kell fogyasztania (kivéve a fruktózérzékenyt), és egészségesebb életmódra szoktatja a diéta. Sokat kell tudnia a táplálékokról már gyermekként is, így társainak is hamar tud étkezési ötletekkel szolgálni.

Tudjuk, mennyire fontos a megelőzésben és a kezelés során is a megfelelő táplálkozás. Ennek megvalósítása sokszor igen kimerítő a családok számára. Vagy többfélét kell főzniük, vagy ha mindenki a diéta szerint étkezik, rendkívül költségessé válhat az. Szakácsként Szeverényi Mihály éppen ezen a téren tud lényeges segítséget nyújtani. Olyan lehetőséget akar létrehozni, ami figyelembe veszi az SNI családtag diétáját, és választókerületenként több munkahelyet is ad!

Ezek a gyerekek csodálatosak. Önnön korlátaikat kell napi szinten túlhaladniuk, éppen ezért, hihetetlen tanítói tudnak lenni környezetüknek. Aki az első viszolygáson hajlandó túl látni, az érzékelheti kiválóságukat, és megtapasztalhatja, hogy megtiszteltetés velük élni, őket megismerni, a barátságukat tudni!

Az SNI gyermekek szülei végtelenül kitartóak, és hamar megtanulják:

Soha nem adom fel!

Kitartást kívánunk Nektek!

Jó, ha tudjátok: az ERŐ Veletek van!

Mészárosné Kis Edit / Derita

Szívesen ajánlom figyelmetekbe ÉLETKEDVcsináló programunkat, ami segít rátalálni saját erődre.  A programra ingyenesen íratkozhatsz fel az ONLY +21 – hétköznapi epigenetika Facebookos oldalon az Üzenetküldés gombra kattintva.

Ez is érdekelhet:

Bűntudatból alakul ki a sajnálat és megfelelés

Érezted már magad csapnivalóan rossz szülőnek?

Milyenek az igazi álompárok?

Share Button

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.