GYERMEKED NEKED RAJZOL, érted, mi az üzenete?

GYERMEKED NEKED RAJZOL, ÉRTED MI AZ ÜZENETE?

A gyerekrajzok szimbólumokban gazdagok, csodálatosak és őszinték. Visszatükröződik  a rajzoló teljes személyisége. A gyermekrajz üzenet, amely a gyermek személyiségét tárja fel. A kisgyermekek verbálisan nehezebben fejezik ki magukat, nincs elég szókincsük, nincsenek tisztában bizonyos elvont fogalmakkal. A kisgyermek rajzban meséli el, amit szavakkal nem tud, vagy nem mer megfogalmazni. /érzéseit, vágyait, véleményét önmagáról a világról az emberekről. Neked rajzol!

Lelki életük a bennük zajló folyamatok általában rejtve maradnak. A rajzok által tudatalatti tartalmakat jelenítenek meg, érzelmi impulzusokat mozgósítanak, így a tudattalanban lévő konfliktusok megközelíthetővé válnak.
A gyermek azt rajzolja, amit tud a világról és nem azt, ahogyan látja. A rajzok különböző jelentéstartalommal rendelkeznek, emellett a rajzolás fontos feszültségoldó eszköz is számára. 

Elfojtott indulatait, érzelmeit képes levezetni a rajzolás által.
Megismerhető a családi struktúra a gyermek szemszögéből, feltárulnak a belső hierarchikus viszonyok. Erről készült hanganyagunkat itt hallgathatod meg a linkre kattintva.

A gyermekeink személyisége 11-13 éves korukra kialakul. Amíg elérik ezt a kor, számos dolgot kell meg tanítanunk számukra. Az önelfogadás, önbecsülés és az önmagukba vetett hit helyes kialakítását a gyermekkori életszakaszban kell elkezdenünk.
Gyermekkorban a lélek különösen érzékeny és fogékony a külvilág, a közeg minden hatására. Gyakran, a tévesen értelmezett tapasztalások személyiség torzuláshoz vezethetnek. A feldolgozatlan élmények frusztrációt, belső személyes konfliktust, önkifejezési blokkokat hoznak létre.
Fontos, hogy testileg-lelkileg-szellemileg egészséges, vidám, harmonikus és boldog gyermekeket neveljünk. Olyan alapot adjunk, amelyre biztonsággal építhetnek kamaszkorban.
A felmerülő konfliktusokat toleranciával, türelemmel, önfegyelemmel, higgadtan tudják kezelni.
Kreativitásuk, tudatosodásuk fejlődjön, pozitív ön-és világkép alakuljon ki bennük. Megtanulják a stresszkezelés egyszerű és hatékony módját, testileg, lelkileg és szellemileg egészségesebb, teljesebb életet élhessenek.

A gyerekrajzelemzés a következő problémák esetén segít feltárni a kiváltó lelki okokat:

– szorongás
– különböző indokolatlannak tűnő félelmek /pl. sötétség/
– félénkség, önbizalomhiány
– beilleszkedési zavarok
– lehangoltság
– agresszivitás
– figyelemzavar
– szülő-gyermek kapcsolati problémák
– szülők válása okozta traumák

Szeretettel várlak, ha szeretnéd gyermeked rajzának üzeneteit megérteni, ha szeretnéd tudni, milyen képességeket, készségeket kapott az élettől.

Gál Rita
Humán terapeuta,
Gyermek-rajzelemző

Elérhetőségem:

Tel: 06-20-354-9582
Email: human.gyermek.terapia@gmail.com
Budapest

Szeretettel várunk az ÁLOMFOGÓ-KREATIV Műhelyben, ahol rajzolunk, festünk ismerkedünk az alkotás örömével.
Látogassatok el hozzánk:
Facebook: Álomfogó-Kreativ Műhely,
Cim: Budapest II. ker. Petrezselyem u. 10

Ez is érdekelhet:

Holisztikus gyermekfejlesztés

Mit szabad és mit nem – beszéljünk gyermekeink szexuális neveléséről!

Hangtál és hangtálas meditáció

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.