Merre tart az életed? A tervek értelme és hatékonysága életedben

Merre tart az életed?

A tervek értelme és hatékonysága életed-ben

Életünk jelen szakasza, a belátható pár év, aztán az elkövetkezendő pár hónap akkor fog megnyugvást adni, ha eltervezzük, mit is szeretnénk. A tervük akkor nem vész a feledés homályába, ha egy füzetbe vagy a laptopunkba/telónkba feljegyezzük ezt.

Meg kell mondjam, készítettem én több 5 éves tervet is már, mióta erről először hallottam. Nem valósult meg! DE nem is feltétlenül ez ennek a célja!

A dolog lényege az, hogy átgondold, mi a szíved vágya, és jelenlegi életstílusoddal, napi tevékenységeiddel, a fejedben folyamatosan cikázó gondolatokkal ENNEK megvalósulását segíted-e elő?Biztos vagyok abban, hogy élettervvel születünk. Tervvel, amit itt a Földi életünkben vagy felismerünk, vagy nem. De a terv megvalósítására hajlamsító érzései mindenkinek vannak. Ez az, amit sok esetben gyermekkorban “kinevelnek” belőlünk, vagy éppen mi magunk veszítjük el a hitet a vágyaink megvalósíthatóságával kapcsolatban.

Tehát, adva van egy életterv, amit nem tudunk befolyásolni, és meg tud valósulni. Illetve, adva van egy terv, amit józan eszünkkel, a szívünk vágyaira hallgatva fel tudunk állítani. Ezek valahol a mélyben összhangban vannak!
Boldogok csak akkor lehetünk, ha az élettervet valósítjuk meg. Önmagunkkal elégedettek csak akkor lehetünk, ha a szívünk vágya szerint, átgondolással kialakított tervet valósítunk meg. Ezek nem ütik egymást, ha nagyon ismerjük önmagunkat, vagy, ha hajlandóak vagyunk időről-időre felülvizsgálni vágyainkat éppúgy, mint az életterv szerinti haladásunkat.

Honnan tudhatod, hogy az életterv szerint haladsz-e? Látók, jósok, asztrológusok segíthetnek ebben. DE NAGYON FONTOS, HOGY MINDEN ESETBEN, MINDEN EGYES KIJELENTÉSÜKKOR FIGYELJ BEFELÉ. CSAK AZT A KIJELENTÉST FOGADD EL IGAZNAK, AMI BELSŐD SZERINT IS IGAZ! Vannak tanácsadók (látók, jósok, guruk, de még asztrológusok is), akik hatalomvágyból végzik a munkájukat. SOHA NE ENGEDJ A FÉLELEMKELTŐ URALKODÁSI VÁGYUKNAK! Olyan ember tanácsát fogadd el, bármilyen foglalkozással is rendelkezik, aki MINDEN esetben megadja Neked a szabad választás lehetőségét. Ha konkrétan meg akarja mondani Neked, mikor mit fogsz tenni, akkor kezdj el gyanakodni!
A legjobb, ha meghallgatod mások véleményét is (mivel mások tükre hasznos gondolatokat adhat önmagunkkal kapcsolatban), de a legjobb, ha saját magad kezdesz el tanulni egy önismereti utat. A lehetőségek végtelen tárháza áll rendelkezdésedre!
Választhatsz az asztrológiától kezdve a jógán keresztül különféle csoportos terápiák közül is: pszichodráma, táncterápia, bodywork, művészetterápiás módszerek, holotróp légzés, pszichoanalitikus csoportterápia. Nem tudom felsorolni mindet!
A lényeg, hogy kezdd el!
Az összes többi útközben alakul ki!Tehát, az élettervedre való utalásokat tud adni egy aszrológus, majd legjobb, ha az általa felsorolt szimbólumok alapján kiválasztod a számodra leginkább szimpatikus önismereti utat. Vagy, egyszerűen felteheted a kérdést elvalvás előtt: Mely önismereti út való jelen életszakaszomban nekem? és reggelre várhatod a választ. Ami eszedbe jut, vagy ami elsőként eléd kerül, azt az utat érdemes megvizsgálni. Ha tetszik, akkor pedig el kell kezdeni, minden kifogást félretéve.

A személyes terv, mindeközben akkor tud igazán jól működni, ha az ötéves nagyjábóli célodat feljegyzed éppúgy, mint az egy évese tervedet is. Az egy éves tervet már fel lehet építeni, végiggondolva, hogy egy hónap alatt kb. meddig kell eljutni. Az elkövetkezendő 2-3 hónapot akár hetekre is feloszthatod, ha ezt a célod megengedi.

Mondjuk, gyűjtesz egy csónakra, amit jövő nyáron szeretnél megvásárolni. Tudod, mennyi a havi kereseted, ebből könnyű levezetni, mennyit kell havonta félretenni, hogy egy év múlva rendelkezésedre álljon a megfelelő összeg. Ha szerencséd van, egy téli akció során lényeges árengedmény mellett megkaphatod…
Érdekes a terv szerint haladás. Bármely tervet is kezded el. A Világ valahogy úgy rendeződik, hogy Neked jobb legyen. Segítők állnak melléd, és olyan helyről érkezik támogatás, amire sosem számítottál volna. Ezeket fel kell ismerni, és merni kell elfogadni!

Ajánlom figyelmedbe a Gondolkodásunk pókhálói című hanganyagunkat, ami segíthet megérteni, ki vagy és hová tartasz.

Mindezt hogyan hasznosíthatod álláskereséssel kapcsolatban? Itt hallgasd meg a Munkamorál és a Hogyan NE legyél munka nélküli?, illetve a Szabadulj meg a FÉLELMEIDTŐL című hanganyagokat.

Sok szeretettel: Mészárosné Kis Edit / Derita

Ez az írás az ÉLETKEDVcsináló hírlevél-sorozat része. A hírlevelekre, üzenetekre feliratkozhatsz az ONLY +21 oldalon, az ÜZENET gombra kattintva.

Ez is érdekelhet:

A 17 sikerelv – Hogyan lehetünk befolyással a Sors akaratával szemben?

A CÉLOK Brian Tarcy gondolataival és az asztrológiai jelek összefüggéseiben

Mindenki a maga szerencséjének kovácsa – a szokások vagy TE döntesz?
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.