Sikerrecept – Létezhet egységes mintázat?

Sikerrecept

Én magam asztrológusként szimbólumokban látom a világot. Így kialakult bennem egy négy pontból álló rendszer, ami gyakorlatilag bármire ráhúzható a meglátásom szerint. Az összes többi csak finomítás! Nagyon kell vigyázni, hogy ne vesszünk el a részletekben. Ha esetleg elakadunk, vissza kell lépni a sikerrecept előző pontjához, megvizsgálni, azzal készen vagyunk-e. Ha igen, akkor lehet tovább lépni. Valahogy úgy kell ezt értelmezni, mint egy alapozást. Ha ezek a pontok nem érvényesülnek, nem valósulnak meg, akkor a fene eszi az egészet…

Tehát, maga a mintázat néhány lépésben:

1. Mi az, ami megmozgat, ami életkedvvel tölt el ? vagy Mitől éreznéd magad sikeresnek adott helyzetben?

2. Milyen képességeid, adottságaid lehetőséged van ennek megvalósításához?

3. Mik akadályozhatnak ennek elérésében?

4. Mikor állsz neki a megvalósításnak?

A megvalósításnak pedig mindig az 1-es pontból kell gyökereznie, tehát egy olyan célt állíts fel, ami igazán a vágyad. Ha nincs hozzá képességed, még csak most kell megszerezni a tudásbázist, amivel a célodat elérheted, nem gond, csak plusz 5 évet adj hozzá, mert annyi kell, hogy jártasságot szerezz egy adott területen.
Érdemes felkészülni a felmerülő akadályokra.

Egy bölcs angol író, Denis Waitley szerint:
“Számíts a legjobbra, tervezz a legrosszabbra és készülj fel a meglepődésre!”
Ebből a legjobb, hogy a meglepődésre készülés csupa izgalom, és várakozás, szóval biztosan emeled vele az energiaszintedet 🙂
Az akadályok azért kellenek, hogy megállítsanak, ha rossz irányba indultál volna. Az Élet terve szerint a legjobb változat eléréséig akadályokba ütközöl. Így ezek nem ellened, hanem érted vannak, hogy TE a legnagyszerűbb formát valósíthasd meg adott területen! Ha így tudsz az akadályokra tekinteni, máris nem elveszik az erődet, hanem még inkább felspannolnak, még inkább a kihívás izgalmát fokozzák.
(Ne játsszuk meg magunkat! Ismerjük el, azért néha jól esik mindent és mindenkit elküldeni a jó büdös fr…ba. Tedd meg, bátran, ha ez okoz éppen örömöt!)
Lehetőség szerint egyre kevesebbszer, és egyre kevésbé kellene dühöngeni. De ki kell adni az indulatokat, amik dúlnak Benned, hogy ne vessen szét a méreg! Valami harcművészeti edzés csodákat tud tenni az emberrel ezen a téren!
Az pedig, hogy az egészet végre mikor kezded el? Hát, ne húzd az időt. Persze, nem jó felkészületlenül nekiállni semminek, de ha nem ugrasz fejest a témába, csak kerülgeted, félő, hogy soha nem állsz neki. Van, aki mindig csak hitegeti magát, hogy majd ekkor, meg akkor elkezdem… Majd ha végzek a sulival, megtalálom a számomra legkedvesebb lányt, majd akkor próbálkozom keresni. Közben pedig elaszalódik, elmegy az életkedve…Tehát fontos az időzítés, de ez ne legyen sokára. Itt a sikerrecept, a rendelkezésedre áll.

Inkább csináld MOST!

….de miért is a MATRIX képét tettem ide? Nos, remélem, kezded érezni, hogy ha sikerült jó mélyen a dolgok gyökeréig lenyúlni, akkor máris átlátható az EGÉSZ. Különös ambivalenciája a dolgoknak az, hogy determinált életet élünk, mégis, aki mélyre tud nyúlni, teremtővé válik. 

Hol is kell mélyre nyúlni? Hát, az önismeret terén, leginkább. Az önmagunkkal való őszinteség terén. Ha ez megvan, átveheted az irányítást, de még nem szabadulsz a Nyúl üregéből!

Ez az írás az ÉLETKEDVcsináló sorozat része. Ha úgy érzed, szeretnél némi életkedvet szerezni, iratkozz fel, itt a honlapon a cikk mellet megtalálod ehhez a megfelelő táblát.

Ajánlom figyelmedbe a Sikered titkai rovatunkat is!

Sikeres, tudatos mindennapokat kívánok: Mészárosné Kis Edit / Derita

Ez is érdekelhet:

Sikertelenség – láthatatlanság. Gondolatok a túlélési torzításról

Mindenki a maga szerencséjének a kovácsa – a szokások vagy TE döntesz?

Téged is elérhet a Szerencse? Mi kell ahhoz, hogy a Tied legyen?
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.