Mi VAN akkor, ha a biztonság nem is létező dolog?

Mi VAN akkor, ha a biztonság nem is létező dolog?

Pszichológiai tanulmányokból tudhatjuk, hogy a férfiakat a kedvesség vonzza, a hölgyeket pedig a biztonság utáni vágy tartja meg egy kapcsolatban. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a férfiaknak kevésbé volna biztonság-igényük, vagy a nőknek ne lenne fontos a férfitól kapható kedvesség. Természetesen mindkét nemnek szüksége van mindkettőre.
Ugyanakkor ez azt is bizonyítja, ami szerintem az alapvető ok, ami miatt úgy gondolom, távolról sem a kinti világban vagy az otthonban lévő biztonságot keresné az ember! Ahogy Helen Keller, hölgyként azt mondja, a biztonság nem több egy babonánál, az azt mutatja, ez a fogalom nem fogható meg. Nem található meg a külvilágban, és valójában csak egy elképzelt, az agyunkban meglévő (vagy éppen meg nem lévő) állapot.

Mi VAN akkor, ha a biztonság egy nem is létező dolog?
Van ősbizalom, a másikba és önmagunkba vetett bizalom, a saját tetterőmbe, kreatív helyzetmegoldó képességembe vetett hit VAN!Miért is a nőknek fontosabb a biztonság, és kevésbé a férfiaknak?
Alapvetően két dologról van szó.

  • Egyrészről a nő a kisebb testi ereje, és a védelmezendő gyermeke miatt kiszolgáltatottabb helyzetben van. Ez természetesen növelheti kreativitását is. (Ahogy én is ezt tapasztaltam saját magamon. Minél több gyermekem lett, annál inkább megéltem a kiszolgáltatottságomat, és egyre inkább rá voltam szorulva a kreatív helyzetmegoldásra.)
  • Másrészről pedig a férfiak (a bennük lévő férfi őserő miatt) intenzívebben meg tudják élni a teremtőerőt. Jobban tudatukban vannak a saját kreativitásuknak, s tudatosan vagy tudat alatt beléjük van kódolva az elvárás: Ők vigyáznak gyermekükre és asszonyukra egyaránt. Tehát, alapból a férfiaknak nagyobb a saját kreativitásukba, tetterejükbe vetett hitük, s alapvető elvárás velük szemben a védelmezés is. Mivel a férfi az erősebb, az ő részéről nyilvánvaló a saját biztonsága a nővel szemben (a hagyományos felállás szerint, ami kódolva van), így neki fontosabb a családi szeretetteljes háttér, az, hogy a gyermek és az asszony kedvesen fogadja őt, nagyrabecsülésük jeléül.

Vagyis, ami az EMBERBEN a biztonságérzetet tudja fokozni, az egyáltalán nem a jól bezárható, akárhány ponton záródó ajtó, vagy a riasztórendszer, vagy a biztosítás, vagy az ABS vagy sok egyéb, ami a biztonságba vetett illúziónkat fokozhatják.

A BIZTONSÁG ODABENT VAN!
Ez nem azt jelenti, hogy többé ne fizesd be a biztosításodat, ha már megkötötted. De jobb, ha tudod, nem a biztosító fogja elrendezni a biztonságérzetedet. Ha megteheted, olyan autót végy, ami minden szinten biztonságosnak mondható. DE tudd, ha TE önmagadban hiszel, és ez nem csak egy felfújt illúzió, akkor aktuálisan, amikor szükség van rá,

KÉPES VAGY elkerülni azt a szembejövő autót!
KÉPES VAGY megérezni, ha épp valaki be akar törni, és még mielőtt kárt okozna, elkergetheted pusztán jelenléteddel.
TE VAGY KÉPES megvédeni a családodat,

TE VAGY KÉPES megoldani bármit, amire szükséged van, ha hiszel önmagadban!

Könnyű ezt mondani, sokkal nehezebb önmagunkba nevelni ezt az érzést. Ezt a szüleinknek kell(ene) megtennie velünk. DE ők is csak akkor képesek erre önmaguktól, ha őket is így nevelték!

Ezeket az őseinkbe berögzött kódokat, mint a meglévő önbizalom, vagy meg nem lévő önbizalom, át lehet írni, mélytudati terápiákkal, vagy napi szintű önnevelő gyakorlatokkal. A MIRON holisztikus életmód-program tanácsadói, terapeutái szívesen állnak rendelkezésedre! Írásaikat, gondolataikat megtalálhatod itt az Asztroangyal.hu oldalon, a kapcsolatot pedig felveheted velük a Facebookon. Mindannyian megtalálhatóak a Holisztikus baba- és gyermekfejlesztés csoportban. NEM CSAK gyermekek részére! Felnőttek és még gyermekkel nem rendelkező egyének számára is szívesen adunk tanácsot. Hiszen a babafejlesztés a szülőfejlesztéssel kezdődik!

Egészen addig, amíg nem ezt az eltökélt önbizalmat látod a tükörbe nézve, amit Nimród mutat az alábbi videón, addig bátran állíthatom, lehet javítani az önbizalmadon és egészen biztosan a biztonság-érzeteden is!

Sok szeretettel: Mészárosné Kis Edit / Derita

Érdekelhet még: Védőburok készítése és használata

Segíthet még a 17 siker-elv ismerete.

Ez a cikk az ÉLETKEDVcsináló programunk 33. része. Ha érdekelnek az előző gondolatok is, amik által egyre magabiztosabbá, egyre céltudatosabbá, egyre önbizalommal telibbé válhatsz, akkor iratkozz fel az ONLY +21 oldalon az ÜZENET küldése gombra kattintva.

Ez is érdekelhet:

Holisztikus gyermekfejlesztés rovat

Mit is akarok én valójában az életben?

Mindennap energiahiánnyal küzdesz – Hogyan lehet ezen segíteni?


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.