Kapcsolat a holt lélek és transzgenerációs epigenetika között

AHOL A HOLT LÉLEK ÉS TRANSZGENERÁCIÓS EPIGENETIKA TALÁLKOZIK

Mi is az a Holt lélek? Ha egy ősünk meghal, akkor a lelke, ha itt ragad, kielégítetlen vágyait az utódon keresztül is megélheti (pl. regressziós hipnózissal jól láthatók, hogy bizony ilyen létezik). Erről már meséltem lejjebb a nyugtalan holtak részekben. Arról is írtam már többször, hogy a szülők traumáit epigenetikusan tudattalanul örökölhetjük, utóbbi tudományos tény.

Nézzünk most egy esetet

Az apa II. világháborúban borzalmas szenvedéseket élt át. A háború után megházasodott és született egy gyermeke. Az apa a traumák miatt alkoholista lett és kicsapongó életet élt nőkkel. Később elvált és egy másik nőtől is született egy fiú gyereke.

Ez a fiú gyerek, aki mérnők lett, sosem találta a helyét a világban. Szerette az alkoholt és a nőket, de messze nem volt boldog, és a háborús dolgok erősen érdekelték és nem tudott tartós kapcsolatot kiépíteni, szeretni. Személyisége szinte ide-oda változott. Az apja életét élte sokszor és észre se vette. Kettős erősségű volt az ősök hatása, mert nem csak epigenetikusan örökölt viselkedési és érzelmi mintákat a fiú, hanem a halott apa lélek ezeken az örökölt genetikai mintákon át erősen tudta a fiút befolyásolni.

Igen hasznos az, ha lerajzolod a családod térképét, családfa, szüleid, nagyszüleid, testvérek, stb., és megnézed a főbb traumás eseményeket, és megnézed a saját életed is. Beszélgess el szüleiddel, nagyszüleiddel a régi traumás dolgokról főleg az eltitkolt dolgokról, mert az eltitkolt, szégyellt dolgok hatása erősebben öröklődik, mert erősebben rögződhetett genetikailag. Mit honnan vettél. Vajon a saját életed éled-e, vagy nem. 
Fent, csak egy egyszerű rajz, valóságban, mikor feltárod az ősök traumáit, hogy megtaláld mi az ami legjobban hat rád, ennél sokkal bonyolultabb rajz lesz, és sok történés. 

A megértésben sokat tud segíteni az alábbi néhány írásom és beszélgetésünk Deritával:

Transzgenerációs átokvírus – hogyan szabadulhatunk?

Halott, itt ragadt lelkek hogyan működhetnek rajtad?

Öröklött családi minták és amit kezdhetünk velük

EMBERLELKEK: Párkapcsolat, család, öröklött minták és egyebek. Kötetlen beszélgetés Deritával

prof. Bókkon István

A professzor úr által és általa írt illetve ajánlott írások, gondolatok az Emberlelkek rovatban találhatóak. Nézz szét ott is!

Ez is érdekelhet:

Traumaismétlés az unokában

Az elfogadás hatalmas ereje

Prenatális emlékek

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.