Gyors segítség megfázás esetére -ötletek, amik beváltak

Megfázás – hűlés vagy fertőzés?

A megfázás hátterében általában a meghűlés az immunrendszer működésének csökkenésével és baktériumok vagy vírusok támadásával együttesen áll fenn. Csak a hideg vagy csak a támadók önmagukban egy röpke kellemetlen érzésnél többet nem tudnak okozni!
Mivel komplex helyzetről van szó, a megoldásnak is komplexnek kell lennie.

Immunrendszer

Az öngyógyító folyamatok beindításának alapfeltétele, hogy segítsük az immunrendszer működését. Ez mindig jól jöhet, de bármilyen betegség kialakulását megelőzhetjük, ha odafigyelünk gyermekünkre. Még az első köhintés előtt megláthatjuk szemecskéjén, hogy valami nincs rendben. Egyrészt csillogóbbá válik, másrészt az alsó szemhéja pirosabb ilyenkor, mint normál esetben.
Immunrendszerünk aktivitásának elősegítése érdekében csökkentsük a gyermek szervezetébe bevitt cukor mennyiségét. Itt a plusz édességekre gondolok. A gyógycukorkák (mentholos, bodzás) kifejezetten hasznosak ilyenkor (persze csak mértékkel)!
Segítsük a szervezet működését nagy mennyiségű C vitaminnal. Én ilyenkor napi 1000 mg-ot is adok nekik, egész napra elosztva 4-5 adagra az italukba. Hársfateát, lefagyasztott bodzát vagy C vitamin porból készült limonádét szoktam ilyenkor itatni velük.

Kórokozók

A kórokozók elpusztítását jórészt a szervezetre bízom, de ha van otthon, érdemes Grapefruitmag-cseppet használni, ezt is könnyen be tudjuk keverni a kicsik innivalójába.
Érdemes saját készítésű útifű szirupot tartani otthon. Tavasszal könnyen begyűjthetünk erdei utak széléről vagy kertünkből 2 marék útifüvet. A kerek is jó, de a lándzsás nagyobb hatóanyag-tartalmú. 20 dkg cukorból készült karamell-sziruppal felfőzzük az útifüvet, majd fahéjjal, szegfűszeggel ízesítés után, a tűzről levéve levendula-olajjal lehet még dúsítani. Pár csepp elég, úgy készítsük, hogy finom legyen. Kidunsztolva akár egy évig is eláll.
A levegő fertőtlenítése szükséges, hogy ne adjuk át az egész családnak a kórokozókat. Ezt a gyerekszobában levendula, citrom vagy narancs olajjal végezhetjük. Ezek a rossz közérzet miatt fellépő nyűgösséget is segítik leküzdeni.

Immunrendszer-erősítésre alkalmasak a gyógyító hangrezgések is, Szenge narràciójával, a videóra kattintva!

Olvass tovább, milyen tisztításokat ajánlunk megfázás esetén!

Tisztítás kívül-belül megfázás esetén 

Az aktív gyógyító folyamatok akkor igazán hatékonyak, ha elősegítjük az elhalt kórokozók szervezetből kiürítését is. A gyerekek nem akarnak fekve izzadni. Ha ezt teszik, akkor már nagyon nagy a baj…
Szeretik viszont a masszírozást, fürdőzést, ami beindítja a méregtelenítést.
Attól függően, mit enged meg a gyermek, lehet csak a mellkasát, hátát, talpát bekenni, vagy teljes testmasszázst végezni. Mindkét esetben valamilyen természetes babaolajba keverjünk kakukkfű-olajat, 10 ml. alapba 4-5 cseppet. Ügyeljünk, hogy ne fázzon közben, csak egy-egy testrészéről vegyük le a ruhát, ahol éppen tartunk a masszázzsal. A pirosodó nózi alá is kenhetünk ebből a keverékből! Vigyázzunk, szemébe ne kerüljön, mert csíp!

A fürdővíz lehet az átlagnál kicsit melegebb, és keverjünk bele néhány csepp erdeifenyő-, levendula- és vagy kakukkfű olajat. Kicsi baba esetében figyeljünk oda, hogy életkorának megfelelően válasszuk ki a használandó olajat!

Vissza se jöjjön a megfázás!

A Youtube-on összegyűjtöttünk néhány jól működő gyógyrezgést. Kérlek, keress rá a Miron program gyógyrezgések lejátszási listára, ha itt nem jönne ez elő.

Sok szeretettel: Mészárosné Kis Edit / Derita

AAjánlom figyelmedbe Harangozó Viktor Szenge további cikkeit, beszélgetéseit, videóit.

Ez is érdekelhet:

Holisztikus gyermekfejlesztés rovat

Gyerekdalok és mondókák – készítsünk együtt beszédindító videókat!

Mit szabad és mit nem- beszéljünk gyermekeink szexuális neveléséről!

Gyermekágyi apátia,  depresszió kerülget? 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.