Mit tegyél, ha a vágyadban minden más szerepel, csak a párod nem?

Vágyadban mi szerepel?

Ez a cikk az útkeresős cikkem folytatása, érdemes azt is elolvasni.

Ritkán találok a neten olyan gondolatokat, melyek önmagukban megindítanak egy-egy cikk megírására, de a vágyak megvalósítása és a vonzás hatalma napi szinten szembejönnek velem. 

Mindenkinek vannak egyedi (szexuális) vágyai, amelyek a legjobban be tudják őt indítani. Fontos megvizsgáld magadban, hogy mik ezek a vágyak, mik azok, amik úgy igazán és mindent elsöprően beindítanak téged. Zsolt rengeteg módszert ajánl a vágyadban élő képek feltérképezéséhez, ezekre itt nem akarok kitérni, ha érdekel, olvasd el az írásait. A vágyad a tiéd, az csak rólad szól és nem feltétlenül kapcsolódik a párodhoz. Az, hogy ezekben a vágyképekben automatikusan szerepeljen a párod egy idillikus, de sajnos nem egy logikusan következő állapot.

Felmerül a kérdés, hogy mit tehetsz, ha a legmélyebb őszinte vágyaidban a párod sajnos egyáltalán nem szerepel. Ez egy elég kellemetlen helyzet és szerintem kétféle úton indulhatsz el megoldást keresni:

1. Az első megoldás, hogy szabadítsd fel a vágyaidat valamilyen módon, akár a partnered kihagyásával. Van, aki abban hisz, hogy a vágyaink annyira mélyen vannak belénk kódolva, hogy semmiféle tudatos kontrollunk nincs fölöttük. Éppen ezért az ilyen ember úgy gondolja, hogy értelmetlen harc lenne a vágyaink megváltoztatására erőfeszítéseket tenni, mert csak egy helyben toporognánk és ugyanoda jutnánk, hogy a vágyaink kielégítetlenek maradnának a társunk oldalán. Ő úgy gondolja, hogy a párkapcsolatnak is jót tehet, ha a felek külsőleg vonnak be akár szexuális energiákat és tapasztalatokat, mely energiák segíthetik akár a pár két tagja között a harmónia fokozódását is azon okból kifolyólag, hogy az egyéni vágyak ha nem is egymással, de kielégítődnek.

2. Az én megoldásom ettől egy kicsit eltér. Én úgy gondolom, hogy viszonylag kevés párkapcsolat van, amit valóban emelni tud, ha a felek külső szexuális energiákat vonnak be, különösen ha ezt rendszeresen teszik. Mindazonáltal ha egy pár úgy gondolja, hogy számukra megoldás lehet a külső forrás, azok ne is olvassanak tovább. Aki a poliamória vagy az egyéni útkeresés specialistája, első lépésben valószínűleg valamilyen intim masszőrt ajánlana nekik, akár egyénileg, akár közösen. Én ellenben azon a véleményen vagyok, hogy az elme hatalma sokkal nagyobb, mint ahogy azt a fetisiszták feltételezik. Az én tapasztalataim azt mutatják, hogy bizonyos mértékig a vágyaink formálhatóak ha mentálisan elég erősek vagyunk hozzá.

Nem akarok pontos lépéseket írni, de a lényeg annyi, hogy a tudatos fókuszomat az elérni kívánt képre helyezem. Ha elég sokszor és elég erősen képzelem el, hogy a vágyam kereszttüzében a párom van, akkor előbb-utóbb a vágyam is le fogja követni ezt a szándékot. Honnan tudhatod, hogy jó úton haladsz? Onnan, amikor eljutsz oda, hogy már a párod puszta gondolatára is elönt a szexuális energia.

Nem állítom, hogy a saját módszerem jobb, de még azt se mondom, hogy több párnak segíthet, mint a több partnert ajánlók módszere. Azt viszont állítom, hogy érdemes ismerni mindkét koncepciót és minden pár maga döntheti el, ki akarják-e valamelyiket próbálni, ha nehézségeik adódnak. Igazából az egyik módszer nem zárja ki a másikat, azt is lehet, hogy némi külső forrás bevonása közben elindul a vágyak tudatos átformálása is. A külsőleg behozott energiát akár fel lehet használni a párod iránti vágy fejlesztéséhez is.

Jómagam senkit sem akarok egyik megoldás felé sem tolni, mindenki döntse el maga, hogy mit akar. Azt viszont tudni kell, hogy a saját vágyaid megélése vagy felépítése nem ér semmit, ha a párod nem akar tenni semmit a saját fejlődése érdekében.

Ez egy társas játék, ahol csak akkor lehet sikeres az egyik, ha sikeres a másik is!

A végére marad még egy kellemetlen kérdés. Mi a helyzet olyankor, ha a vágyadban nem szerepel a párod, de külső forrást sem akarsz igénybe venni és az elméd erejében sem hiszel? Nos, ebben az esetben készülj fel rá, hogy a kielégítetlen vágyaid miatt nem a pároddal közösen, hanem a párod mellett fogsz élni. A kettő nagyon nem ugyanaz! A kérdés az, hogy hány évig óhajtasz ebben az állapotban maradni és mikor döntesz úgy, hogy mindenképpen változtatni akarsz valamit, mert csak eltelik az életed a semmibe…

Ne várjunk arra, hogy magától megoldódik!

Péter (48 éves, 10 éve házas, két gyermekes édesapa) őszintén megosztotta a legfőbb gondját, miszerint „már évek óta nem kívánja” a feleségét. „Ránézek és semmilyen vágyat nem érezek. Nem hoz lázba a teste, az arca, a mozgása, egyszerűen meguntam.” Érzése szerint a feleségénél se lehet más a helyzet, ugyanis évek óta nem szeretkeznek. Ez Péternél nem az elemi ösztön eltűnését jelenti, hiszen mellette néz pornófilmet, valamint előfordult, hogy megcsalta a feleségét.

Ezt gondolom az adott problémával kapcsolatban:
„Fogyasztói társadalomban élünk és ez behálózza mindennapjainkat. Veszünk valamit, ami persze gyorsan unalmassá válik és lecseréljük. Ugyanez történik a párkapcsolatokban is: ha felüti a fejét egy pici feszültség, veszekedés, unalom, akkor nem azon gondolkodunk, hogyan javítsuk ki. A másik probléma az általánosan téves meggyőződés, hogy a párunk, és így a szerelem, ha egyszer megszereztük az örökre a miénk marad. A szexre pedig azt gondoljuk, hogy egy ösztönös dolog, ha nem kívánjuk meg egymást spontán, akkor ennyi volt, felesleges bármilyen erőfeszítést tenni. Én úgy vélem, hogy a szerelmet csak rövid ideig kapjuk ajándékba a sorstól, a fenntartása pedig hosszútávon folyamatos energiabefektetést igényel mindkét fél részéről. A nemi vágy ébredésére pedig nem várni kell, hanem megteremteni hozzá a megfelelő környezetet, ahol egymásra lehet hangolódni. ”

Ha érdekelnek a gondolataim a szexuális élet és a párkapcsolat felvirágoztatásával kapcsolatban, a könyvemben rengeteg hasznos elméleti és gyakorlati módszert találhatsz.

Gilján János

Ez is érdekelhet:

A függőség nem a józanság hiánya, hanem a kapcsolatok hiánya!

Csillagszerelem rovat

Vénusztangó +18

A Jin-Jang engergia kicserélődésének pszichológiája

Szerelem és párkapcsolat rovat

A férfiak is sírhatnak

Önsajnálat – nincs ennél nagyobb ellenséged az életben!

SZER-ETET

Az élet élvezetére való tudatos törekvés


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.