A nagy SZERETET pösszenetek 7 évesen

A nagy SZERETET pösszenetek 7 évesen

Itt ülők hétévesen a fenyőfa előtt, és töprengek, nem is tudom ez tudatos e vagy csak a lelkem gondolkozik, fogalmam sincs. Szeretem a fenyőfán az égőket nézni. Mi az a szeretet, nem tudom, lelkem töprengeni kezd. Mikor suliba kezdtem járni idén, akkor olyan jó szívű voltam mindenkinek kölcsön adtam mindent, vagy odaadtam örökbe, pl. egy radírt stb. Egyszer csak az egyik osztálytársam megkérdezte, mit adsz érte, mert kértem valamit. Bámultam, nem értettem a kérdést. Képzeljétek, az egyik osztálytársnőm, Kati, nagyon tetszett, vettem is neki egy zacskó cukrot amit, szeret. No nem lett ebből komolyabb dolog. Egy cukornyi szeretet lehetett, ki tudja.

Nem sokat tudok a történelemről még, mert kicsit vagyok, de annyit látok a tévében, hogy ölik egymást, mindenki szereti a hazáját és ennek nevében ölik egymást. Fura.
Gyula bácsi a szomszédban azt mondja, szereti a feleségét, mégis állandóan berúg, meg néha elcsattan 1-2 pofon, ez se értem. Ismeritek Fanni nénit? Imádja a gyerekeit, legalábbis ő ezt mondja, szereti a gyerekeket, mégis múltkor láttam, milyen utálattal zavarta el a többi gyereket a homokozóból, akikkel a gyerekei játszottak. Nemrég itt volt látogatóban anyum húga Liza. Liza már legalább 10 férfit mutatott be nekünk, hogy szereti őt, és mind eltűnt, akkor a szeretet mulandó lenne, vagy Lizával lenne a baj, nem tudom. Akkor elmúlik az érzés, vége a szeretetnek, érzés lenne a szeretet. Anyu mesélte egyszer apunak, hogy a szomszéd néni, Juli egy büdös kurva, ilyen csúnyán mondta. Mindig megcsalja a férjét, aki csak egy papucs férfi. Akkor a papucs lenne a szeretet. Vagy Juli, aki mindenkit akar szeretni?

Láttam egyszer a tévében Teréz anyát, na az aztán mindenkiért annyi mindent tett, csuda, mégis ahogy láttam az arcát, az szenvedés és nyomor volt. Ezt nem értettem, még attól se boldog, hogy annyit segít, segítség lenne a szeretet? A szüleim 25 éve együtt vannak, csoda még nem váltak el, ami ma nagyon nagy szokás, ahogy látom, meg osztálytársaim is mesélik, kinek mikor váltak el a szülei. Anyum nem szereti annyira apumat, látom én ezt, nem vagyok hülye, amit tudnak, megtesznek egymásért, de sosem láttam, hogy megpuszilták volna vagy megölelték volna egymást igazán. Akkor a ragaszkodás vagy megszokás lenne a szeretet?

A szomszéd utcában, Feri bácsi és felesége olyan szép házat építtetek fel együtt. Na aztán mire elkészült a ház elváltak, és apu mesélte, megkezdődött a szeretet marakodása az anyagiakért. Az egyik osztálytársam mesélte, szülei éppen most válnak, és nagyon szarul érzi magát, anyja állandóan az apját szidja, pedig ő mindkettőt szereti, még ha apa néha nagyon hülye is.

A szomszéd nagyon gazdag. Laci bácsinak akkora háza van, voltam is bent egyszer náluk, hát csuda szép és tisztaság, mégis minden olyan hideg volt. Nagyon szép felesége van Laci bácsinak, imádja is a feleségét, fordítva igaz-e, ki tudja, lehet a szeretet a szépség lenne. Ugyan akkor a szembe szomszédék nagyon szegények, mégis mikor apuval átmegyünk néha olyan jó ott, pedig nagy kosz és rendetlenség van, elhihetitek nekem. Feri bácsi nagyon ronda a koszra ráadásul, mégis mintha szerintem szeretné őt Juli a felesége, nem tudom.

Hallottam, hogy Aranka néni csak azért ment férjhez, hogy gyereket szüljön, akkor a gyerek a szeretet?
Anyu mesélte egyszer, hogy apukája és anyukája egész életükben hűek voltak egymáshoz, de ahogy elnéztem a fotóikat, hát nem sok mosoly sugárzott róla, lehet a mindenáron elkötelezettség a szeretet. Szoktunk karácsonykor csomagot készíteni anyuval a szegény gyerekeknek, és egy gyűjtő helyen leadjuk, na mondom magamban a szeretet egy napja lenne ez, mert nemsokára az ünnep után, ugyan az a szegénység vár rájuk. Apu szokott adni sokszor a koldusoknak aprópénzt, csak még azt nem tudom, hogy szeretetből vagy bűntudatból adja?

Mikor bánt valami, szoktam sírni, akkor a sírás lenne a szeretet, hát nem tudom ezt se. Mikor ajándékot kapok, annyira örülök, akkor az ajándék lenne a szeretet?

Ma már elterjed az internet és sokszor titokban nézegetem, mert anyu nem szereti. És látom állandóan a szeretettel foglalkoznak a legtöbbet, meg a politika és mindenféle dolgok árulásával. Én nem tudom ott mi az igaz és mi nem. Mindenki írja, tanulj meg szeretni, meg te még nem tudsz szeretni, de ő meg már tud, szóval nagy viták utálkozások arról, ki tud valójában szeretni.

A még pici tudásommal ezeket írtam le, amiket láttam titokban a neten, persze lehet egyik sem igaz, vagy mindenkinek más, én nem tudom :

elkötelezettség, hűség, ajándék, érzés, segítés, türelem, elfogadás, gondoskodás, megbocsátás, önszeretet.

Én még kicsi vagyok, nem tudom mi a szeretet, a felnőttek talán tudják, vagy még sem. Lehet a szeretet olyan, mint a Jézuska, vagy az Isten, senki sem tudja igazán mi az, csak ízlelgetjük, közben meg öljük egymást, hogy én jobban tudom már, mint te, de ha jobban tudja már, akkor miért utálkozik, és érzi ő sokkal jobb, mint én, nem értem?!

Prof. Bókkon István

Ez is érdekelhet:

Önsajnálat – nincs ennél nagyobb ellenséged az életben!

SZER-ETET

Az élet élvezetére való tudatos törekvés

Öröklött családi minták – és amit kezdhetünk velük

Családi átok – hogyan bocsáss meg szüleidnek?

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.